5 правила Брага класични рецепт за моонсхине

Једна од најстаријих пијаца која је позната Славенима је брага. Користио се пре појаве тако јаког алкохола као што је вотка или месечина. Вјерује се да је у јужнијим крајевима, гдје су многи сунце и виногради, преферирали винарство, ау сјеверним географским ширинама, замијенио је рецепт брагхија.

Као што се често дешава у дестилеријама, рецепти за кување за домаћу употребу дошли су до одређене случајности. За то су спроведени многи експерименти и експерименти, тако да већина домаћих љубитеља алкохола изабире да постане класична комбинација састојака.

 • Штета или Брага
 • Од чега је све почело

  Квалитативна ферментација није могућа у присуству кисеоника. Једино приликом уклањања овог гаса могуће је спровести хемијску реакцију у којој се сваки молекул шећера дели на нус-продукте као што су угљен диоксид и етилни алкохол.

  Овај процес је проучавао француски научник Лавоисиер. Он је био један од оних који су доказали да су у процесу укључени живи организми (квасац), производ живота који је коначна супстанца реакције - метил и етил алкохол, антинеа и сирћетна киселина, алдехиди и други хемијски елементи, заједно стварају спремност за дестилацију производа.

  припремне операције

  Производња хвалисања се врши помоћу три главна елемента:

  • вода;
  • шећер;
  • квасац.

  Квалитет сваког од њих у великој мери зависи од карактеристика готовог производа. Када шећер има неугодну арому, онда се она обавезно преноси илутајуће решење. Међутим, то вам омогућава да експериментишете са укусима.

  Вода је чиста, питка. Немогуће је користити кувану течност за бражи на самонуху, јер треба да садржи растворени кисеоник, који ублажава резултат.

  На кућним пултовима постоји много различитих усјева квасца. Рецепт за четкање за кување пива подразумева коришћење једне од варијанти за сваку врсту празнине:

  • Алкохолна врста квасца. Обезбеђује до 18% алкохола у тегли након потпуне прераде шећера. Недостатак је присуство значајне количине нечистоћа.

  алкохолни квасац

  • За печење. Такви усјеви ће обезбедити не више од 10% алкохола, што је знатно ниже. Са повећањем процента етанола они пропадају.
  • За припрему вискија. Овај тип потражње се користи током жетве житарица на бази житарица.
  • Тип вина. Они ће бити од користи приликом жетве лемова за домаће воће. Осим тога, постоји висок проценат алкохола са минималном количином загађења.

  Поред свјежег или зрнатог квасца, шећеру се могу додати и друге супстанце, тако да се бактерије обрађују. Користили су претходно скуване житарице или крекере од црног хлеба. На сваких 10 литара хвалоспјева за мешање стоке додаје се око килограма адитива.

  Важно је узети добар капацитет за операцију. Она мора да задовољи следеће критеријуме:

  • бити дубок;
  • погодна су само чиста јела;
  • Присутност затвореног поклопца је обавезна.

  За прикладније паковање

  Да би се уклонио вишак притиска, нанети затварачи воде.

  Како одредити спремност за дестилацију

  Да би се са сигурношћу знало да ли је време за почетак дестилације или не, морају се подударати најмање 3 знака, укључујући:

  1. Јасна и јасна сепарација седимента

  Без обзира који је састојак био главни састојак (житарице, шећер, бобице итд.), Након ферментације, прелазак из густе опсаде у лакшу течност ће бити видљив.

  1. флуид је осветљење

  Током времена, сладовина ће бити мутна и тамна. Након што гљиве престану да се размножавају, сладовина се осветљава.

  1. Заустављено обезбеђење угљен-диоксида

  У ту сврху, на почетку процеса, инсталирајте водени затварач на капацитет или носите рукавицу са минијатурним рупама на прстима. Када гас престане да се штити, довод воде се не надима и рукавица пада. Сачекајте дан да будете сигурни.

  1. Утакмице осветљене преко капацитета не угасе

  Још један доказ да се ЦО2 више не производи.

  Проверавање сазревања Браге

  1. Горак укус пића

  Током ферментације квасца (гљива), сав шећер се прерађује, тако да ће течност бити горка.

