Како направити стакленик

Сваки искусни вртлар размишљао је о стакленицима - није важно, он узгаја цвеће у аматерске сврхе, или воћне усеве. Неопходна је за свакога ко је на овај или онај начин заинтересован за брзину, практичност и квалитет раста својих зелених одељења.

Идеалан стакленик, шта је то?

Дакле, стакленик. Шта она представља (или, у сваком случају, мора да представља):

Прво, ово је просторија посебно опремљена за удобно гајење садница: по правилу постоје специјални "столови" за које су инсталирани резервоари са земљиштем, а допуњени су системима за наводњавање и осветљење.

· Други основни критериј је транспарентност. Без обзира на то који су системи расвјете инсталирани у стакленицима, сунчева свјетлост је незамјењива за биљке, а што се тиче уштеде енергије важно је.

· Треће место је директно снага стаклене баште - баш као што је на отвореном, временски услови могу оштетити крхку структуру: туча, вјетар и чак сјајно сунце могу уништити стакленик и уништити усјеве - нико неће повратити огромну штету.

Предности у стакленику, многе од горе наведених, су сасвим довољне да би се осигурало да је неопходно.

Купите стакленик - то је врло јефтино задовољство, и зашто, када постоји одлична алтернатива,стакленик својим рукама ! Поготово од првих стакленика и само рукама. За почетак, морате разумети да се стакленик може направити од: поликарбоната, стакла и полиетилена. Стакло може битиодмах, већ врло сложен и опасан (још стаклен) процес његове изградње. О изградњи других пластеника прочитајте испод.

Гаража од поликарбоната

Прије свега, морате направити темељ. Најјефтинији и најједноставнији материјал за то - бар. Потребно га је обрадити посебном композицијом, тако да се не појави плијесан, тако да се шипка не ломи, а након потпуног сушења покрије с уљем у неколико слојева. Темељ се поставља на равну и набијену земљу, иначе неће бити никаквог смисла од стакленика. Постоји могућност да се направи циглана, али је мало компликованија. Примери оба типа темеља могу се видети на сликама испод.

Подрум од цигле.

Сада треба да подигнетеоквир за стакленик . Најдржљивији, практичнији и најкориснији ће га направити од металне цеви 20Х40Х2 мм. Требаће вам богатство или специјална машина за сечење метала, можете изабрати било који облик. Шема најпрактичнијег оквира приказана је у наставку

Посљедњи трзај остаје, потребно је поставити оквир на темељ и причврстити поликарбонат. Потребни су вам вијци, заптивке, термосаилери, самолепљива алуминијумска трака и одвијач.

Листове треба преклопити и причврстити самолепљивом алуминијумском траком. Сада треба да причврстите листове помоћу вијака са подлошком. Схема је приказана испод

Мало марљивости и труда и добит ћете свој стакленик из поликарбоната.

ХУФ од полиетилена

За такав стакленик је такође потребан оквир и темељ. Можете направити темељ и оквир греде - то је једноставно и практично. Оквир за стакленик може бити од металних цијеви, галванизираног металног профила, фитинга, ПВЦ-а, фоампропилена.

Сада се исплати узети избор полиетилена него што је гушћи, што је боље, материјал је идеалан за дебљину од 200 микрона, боље је ојачан. Прикладније је узети полиетилен такве величине да није било потребно да га залијепите за покривање оквира. Ако постоји потреба за лијепљењем, онда можете користити жељезо или обичан лемилица. Правилном инсталацијом добићете стакленик ове врсте.