Рецепт сувог меса

Суво месо је посластица која никога не оставља равнодушним. Укус овог производа одликује изузетна светлост и засићеност! Идеално пуњење за сендвиче, пиззу, лазање и многа друга укусна јела. Такође, са овим јелом у фрижидеру нећете имати проблема да нахраните неочекиване госте. На крају крајева, сушено месо је веома храњиво.

Ово јело је једно од најстаријих. На крају крајева, метода сољења наших предака складиштила је било какво месо, јер тада хладњаци још нису били тамо. Зато је рецепт за суво месо веома стар.

Осим тога, овај производ није само укусан већ је и користан и садржи велики број протеина, који су веома важна компонента за раст мишићног ткива. Посебно у случају када се прави од природног меса. Да бисте били сигурни у то, боље је да ово јело направите својим рукама, јер није тешко, корисно и невероватно укусно. За то ће вам требатирецепти сувог меса код куће . Они ће помоћи да ово јело постане најукусније и природније.

Да ли сте спремни да представите најбољи и најлакши рецепт за сушено месо код куће . Припрема вам неће донети много труда. Да бисте припремили ово јело, требаће вам следећи производи:

· Сечено месо (погодно за говедину, свињетину и чак пилетину) - 0,5 кг.

· Велики ораси црног бибера - 3 кашике.

· Соа - 0,7 кг

· Уже (дужина зависи одвеличине меса).

За кување је потребно прво уклонити из комада меса све непотребно: вене, масти, филм. Препоручује се да не узимате превелике делове сољења, тако да можете да сечете месо.

Други корак ће бити колапс меса у црном биберу и урањање у купку соли. Да бисте то урадили, морате да га ставите у контејнер, на дну које није мање од једног центиметра соли. Месо се равномерно распоређује по контејнеру, након чега се са врха лагано пуни сољу. Сада морате затворити поклопац поклопцем или филмом и ставити га у фрижидер.

Након 4 сата треба да окренете комад меса, а затим га оставите у фрижидеру пола дана. Затим треба да добијете месо из фрижидера, исперите га, а затим сушено месо из воде поново падне у зачине како би му дало најугоднију и укусну арому. Након тога нарежите конопац са једног краја меса на други и обесите комад меса у фрижидер. Потребно је око 2 дана да се напусти. Суви ваздух у фрижидеру ће урадити своје: месо ће се осушити.

Као што видите, много напора није потребно. У томе и постоји предност, која се разликујеод рецепта сушеног меса код куће . Они су проверени временом, тако да ће укус бити загарантован.

Овдје ви ирецепт сухог меса код куће . Попуњавањем свих упута уживат ћете у месу незаборавног окуса и мириса. Такво јело увек постаје крунисано!