Опис и предности: Топлотна пумпа Френетта

Топлотна пумпа Френетта добија на популарности захваљујући својој високој ефикасности, а прије више од тридесет година амерички научник Еугене Френ изумио је уређај који данас зовемо Фреснет топлинска пумпа. Ефикасност таквог уређаја је била 1000%, што значи да се неки алтернативни уређаји не могу поредити са проналаском.

Карактеристике топлотне пумпе Френетта: принцип рада

Уређај ове топлотне пумпе садржи ротор, статор, вратило и вентилатор лопате. Рад се заснива на ефектима два цилиндра - статору и ротору. Велики цилиндар је статор, унутра је празан. Ротор је одличан у мањој запремини, убачен је у статор. Уље се сипа у велики цилиндар, загрева се испод увртања малог цилиндра.

Постоје многи модели Френетта топлотних пумпи које имају прилично високе трошкове

На прикљученом вратилу постоји вентилатор осовине, тако да се ротор помера. Вентилатор помаже да се загрејани ваздух уђе у просторију, тј. Врши се функција грејања. Али ово је најједноставнији модел, након неког времена га је научник усавршио. У таквом моделу нема унутрашњег цилиндра, већ га замењују челични дискови.

У побољшаном моделу нема вентилатора. Такви уређаји су добили одличне критике. Трошак електричне енергије је мањи и много мањи од енергије коју производи јединица која се користи за загријавање просторије.

Од тако добре Френетта топлотне пумпе:

 • Нема измењивача топлоте;
 • Енергија грејања има велику снагу;
 • Циркулација расхладног средства се изводи у затвореном систему;
 • Већина пумпе је у облику контуре, која помаже да се формирају вакуумске зоне и повећање температуре.

Мржња пумпе пумпе. Прво и најважније, они могу бити индустријски и приватни. Потоњи се користе за загревање куће или не баш велике просторије.

Френетта топлотна пумпа: откривање или савет за употребу

Постоје неке препоруке за употребу пумпи. Не прате их сви, а постоје и притужбе да индустријска или самоусмјеравана пумпа лоше функционира, и опћенито, овај уређај је преплављен. Следећи савети ће вам бити од помоћи.

Топлотна пумпа Френетта има позитивну повратну информацију, јер је трошак електричне енергије много мањи од енергије коју производи уређај који се користи за загревање простора

Савети за коришћење пумпе:

 • Користити уље као носач топлоте - може бити маслац од уљане репице, памук или минерал;
 • Немојте користити воду за изградњу пумпе, јер ће доћи до превеликог притиска у систему грејања услед одвајања паре од загревања воде;
 • Ако сами направите пумпу, онда се као електромотор користи мотор из неких других старих електричних уређаја, исти вентилатор;
 • Пожељно је уградити топлотни сензор на тело такве топлотне пумпе, он је одговоран за регулисање аутоматског укључивања и искључивања уређаја;
 • Када постављате дискове на осовину унутар пумпе, уверите се дасав простор је био испуњен дисковима.
Посебну верзију пумпе "Френетта", коју су направили Александар Васиљевич Сиархеи, Наталија Ивановна Назирова и Михаил Павлович Леонов, треба посебно споменути. Ови хабаровски научници су створили генератор топлине који се може назвати универзалним. Радни дио уређаја је сличан гљивама, јер радни флуид користи воду која досеже точку кључања и претвара се у пару. Али не треба да покушавате да направите такав генератор куће, он се користи само у индустрији.

Производња топлотног генератора сопственим рукама

Као што је већ поменуто, хидродинамичка топлотна пумпа може бити направљена за себе. За то ће вам требати: метални цилиндар, мали електромотор, челични дискови, челична шипка, матице, цијеви и радијатор. Пречник дискова према правилима треба да буде мањи од пречника цилиндра.

Име Евгенија Френета добро је познато не само у научном свету, већ и међу домаћим занатлијама и изумитељима аматера

.

Како се то ради:

 • Дискови се досљедно наснивају на челичној шипки, раздвојени су матицама;
 • Цилиндар је испуњен дисковима усправно;
 • Спољни навој се наноси на челичну шипку дуж читаве њене дужине;
 • За расхладну течност у телу направљена су два отвора, кроз врх у радијатору долази загрејано уље, а са дна уља се враћа у систем за даље грејање.

Немојте користити воду као расхладно средство, течно уље је прикладније. Ипак, температура кључања уља је неколико пута већа. Вода са брзим загревањемПретвара се у парове и може доћи до прекомерног притиска у систему. И то је претња интегритету дизајна.

Френетта процес монтаже топлотне пумпе сопственим рукама: цртежи

Прво, у случају грејних цеви, две рупе су посебно направљене за цеви за грејање. Шипка са навојем се поставља на центар тела. На овом навоју, матица је затегнута, постављена на диск, затим је причвршћена на следећу матицу, и тако даље. И тако инсталација дискова траје до потпуног попуњавања кућишта.

У жељи да смање трошкове гријања својих домова, многи власници кућа су успјели направити Фресхетову топлотну пумпу властитим рукама

Онда се уље улива у систем, на пример, памук. Кућиште је затворено и причвршћено за шипку. Пре израђених рупа, доведите цеви радијатора. Електромотор се спаја са централним језгром, што гарантује ротацију. Уређај се може прикључити и проверити да ли ради.

Избор Френетта топлотне пумпе (видео)

Зашто вам је потребна хидраулична шок пумпа? Најлакши начин да се користи Френете пумпа је да се користи собни грејач. Могу бити гријани гаража, купатило или нека друга соба. У великој кући се препоручује у комбинацији са популарним топлим системом подова. Сретно!