Лунарни календар за Март 2018 Фловер Гарден

Мјесечев календар вртлара за ожујак 2018. требао би постати користан алат и помоћник свим љубитељима вртларства, професионалци се баве вртларством - он ће помоћи у рјешавању многих важних задатака у раду с биљкама, у врту или у кућици. Сваки вртлар, вртлар или вртлар има право да одлучује о себи, користи препоруке Цвјетног лунарног календара у марту 2018. године, или поступа по властитом нахођењу, због свог знања и искуства.

У модерно доба оријентација вртлара у плодном Месецу током сетве семена, садница и садње биљака није постала навика, већ потреба. Употреба вртлара лунарног календара за наредну годину, поштујући препоруке и спровођење агротехничких мера током вегетације биљака, даје велику вероватноћу да ће се усев прикупити пристојно, а рад вртлара није био бескористан.

Мјесечев календар вртлара за ожујак 2018. са столом, препоруча цвјетаче, вртлара, вртлара и љетних становника - сав слетање и пресађивање на свом земљишту, у приватном или викенд насељу, како би се завршио православни празник Петра и Павла, а ово је 12. јули, наравно Али нико не забрањује да сади семе брзорастућих трава.

Све што раде они који се баве земљом, је да се брину о свом поврћу, воћу, биљкама, жбуњу и дрвећу - њиховој благовременој преради, лопатању и отпуштању, заливању и ђубрењу и другим манипулацијама у циљу постизањана култивацију достојне жетве на сопственом имању или викенд насељу.

У календару лунарних дана вртлара са променом фазе Месеца, приказани су најпогоднији датуми за рад са цвећем и биљкама, повољни дани за сетву и садњу садница, као и многи други радови који имају за циљ добијање резултата који у потпуности задовољава онај који га тежи, култивише богату жетву на својој земљи.

Месецни календар за Март 2018 из цветног врта

Почетак пролећа, када сунчеви зраци сваки дан топлију земљу и витална енергија почиње да циркулише у свим организмима, уклањајући их из стања зимске хибернације. Овај мјесец ће дати вртларима много топлих дана, поготово што се односи на другу половину. Са успехом је сада дозвољено садити биљке за украшавање алпских тобогана, бамбуса, украсних трава и папрати. Травањ би такођер требало назвати савршеним мјесецом за садњу, у којем период цвјетања пада на крају љета - почетка јесени.
Већ са појавом марта, живот цвећара постаје засићен. Треба садити семена за саднице. У посебне дане можете садити и садити биљке и биљке.

Плодни дани за цвеће од 1 до 11, од 28 до 31

Зли дани за цвеће од 13 до 27

Не може се засадити 12

Садња семена цвећа врши се од 28. марта до 31. марта. Навијање резница треба почети од 8. до 11. дана.

Утицај знакова зодијака

Чудно, али већа улогаутиче и на оне у констелацији у којој је зодијак месец. По степену негативног и позитивног утицаја на животне процесе, сви знаци зодијака подељени су у две групе - воду, које доприносе плодности и ватри, које имају негативан утицај. Група водених жигова укључује констелацију Риба, Рак, Шкорпион, Дјевицу и Бик.
Управо у тренутку њиховог директног утицаја на Месец, витална енергија свих живих бића је на самом врхунцу својих могућности и обухвата огроман потенцијал. Стога, искусни вртлари покушавају да засаде на најпогодније дане.

Знакови ватре су сви остали - Лион, Стрелац, Вага, Водолија, Ован, Јарац и близанци. За вријеме предсједавања овим знаковима строго је забрањено садити искрцај, јер постоји велика вјеројатност добивања слабе или не-одрживе биљке. За све остало, ефекти цвјетарских радова који се изводе у овом периоду могу такође бити под утицајем будућих засада.

Лунарне фазе и рад цвећара

  1. Дани од младог Месеца до пуног месеца - фаза раста. У овом тренутку, засићење енергијом копненог дела биљака се повећава, док корени нису подложни спољним утицајима. Према календару сетве, цветним биљкама се препоручује биљка и биљка са високим стабљикама, лепим пупољцима и лишћем, док цветови лука не засаде. Период сателитског раста је такође погодан за обрезивање (нови раст ће бити активнији) и трансплантације цвећа. Не заборавите довољно залијевање цвијећа. Али запамтите то свиакције, а посебно усеве, треба спроводити током периода "водених" знакова зодијака.
  2. Пун месец - добар тренутак за елиминисање штеточина и корова, култивисање земљишта (ђубрење, отпуштање око цвећа), жетва (семе).
  3. Следеће 2 недеље (од пуног месеца до младог месеца) - фаза пада. Овај период карактеришу активни процеси у корену цвећа, погодни за садњу цветова луковице. Такође, ових дана је вредно посветити се борби против штеточина и корова, преливу корена, уклањању сувих и болесних грана, зараслих. Припремите се за сљедећу сјетву - ископајте жаруљу цвијећа, изрежите пупољке, сакупите плодове из грмља.

Народни знакови Марка

1. март - први дан прољећа, почетник. Ако од првих дана пролећа бијесан, а не стидљив - будала, не верујте у ништа.

9. март - Ивановљев дан. Када је дан у снегу, у априлу у снегу, а када је гол, тај април после.

13 марта - Васил Теплии. На Василу је топло сунце - до жетве, ако је киша - мокра у лету.

14 марта - Евдокиа Плиусхцхисха. Када је вода Евдокиа пијана, онда је дан Егоров (6. мај) овчје траве.

На Федоту (15. марта) снежна олуја (снежна олуја, вјетар) - неће бити дуге траве. Тог дана су гледали шта ће бити лето. Ако је експлозија топла, онда је чекало топло кишно лето. Ако снег, мраз, северни ветар, неће бити врућине током лета. А кад падне киша ујутру, то ће се топити цело лето.

Ако је 17. марта (на Герасима Грацхевника) стигаороок, онда ће за месец дана снијег пасти. Ако рокови лете директно до својих старих гнезда, онда ће пролеће бити пријатељско, вода ће побећи све заједно. Рани долазак ларкса (22. марта на дан 40 мученика) - до топлог пролећа.