Разлике у просечним стакленицима

Просечни парадајз се може лако узгајати не само искусним баштованима, већ и почетницима. Многи ентузијасти рајчица више воле да сами узгајају поврће да би знали тачно под којим условима је одрастао и како се развио, која су гнојива коришћена.

Која врста парадајза за стакленике се сматра средњим годинама

Парадајз се може узгајати, као у стану (на балкону и лођи), као иу викенд насељу. Ако се на локалитету треба засадити грмље рајчице, одмах треба одлучити да ли ће се узгајати поврће боље у необухваћеном земљишту или у стакленицима.

Парадајз средњих година може се узгајати у стакленику било које величине

Сорти рајчица се лахко разликују:

 1. Боја и величина плодова - црвено, жуто, ружичасто и чак црно воће може се кретати од ситних до гигантских величина.
 2. Према приносима - може се окарактерисати као велике количине убраног жетве, и прилично сиромашне.
 3. За период сазревања - сорте раног зрења, средње кришке и касног сазријевања.
 4. Висина грма - патуљасти, средовјечни и високи до 2 м и више.

У стакленику се често узимају грмље рајчице, које се односе на жбуње средњих година. Као што искуство показује, најчешће рјешење је садња парадајза у стационарном стакленику.

Изаберите парадајз средње величине за пластенике

Биљке средњих година треба да се пасу. То је тоСпецијализовано сечење екстра грмља грма треба вршити на висини од 30 цм, како би сунчеви зраци добили већи приступ доњим деловима грмља парадајза.

С обзиром на средњевековне сорте које се узгајају у стакленицима, истичу се:

 1. Три дебеле жене.
 2. Абакан пинк.
 3. Адамова јабука.
 4. Иван Купала.
 5. Оранге пет.
 6. Руска душа.
 7. Дусиа ред.
 8. Андревово изненађење.

Први је грм рајчице, који може досећи висину од 1-1,6 м. Ова сорта се одликује великим, класичним, густим плодовима тежине до 750-850 гр. Врло погодна за припрему различитих гредица.

Различите врсте парадајза средњих година продају се на интернету или у продавници за хортикултуру

Другу сорту карактеришу велики розе плодови чија тежина може достићи 450-550 грама. Висина грмља досеже 1.3-1.7 м

Трећи се односи на просечне грмље висине до 1,2-2,4 м са плодовима до 568 гр. Плодови се разликују у округлом облику, у црвеном. Прилично су меснати. Принос је до 5 кг парадајза из једног грма.

Иван Купала показује приносе до 3-3,5 кг из једног грма. Парадајз просечан до 200-300 гр. тежине Грм расте до 1.3-2.6 м

Омиљена сорта за људе са малом дјецом Љубимац јер је хипоалергена. Као што можете видети из наслова, плодови су наранџасти, прилично густи. Тежине од 200 до 300 грама. Висина грма је у просеку 1,4-1,6 м

Руска душа - разноврсни парадајз, који се одликује високом отпорношћу на болести. Принос је 4-6,7кг из једног грма. Тежина плодова варира од 654 до 856 грама. у просеку. Плодови округлог облика, јарко црвени. Одлична опција за стационарне стакленике и филмске стакленике.

Средње осушени парадајз Дусиа је сорта која добро расте у условима стакленика. Грмови висине до 1,6 м, са вербалним или овалним меснатим плодовима са густом пиљевином. Тежина плода може бити 150-350 грама.

Висина Андреевског грма може да достигне 1,4-1,6 м. Плодови су меснати, слатки, у облику који су благо висећи одоздо и одоздо заобљени. Тежина парадајза може бити до 850-950 грама, а ту су и килограмски дивови. Поред тога, ова сорта је прилично отпорна на разне болести парадајза.

Самара Ф1: парадајз средње величине за пластенике

Сорта је хибрид домаћих радова, које су узгајивачи доносили посебно за узгој у јуницама или стакленицима. Индетерминант парадајз се односи на врсте четкица парадајза. Неодређен је по биљци. Врста плода је округла, тежина варира од 80 до 105 грама. Пре него што се определите за Самара Ф1, треба да сазнате све предности и недостатке овог хибрида парадајза.

Единствена предност на самара Ф1 е богатата окус и арома

.

Мед предности:

 1. Брзо сазревање. Грожђе припада раном дозријевању, па ће се стога моћи довољно брзо одушевити свјежим поврћем.
 2. Сорта је дуго плодна.
 3. Плодови су једнаки, практично исти, што је погодно за обрадке.
 4. Отпорност на разне болести. На примјер, на таквеболести као што су фузарија, јастози и мозаици дувана.
 5. Отпорност на пуцање због густе феталне коже.
 6. Самара Ф1 се добро подноси транспортом од локације до зграде.
 7. Воће је универзално у смислу прераде и исхране.

Од минуса се могу разликовати минуси - хибридни парадајз ове сорте погодан је само када се гаји на отвореном тлу, а грмови парадајза захтијевају подвезицу. Постоје мале особине у сорти садње. Садња семена за узгој садница је боља крајем децембра. И након појаве првих младих листова, вреди засадити биљке, аи хранити младе саднице.

Чудо Земље: парадајз средње величине за пластенике

Сорта је уведена од стране руских узгајивача за узгој у различитим климатским зонама. Треба напоменути да је ова сорта парадајза склона болестима као што су дувански мозаици и смеђе мрље. Рана сорта парадајза која има неке посебне особине.

Средните парадиси от класата "Чудо на Землата" се поддържа како за съдържание на конзервациата, кот и за свързването съхранение

Карактеристике:

 1. Отпоран на периодичне суше и недостатак воде, аутоматски чини сорту идеалном за вртлара, који из неког разлога не може увек да обезбеди квалитетно заливање биљака.
 2. Рана зрелост плодова. Од садње младих биљака до затвореног стакленика све до појаве зрелог плода не може трајати више од 95-105 дана.
 3. Плодови парадајза су ружичасти, одликују се округлим обликом,мало одвратно одозго. Маса парадајза, у просеку, креће се од 550 до 700 грама. У овом случају, ниже јагоде расту, тако да је веће.
 4. Дугорочно складиштење зрелих парадајза.
 5. Парадајз Чуда на Земљи добро подносе транспорт чак и аутомобилима на нашим путевима.
 6. Висок принос. У просеку, са 1 м2 засада унутар стакленика, можете добити 13-24 кг воћа, а уз правилну негу - до 20 кг. Због велике количине жетве, ова сорта се може узгајати за индустријску употребу.

У погледу употребе, сорта Вондерланд је једна од универзалних сорти у смислу потрошње, због чињенице да на једној биљци постоје плодови различитих величина.

Мали плодови који расту на врху грма, и одлични су за конзервацију, за прелијевање салата. Велике плодове ничу у доњим деловима биљке и погодне су за производњу сока од парадајза, леха, разних сосова, кућног кечапа, као и за припрему пасте.

Средње врсте парадајза у стакленику (видео)

Важно је да се направе подвезице. Запамтите, што је већи грм, то му више требају подножја. Ово посебно важи за индустрије са великим плодовима. За ђубрење, фосфорна и калијумова ђубрива су погодна.