Разлике и особине улазних врата

Често при избору улазних врата, многи раде исту грешку. Да, многи збуњују метална врата и врата. Постоји много информација о производима ове врсте. Али већина њих је реклама. Ово ствара само конфузију у избору. Заправо, врата отпорна на лом и једноставна метална платна нису иста ствар. Приликом израде врата користе се различити механизми који не повећавају отпорност на лом.

Оклопна или протупровална врата омогућују максималну заштиту стамбеног или пословног простора од неовлаштеног продора. У дизајну ових производа користе се поуздани чворови и висококвалитетни уређаји за закључавање.

Взломозасхцхита

Класе отпорности на градска врата - то је основни концепт који би требао бити познат приликом одабира и стицања улазних врата. Многи купци чак и не знају за њихово постојање и често купују кинеска врата.

Класа отпорности на туче не зависи од врсте и нивоа дворца. Степен сигурности од хакирања одређен је тежином и другим карактеристикама. Дебљина челичних лимова, класа челика, начин лоцирања браве и заштита дворца од вањских утјецаја су овдје важни.

Класе заштите челичних врата у Русији

Тканине прве класе треба да буду у стању да издрже употребу физичке силе или било ког другог ефекта ручним алатом. Таква врата су производи улазног нивоа. Ова класа додељује већину кућних апарата.

Друга класазахтева суочавање са утицајем кућанских апарата. То могу бити разни ударни тешки предмети. Најчешће, за станове производе таква врата.

Трећа класа је пробојна челична врата. Отпорне су на употребу силе и ручних или електричних алата. Наравно, говоримо о кућним апаратима. Ови пројекти се могу сматрати довољно поузданим.

Коначно, четврта класа је врата специјалне намене. У свакодневном животу се не користе.

Говорећи о руском тржишту, већина робе која се нуди потрошачу су јефтини метални производи са првом класом заштите. Како се откривају, можете гледати много видеа. Време отварања таквих објеката није више од једног минута. У исто вријеме, ова врата још увијек испуњавају своје задатке - уз помоћ само бруталне силе, таква обрана се не може превазићи.

Системи врата петог разреда су најскупљи и инсталирају их тамо гдје је заиста прикладно.

Како доделити класу структуре врата

Ово се ради на посебан начин. Произвођачи користе најпопуларније методе хаковања за тестирање узорака. Тестови су у одређеном реду.

Прије свега провјерите стабилност врата према статичком оптерећењу. Тада се провјерава стабилност динамичког оптерећења. Након провере заштите од ручног хаковања.

Постоје прописи који дефинишу степен промена које врата морају да испуне у сваком тесту. Први тест нема платномењају, и такође мењају његов геометријски облик. Током динамичког програма оптерећења, платно одржава свој интегритет што је више могуће - не би требало бити рупа или пукотина.

Да би добили класу након проласка теста, врата морају бити потпуно оперативна. Такође, узима се у обзир време утицаја. Наравно, сваки модел после неког времена неће преживети утицај. Али ово вријеме можда није довољно за провалника.

Еластична или оклопна метална врата морају имати цертификат о класи заштите. Али пре него што их купите, пажљиво проверите производ. Постоје и варијанте за повратак када нема сертификата, али је производ веома поуздан.

Конструкције и типови врата

За производе за домаћинство, најоптималнији ниво је трећа класа заштите од туче. Већи захтјеви већ су упућени на озбиљне производе сигурног типа. Поред тога, високе класе отпорности на спуштање указују да у случају хитног отварања поправка платна неће бити могуће. Ово се мора узети у обзир.

Произвођачи стално побољшавају своје блокове врата. У овом случају, користе се најновији материјали и технологије. Али и крекери не спавају, већ стално прате и анализирају трендове на тржишту врата и уче да управљају новим сигурносним механизмима. Према криминолозима, не постоје таква врата која би могла у потпуности заштитити просторије од искусних и професионалних пљачкаша. Међутим, чак и најталентованији од њих неће радити на систему врата, што би за 10 минута требало зловише ако се мораш свађати због злочина. Структура врата једноставно им неће дозволити да се отворе и брзо у тишини.

Платно у сигурним вратима је вишеслојни "сендвич". Главни елемент - оквир правокутног облика, ојачан ребрима крутости, израђен од ваљаних. На свакој страни оквир затвара листове челика чија дебљина није мања од 5-6 мм.

Комплетирање

Произвођачи своје производе комплетирају модерним отпорним бравама против вандала. Могу бити два или више. Сви они имају висок степен тајности. Као додатни затварач, платно може бити опремљено и механизмом цилиндра и засуном. Ово ће повећати удобност током рада. Ако говоримо о покретним деловима бравара који се налазе по ободу платна, онда њихов број, место њихове инсталације, као и величина зависе од захтева за ломљење грубости. За сваки механизам погодна је само сопствена група пречака. Само у овом случају, ниво заштите ће бити висок.

Такође, крило врата има унутар изолационог материјала. То могу бити различити полимерни материјали и армирани бетон.

Интегрисани сигурносни уређаји

Максимална заштита се постиже специјалним прибором. То могу бити различите игле које спречавају врата од петљи, скривених шарки, оклопних јастучића, унутрашњих реза, лавиринта против лабиринта.

Често су врата, која су инсталирана у банкама,опремљени су решеткама. Израђени су од жице пречника 16 мм. Неки користе ову опцију у апартманима. Приликом уградње потребно је уградити тканину тако да се поквари само извана - значајно ће повећати поузданост и отпорност на лом.

Начин отварања и дораде

Врата високе отпорности на спуштање су само плугови. У свом геометријском облику могу бити правоугаони, лучни, са бројем капака од једног до два. Ако је отвор довољно широк, онда су предвиђени бочни зидови.

Што се тиче декоративне декорације, многи модели имају прашкасту боју. Такође, скупљи дизајни се третирају масивним дрветом или фурниром.

Како направити прави избор

Улазна врата се разликују од обичних по тежини, маси, цијени. Ојачани оквир, дебели челични лимови, као и додатна облога оклопа чине дизајн веома тешким. Да би кутија врата могла да издржи такав лист, 3 или више петљи су инсталиране на блоку. Тежина се одређује приликом отварања.

Неки модерни произвођачи су научили да симулирају масивност за обична врата. Због тога димензије треба упоредити са другим карактеристикама дизајна. Исто важи и за масу као и за цену. Цена добрих врата не може бити ниска.

Вишеслојна тканина, висококвалитетни окови, поуздане браве не дозвољавају да таква врата имају приступачну цену. За процену отпорности на провалу, можете погледати дебљину челичног лима.

Приликом куповине требало би да будеобратите пажњу на браве. Добра врата не би требала имати једноставне суставе за затварање. У супротном, неће бити у могућности да пружи максималну заштиту, чак и ако има много браве. Непоштени произвођачи често користе обична врата са великим бројем браве, што је обмана.

Треба имати на уму да, без обзира на то која би била врата, она не би могла истински штитити професионалне пљачкаше. У дому је неопходно успоставити систем сигнализације или, у крајњем случају, користити услугу обучену за рад на људском псу.