  осветљење

  Бентонитно осветљење

  Неке дестилерије се не освјетљавају прије дестилације, иако то није у потпуности точно. Расвјета као друга фаза прикупљања опсаде је направљенада уклони што више органских нечистоћа. Када се дестилирају, изгореће и дају непријатан укус вотке. Најједноставнији начин је да се то уради са бентонитом. Детаљан опис процеса у чланку "Осветљење Бартоломејског бентонита - када, како и зашто?"

  Цлассиц Бразе Рецепт за домаћи шећер

  Када тражите исцрпљујуће хомогене супстанце, можете наћи најчешћи рецепт, који укључује популарне компоненте. Његове варијације се користе по сопственом нахођењу.

  Припрема се ферментација квасца, након чега слиједи слиједећи састав: прешани квасац алкохола - 0,4 кг, као и 0,5 литара воде и 0,1 кг шећера. Норма је израчуната, на основу будућег удјела производа, 1 кг шећера одговара 0,1 кг прешаних усјева. Ако сипате у сноп културе, онда се улију 0,1 кг на 6 кг слаткиша. Кухање сладовине захтева да се из извора унесе 4 литре и узме 4 кг слатког песка.

  Начин кувања је низ корака. У топлој води (500 мл) додајте шећер (пажљиво темељито прије потпуног отапања) и квасац, уклањајући их под топлим кутом на неколико сати. Активним изгледом шешира, сипати смешу у главну посуду уз добро мешање и потпуно растворити са шећером и водом. Слаткоћа може бити загрејана у облику сирупа пола сата на пећи, обрнуто.

  Течност треба да буде на собној температури. Након спајања састојака, обезбеђујемо константан температурни режим у опсегу од 25-35 ° Ц.

  Опасно је не само због његовог квалитета да се охлади, већ и због прегријавања, када је активанфази додељује се значајна количина топлоте. Ово није увек позитивно - када се прегреју, живе културе брзо умиру. Процес треба да буде под контролом.

  Приликом ферментације може се подићи велика капа од пјене, стога се препоручује да се капацитет не пуни до врха, остављајући довољно слободног простора око 20-25%. Ако је потребно, могуће је угасити пену са сувим кексом или сувим куханим крекерима.

  Процес траје 4-14 дана, али обично траје 7-8 дана. Перестроис је угрожена чињеницом да ће 20 литара куване браге добити велику количину нежељених додатака.

  Код куће се спремност одређује одсуством угљендиоксида из састава. Постоји мала природна светлост и пад мртвих усева у опсади.

  Неки новаци нежно одводе течност из остатка, а да је уопште не додирују. Превише је опрезан - у опсади постоји прилична количина алкохола, па је најбоље напрезати цијели брахоо.

  ВИДЕО: Тајне прављења шећерних бугова

  Могуће тешкоће

  Ако не следите тачне рецепте за кување, онда могу постојати проблеми:

  • повећано време ферментације;
  • преостала слаткоћа;
  • угрожене су змије.

  Потребно је провести више времена ако се не поштује температурни режим. Такође, они могу донети састојке лошег квалитета.

  Прекомерне количине шећера остају на складишту због неусклађености. Можете исправити ситуацију додавањем квасца.

  Важнода се усредсредимо на резултат, са којим ће 1 кг слатког песка бити у могућности да добије 1,2 литре педесет степени алкохол-сиров.

  други рецепти

  Искусни инжењери могу припремити хвалоспјеве за било који производ. Житарице, џем, грожђе, бобице и воће, итд. Ево оних који ће сигурно изаћи чак и за почетнике.

  на пшенице

  Можете ставити зрно пшенице. Резултат је лагано и пријатно пиће са складним укусом. За ферментацију се користи природни слад. Важно је узети суха, нетакнута зрна која су складиштена око годину дана.

  Пропорција је врло једноставна: за 4 кг зрна узимамо 30 литара чисте воде из извора и напунимо са 4 кг шећера. Кухање је мало другачије.

  Четвртина зрна се бере и сипа у посебан контејнер са водом на висини од 5-6 цм. После откривања садница, сипајте песак (пола килограма). Ако је потребно, додајте мало воде и помешајте руке. Замотајте га у газу и ставите на топло место недељу и по.

