Стакленик на балкону: стакленик у вашем стану

Стаклена башта на балкону може бити одлична опција за вртларе. Регије Моногије не могу се похвалити довољном количином сунчеве светлости, односно, током целе године може бити проблем. То самостално рјешава у одсуству великих монетарних улагања? Мали стакленик на балкону, који се може самостално саградити, може у потпуности преобразити стан, претварајући се у цвјетну оазу усред становања.

Стакленик за балкон

Балкон са изолацијом и остакљењем је заправо стакленик. Није потребно опремити га додатном опремом за филм. Потребне су вам само полице, које су постављене дуж сваког зида и на било ком другом погодном месту.

Стакленик може бити:

 • Преносива, која има филмску облогу;
 • Изградња стационарног типа (дрвени, метални кутак, цеви, итд.);
 • Поликарбонатне структуре склопивог типа.

Свака слична конструкција може се обавити својим рукама и користити је само у одређеној сезони - прољеће - за садњу садница, или, почевши од прољећа, па све до јесени, узгој цвијећа или поврћа.

Стакленик за балкон може бити било које врсте

Постоје варијанте мини-пластеника са електричном опремом за наводњавање капањем и снабдијевање биљака свјетлом. Присуство таквих додатака повећава трошкове цјелокупног дизајна.

Преносни стакленици су најизводљивији и најједноставнији тип конструкције. Они су лагани и једноставни за монтажу, нису застрашујућа корозија и могу се поправити у случајукварови Током зимског складиштења заузимају мало простора.

Металне цијеви у кућишту: стакленик на балкону властитим рукама

Сваки вртлар зна: да би се добила добра жетва, потребно је у право вријеме узети садњу до мјеста сталног боравка. Дакле, постоји рано пролеће. Али прије тога је потребно опремити мјесто.

Ради заштите биљака од хладног ваздуха, филм се причвршћује на оквир помоћу двостране лепљиве траке или фиксира посебним шинама. Гладњак не би требало да буде дужи од 3 м.

Гаража, са металним оквиром, погодна за подгријани балкон. Хладне коморе ће помоћи у заштити биљака од временских услова, поред тога, количина светлости у таквом стакленику ће бити довољна.

Гаража на металном оквиру - конструкција је веома поуздана

 • Обележавање на балкону;
 • Инсталирајте оквир;
 • Затегните филм.

Брисање простора за стакленик, морате поравнати под балкона, ако је потребно. Цијело подручје је прекривено решетком, филмом или посебним влакном. Затим се врши организација у кругу посебног дренажног слоја. То ће спречити стагнирајућу влагу, штетну за корене биљака. Врх дренажног слоја се поставља на тло.

Ако узгајате витке биљке, мораћете да набавите специјалне потпоре. У љето, филм се замјењује решетком ако парадајз, краставци и други усјеви расту у таквом стакленику.

Минијатурни стакленик заБалкон: 4 полице

Мини-стакленик има компактну величину. Одабиром одговарајуће опције са одређеним бројем полица, можете бити сигурни да ће бити лако саставити.

Има много мини-пластеника:

 1. Они су доступни и практични. Један стакленик може примити довољан број биљака, чак и на најмањој ложи.
 2. Лакоћа израде је у томе што се састоји од регала опремљених посебним провидним филмом.
 3. Монтажа и демонтажа стаклене баште је једноставна. Компактан је. У сакупљеном облику не заузима пуно простора, осим тога, то је лагано - око 5 кг.
 4. Сличан мини-стакленик се може саставити самостално.
 5. Доступан је велики избор мини-пластеника.
 6. Изгледа естетски и привлачно.

Стакленица за балкон изгледа веома атрактивно

У складишту можете наћи растављену половицу сличне стаклене баште, која ће се накнадно осигурати полиетиленским поклопцем. Такви дизајни укључују бригу за саднице: платно на једној страни дизајна се одбацује, што помаже у обављању наводњавања.

У таквом стакленику је могуће узгајати саднице на балкону, као и користити, стварајући стакленик или стакленик у условима становања.

Дизајн помаже у структурирању садница и украсног биља на једном мјесту, тако да таква одлука долази на мјесто складиштења посуда на свакој прозорској дасци стана.

Кућни минијатурни стакленик на балкону властитим рукама

Кућни мини-стакленик изгледа као пластична кутија, која има палете ипрозирни поклопац Са врха палета ставите касете, свака од њих има ћелију. У овим ћелијама, посађено је семе. Ако семе не оде, уместо садње другог.

Стакленик са својим рукама може бити:

 1. дрвена кутија . Основа је кутија од дрвета. Сваки бочни зид се уздиже као кров двослојног крова. Поклопац је израђен од поликарбоната, који се затим причвршћује на шину, налази се у центру зграде. У самој кутији постоји неколико кутија или посуда са садницама.
 2. акваријум . Биљке које се налазе у ладици прекривене су акваријумом одозго.
 3. из полица. За сличну полицу направите прозирну капу. На мјесту поклопца може бити и кишни огртач, који има затварач, обучен на врх дизајна.
 4. рамови могу послужити и као стакленици. Дрвене шипке су основа за такве оквире. Напуњени су полиетиленском фолијом исте величине. Након што су сви радни комади из оквира подигнути кутију.
 5. кабинетможе послужити и као стакленик. Постављен је тако да светлост улази у унутрашњост сваке стране. Стражњи зид је растављен и затегнут транспарентном фолијом.

Стакленик на балкони може да се уреди из дрвене кутије

У стакленику су рамови за ограде горњег оквира постављени на отварајуће петље. Конструкција се може извести без дна. Љети се таква конструкција може користити у креветима.

У ормару-стакленику поподне можете отворити врата са потребном температуром напољу. То ће помоћипобољшати лак приступ биљкама. У хладном периоду, биљке су осветљене фитолампама.

Мини-стакленик на балкону помаже у учвршћивању садница, након чега ће бити спреман за све временске непогоде на отвореном терену. Простор ложе може се користити са добробити уместо да служи као остава за старе ствари.

Изградња стаклене баште на балкону (видео)

Многи вртлари су тога свјесни када дође вријеме за узгој садница, али често недостају потребни услови. Посебно је неугодно када је град, али далеко, тако да је његова дневна посета немогућа. Излаз с балкона стакленика, који може постати мјесто одмора, и мјесто прикупљања потребних витамина и минерала организма.