Како изравнати под испод плочице

Подовииграју посебну улогу у унутрашњости читаве просторије. Она мора нужно бити у складу са свим осталим елементима дизајна куће. Због тога је направљен од разних материјала, икерамичка плочица није била изузетак.У случају полагања на грубу површину, изгледа не само грозно, већ и врло лоше, јер се плочица пукла. Због тога јеизравнавање пода испод плочицесамо обавезна фаза поправке просторије. Иначе вам поправак неће задовољити, а новац за рад уопште ће бити узалудан.

Методе изједначавања полова.

За одличан квалитет и стање плочица потребан вам је не само савршено раван већ и врло издржљив премаз. Управо на том фактору сви мајстори су вођени одабиромизравнавајуће мјешавинеза под. Додатни фактори су и други задаци премаза - значај одређеног нивоа хидроизолације, изолације и изолације буке. Ако висина разлике варира од 4 цм и више, онда се прихвата употребаестриха , иакопоравнава смешутакође погодну.

За све то, подељен је на 2 типа :

1. Суво.

2. Са додатком течности.

У случају практично једнаке површине са малим дефектима - , поравнање пода испод плочицесастоји се од љепила или завршних отопина. Било која врста посла захтијева претходни поступак. И у сваком је то своје. алије уобичајено- уништавање свих смећа,прљавштина, прашина, максимално изравнавање површине различитим алатима и прорезима за полагање. Ако је подлога израђена од бетона, онда се након претходне фазе покрива првим слојем. даље планирање . Израчунајте ниво одступања од жељене површине и маркера.Обратите пажњу!Пре процедуре поравнања, просторија мора бити добро проветрена, а током рада све је потпуно затворено, јер те супстанце не носе скице. Температура ваздуха треба да буде око пет степени виша од нуле.

Сухи естрих.То је веома брз и јефтин методза изравнавање пода испод плочице . Осим тога, може га направити чак и новајлија градитељ, без огромног искуства. Након сакупљања, извршит ће се додатне процедуре: изолација и изолација буке. Након припремних радова полаже се један слој полиетиленске фолије. Кроз све зидове оставља празнину од 12-16 цм и залијепи пригушну траку, након постављања свјетионика. Алат за изравнавање је суви кварцни песак или глина. Онда положите плоче или шперплоче. Почетна слова не утичу на њихову трајност, али након лепљења све заједно, дизајн је веома јак.

Цементно-песковна глазура.Ово је класичан начин уи једначина пода под плочицом . Минимална висина на површини мора бити око 4 цм, у супротном може доћи до квара на поду. За одлично причвршћивање маркера цемента потребно је пресушити, или ће се покренути и посао ће морати почетина самом почетку. Раствор заспи од крајњег угла просторије до врата и изједначава се у серији. Састав се мијеша према омјеру: 1 кг цемента, 3 кг пијеска и 1 л воде. Такође погодне и готове мешавине које се могу без потешкоћа купити у било којој грађевинској радњи.

Самонивелишне мешавине.Такође се називају и подне даске. То је најскупљи начин полагања пода. Али за најкраће време. У зависности од бетона, плочице се могу полагати у року од 12-14 сати, али ако под равницу положите цементно-пјесковитом, онда ће трајати око двије седмице. Када припремате самонивелирајућу машину и радите са њима, морате строго следити упутства.