  Мешајте кроз прописано време са остацима пшенице и шећера, додајући воду која је мало загрејана изнад собне температуре. Масу смо ставили под улаз воде још 10 дана под условима од 18-25 ° Ц.

  Када је брахка припремљена, онда је дестилишите као и обично, раздвајајући пшеницу. Чврсте честице могу се користити још три пута. Неће покварити укус монсине.

  из јабука

  Са таквим браггом ће квалитетно калвадос. У току ићи као добре јабуке, и дивље животиње, па чак и јесен.Не треба да користите само труле и претјерано размажене плодове, тако да окус дестилата не буде горак у будућности.

  јабука

  Јабуке се не пере пре кувања, барем се протрљају сувом крпом од прашине. Учините то како не бисте уништили дивљи квасац - то је уз њихову помоћ и процес ферментације. Очистити од стабљика и из кутије за сјеме, након чега се оне уситњавају и чине основу.

  Састојци:

   \ т
  • јабуке - 30 кг;
  • вода - 20 л;
  • шећер - 4 кг за киселе јабуке, 3 кг - кисело-слатко, 1,5-2 кг - слатко.

  Метод припреме:

  1. Плодови се покупљају, уклањају поквареним и поквареним површинама, уклањају петељке и семе и растуре се у пиреу. За то је погодно користити брусач или блендер.
  2. Мешајте у стакленим или пластичним контејнерима бразу, шећер и воду, затворите затвараче за воду или рукавице са малим рупама на прстима и пошаљите на топло тамно мјесто за инспирацију. Температура током времена се држи у опсегу од 20-29 ° Ц.
  3. У зависности од количине и интензитета дивљих сојева, ферментација може трајати од три седмице до једног и пол мјесеца. О спремности се може судити по видљивом одељењу беличастог седимента, горког укуса течности и недостатка угљен-диоксида - канализација НЕ блокира више од једног дана, а рукавица се потпуно руши.

  Затим се брахку филтрира, осветли бентонитом и дестилише.

  Грожђе - цхацха, граппа или грапе моонсхине

  Одмах ћемо рећи да је вожња јаукања од сока од грожђа злочин. Из њега можете направити одлично вино. Најбоље је направити пилинг од гуме, али прије тога не можете опрати бобице тако да не испере дивљи квасац.

  Као база користи се грожђе као основа

  Састојци:

  • торта од грожђа - 20 литара;
  • вода 30-35 ° Ц - 60 литара;
  • шећер - 2,5 кг

  Метод припреме:

  1. Измијешати колач, 0,5 волумена шећера и воде, добро измијешати. Оставите 3-4 дана, два пута дневно, мешањем садржаја, тако да месо не блокира приступ кисеоника.
  2. Након 4-5 дана, додати преостали шећер, поново послати на топло тамно мјесто (температура се одржава на 20-29 ° Ц), не заборављајући 2-3 пута дневно мијешати мезгоу.
  3. После 2-4 недеље, брах "почива" - водени печат НЕ блокира или рукавицу опал, након чега се гад филтрира и подвргава дестилацији.
  4. Дестилација је само двострука са обавезним одвајањем глава и репа. Тврђава друге дестилације је 63-65 °, разблажена водом до жељене вредности.

  Овај дестилат се може конзумирати у чистом облику, али га је могуће послати на уметак на чипу од храстовине у количини од 50 гр. чипс на сваки литар, додајте 3 грама шаке грожђица и бадема до 3 литре. Инсистирајте од 3 месеца и више. Годину дана касније добићете бриљантан бренд, веома достојну конкуренцију европског производа.

  Штета или Брага

  Такав оброк је могуће јести у храни. Међутим, то неће донети такво задовољствовећина дегустатора. У присуству штетних за јеткање нечистоћа, које се можете ријешити чак и са најјефтинијим апаратом за мјесечницу. Дестилација ће значајно побољшати квалитет производа.

  Информације које су дате о припреми брахке далеко су од завршеног. Детаљан опис сваке фазе може се наћи у другим материјалима секције "Самоспознаја".

  ВИДЕО: Како кухати на бази инверзног шећера