Руски стандард: висина плафона у кади

Висина стропа у кади не би требала бити мања од 2 м, тако да се људи осјећају удобно и удобно руско вруће парно купатило - традиционални лијечник за многе болести, као и превенција таквих. Да, и психолошки исцједак уз помоћ купке - то је уобичајено и корисно. У руском купатилу постоје многе карактеристике, укључујући и величину. Из неког разлога, највећа контроверза односи се на висину плафона.

Висина плафона у кади: стандард и критеријуми

Прво, вриједи разоткрити митове - на примјер, о врло ниској висини стропа у кади. То је било 170 цм и 180 цм, што је веома мало, што је лако погодити. И није да су ранији људи били нижи - већ о величини самог купатила. Да би брзо убризгали собу, она не би требало да буде велика.

На слици је приказана схема свих стандардних величина за руско купатило

Максимална мала, ниска протопластична брзина. Не ради се о штедњи дрва, већ у одсуству непотребног времена, које, у присуству велике економије и сродних проблема, једноставно није било. Дакле, није потребно правити тако ниске таванице, које ће се морати савијати, а не познато.

Низак строп - то није стандард, већ се премјешта од античких времена. Из ког бар се купа, која величина зависи од ваших преференција, броја људи у породици, финансијских могућности итд.

Оптимална висина плафона у кади (видео)

Која висина стропа треба бити у кади: најбоља опција

Одредити минималну висину која се може верификовати методом - највише оддомаћинство треба да подигне своју руку, и то додао висина од пола метра. Као резултат и добити минималну висину која ће задовољити захтеве.

Захтеви за модерну купатилу:

  • Безбедност;
  • цомфорт;
  • квалитет;
  • угодност.

Типично, висина плафона у купатилу опсегу 2,30-270 цм Макимум, што је веома ретка -.. 3.1 м

Немојте превише високи плафон у купатилу. Генерално, висина креће у просеку 2.3 - 2.7 м

У исто време, вреди подсетити да је висина плафона зависи од распореда полица у купатилу. Према законима физике загрејан ваздух масовне гура и теже хладан ваздух горе собу или простор. Испоставило се да је плафон ће врућом паром. Разлике између доње и горње полице могу бити око 50 степени.

Према томе, купатило полице обично постављени у неколико редова да задовољи све посетиоце на Батх - оне повиносливее и који није спреман за велики пар. Строго нема услова висина, али генерално 220 цм до 240 цм се сматра средње опција.

Плафон не би требало да буде сувише низак, или неколико удараца метла расипа паре.

Висина плафона у парне климатизације

Да би се правилно опустите у парном уређај треба да не врло импресиониран парова. У том случају, и даље треба да покуша да има неку слободу, јер треба да махне метлу преко главе. Испоставило се да је просечни раст потенцијал висина парилсцхика плафона је 2.1-2.2 м. Само оворачунајте са нивоа на којем је пот.

Висина климатизоване парне купатила ће бити нешто нижа него у уобичајеном купатилу: 2,1-2,2 метара

Таа позициа на плафон:

  • Обавезује врата да буду ниска - иначе ће сва пара отићи у хладну собу;
  • Висина стропа од 2,20 цм подразумијева врата висине 1,6 метара, али је такођер потребан и висок праг, тако да особа аутоматски штити главу од могућег штрајка (а то се неће догодити ако особа подигне ногу да би савладала праг);
  • И ако не желите ниска врата, морате урадити горњи плафон - 240 цм и 250 цм.

Али постоје и друга купатила, са њиховим посебностима

Висина плафона у сауни: шта би требало да буде

Принцип парне купељи у сауни је другачији - људи само седе на полици, без метли. Промена температуре је равномерна, расте од дна до врха. Као резултат, једини услов за висину је удобност. У ствари, довољно је да се не борите против себе.

Висина стропа у сауни ће се одредити на основу удаљености од задње полице до плафона, али не би требало да буде испод 1.1 м

Још једна висина стропа у сауни зависи од броја полица. Од задње полице до површине стропа, удаљеност не би требала бити мања од 110 цм, било би прикладно сједити и највиша особа, а не само посјетитељ средње висине.

Испоставља се да висина стропа зависи или од раста највишег посетиоца, или од броја полица. То јест, ви сами биратеМетода мерења, ако желите пуно полица (на било који укус, како кажу), онда "плес" захтева тачно локацију највише полице.

Преглед сауне у сеоској кући (видео)

Ниски плафони за купање - стереотип, на основу којег готово да и нема практичности. Стога, сигурно направите плафон који ће омогућити вама и вашој породици, без ограничења, да останете у купатилу колико год желите. Изнад 2,6 м стропова практично нема, а испод 2.1 данас се ријетко сусрећу плафони у модерном купатилу.