Пумпа не пумпа воду из бунара - узроци и поправке

Добро дизајниран систем водоснабдијевања у сеоској кући или сеоској кући може једном пропасти. Анализа индиректних узрока помаже да се идентификује инвалидност, јер се дешава да пумпа ради, али не пумпа воду или не даје флуид неједнако, као да је то кретен.

Мањи кварови се могу елиминисати брзо и независно, али за озбиљан рад потребно је обратити се професионалцима. Често ће бити потребно извући уређај из бунара или бунар да се визуелно процени тренутно стање пумпе.

обављање дијагностике

Утврдите разлоге зашто пумпа не пумпа воду из бунара. Они могу имати механичку природу због физичког оштећења кућишта, појединих дијелова или чворова, као и због прогиба канала за пролаз.

У предвечерје вода би могла да тече из пумпе у мутној форми, али у исто вријеме притисак се опирао без смањења излазне снаге.

 • У таквој ситуацији разлог лежи у самом зденцу. Стиснула је или се насукала. Кривица таквих догађаја су неке врсте алги.
 • Понекад разне нечистоће продиру у течност, која се спушта у току протока. У овом случају, може се извршити незнатна аспирација са зидова пешчара, која узрокује бубрење.

операција прања

Одређене количине бунара ће увек бити заузете одређеним нечистоћама. Супстанце блокирају приступ течности у избушену шупљину. У почетку ће продирати заједно са песком, а касније - помешати са ваздухом. Ово понашањеговори о значајном леглу плимских веверица. Истовремено са овим фактором, заштита од сувог рада не функционише, а последица је да вибрирајућа пумпа зуји, али не пумпа воду.

Главни третман се састоји од следећих операција:

 • врши се примарно испуштање воде из шупљине;
 • врши се дезинфекција простора;
 • врши се понављање пумпања воде.

Последња ставка се извршава након одређеног временског периода. Интервал зависи од снаге дезинфектора који се користи. Укидање разлога треба дати позитиван ефекат и осигурати перформансе система.

Алтернативне методе опоравка инвалидности

Схватите зашто пумпа не пумпа воду из бунара, чак и након што је опрана. Такве ситуације су, мада ретке. Фактори утицаја могу укључивати следеће опције:

 • механички квар;
 • парцијални квар електричног система;
 • депресију црева која су дошла из продуженог боравка у води;
 • слом елемената контролног система.

Да би се извршила та ~ на анализа, могу} е је извр {ити одбијање на повр {ини пумпе. Након добијања вибрационе, вијчане или вијчане пумпе за бунар, уређај се ставља у посуду са водом. Након тога покрените електрични дио. У стандардном начину рада електричне енергије, није потребно самостално продирати у овај дио, јер непрофесионални људи могу ненамјерно оштетити неке чворове тамо.

У случају да није дошло до почетка површине, тада се мултиметар иелектрични круг. Он одређује параметре тестирања и потребне нормалне радне вредности. У случају откривања неисправних делова, могуће је извршити сопствену замену, након што су изгорели /обрисали кондензатор или диоду итд.

Када електрични део функционише исправно и пумпа ради, али вода не пада, потребно је укључити јединицу и визуелну контролу кућишта пумпе и интегритета црева. Димњаци у равни или ломљени доприносе смањењу притиска.

Визуелна контрола црева није увек у стању да детектује проблематична подручја, тако да користите уметно убризгавање ваздуха у шупљину, затварајући црево са једне стране. Где год се зрак отпушта, појављује се карактеристичан звук.

Поправка парцеле или њено стављање на фластер ће бити неефикасна, стога ће бити потребна делимична или потпуна замена флексибилног главног црева.

ВИДЕО: Откривање проблема у пумпним станицама

Утицај унутрашњих фактора

Није увек потопна пумпа за слабу воду или заустављање ваљања због проблема са електричним делом или пукотинама црева. Разлози често леже у унутрашњем уређају апарата. Као превентивне операције предузете су следеће активности:

 • визуелну контролу филтера који се могу запушити;
 • такође тестира вентил, који је такође у стању да пропадне из истог разлога.

Сви филтери у кругу су очишћени од могуће контаминације. У већини случајева помаже у реанимацији практично радног уређаја. Важно је провјеритиНатерајте га да ради сувим темпом. Ако је контролни сензор за ову функцију нестабилан, онда га треба заменити.

Прекомерни извор енергије

Да би се бавио снагом уређаја моћи ће се користити пасош електричне робе. Ова вредност је дата у одређеном формату:

 • метара кубних на сат м 3 /х;
 • литара у минути л /мин.

То се дешава у сушном времену, пумпа може пумпати водени стуб, а власници немају времена да га зауставе. Постоји ефекат сувог удара.

Ово се може догодити са истовременим лансирањем неколико потрошача или малим задужењем из извора притока. Важно је да се продуктивност хидрауличне опреме подеси тако да се усклади са параметрима бушотине. Капацитет није тако велик. За велики број истовремених потрошача гради се распоред кориштења воде.

флуктуације напона

Слаб напон у домаћинству доводи до неправилног рада пумпи. Са смањењем до 200 В и даље, сви уређаји раде са значајним преоптерећењима, а електрична пумпа није изузетак. Поједини модели имају уграђени унутрашњи стабилизатор, који вам омогућава да држите константни напон на 220В.

Ако таква ставка није у конструкцији, допуштено је монтирати стационарни стабилизатор на мрежу. Може уравнотежити напон. Довођење на 220В чак и из интервала од 160-260В.

Шта урадити ако пумпа падне у бунар

Такве ситуације када је пумпа палау бунару, мада ријетко, али се налазе, стога је потребно барем у теорији знати што се може учинити.

1. Оперативна опрема

Ако пумпа ради исправно, потребно је користити разне уређаје за њено подизање. То могу бити "мачке" са закривљеним кукама, које могу зграбити јединицу за избочене делове. Такве куке су у компанијама за бушење, које често пружају услуге за извлачење из бушотина или бунара који су пропали.

Неки препоручују употребу неодимијумских магнета, који су познати по својој огромној тежини. Такви магнети су потребни у оним случајевима када пречник бунара није много већи од пречника пумпе, а "мачке" га једноставно не ухвате.

2. Неуспешна пумпа

Ако је јединица намјерно неисправна, она се уопће не може дотакнути, али то је само ако постоји велики спремник у бунару, а квар пумпе пао испод филтера. Да би били сигурни, ужад и терет су потребни за истраживање дна бунара.

Када уређај омета сакупљање воде, може се покушати сломити бушилицу, али је скупа и није увек ефикасна.

Ако цев заједно са пумпом није успела у бунару, требало би да користите улов и звоно за хватање.

Немогућност добијања испуштене пумпе може довести до потребе за ископавањем нове бушотине, тако да користите све познате методе. Услуге професионалног сондирања уређаја коштат ће у просјеку 6-8 тисућа рубаља, што је неуспоредиво с цијеном новогпумпа и, штавише, нова бушотина.

ВИДЕО: Лифт је прекинуо пумпу

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4