Топлотна пумпа: 6 фаза рада машине

Топлотне пумпе се разликују у погледу снаге, дизајна и ефикасности Једна од алтернативних опција грејања је једна од следећих: топлотне пумпе. Његови високи трошкови и трошкови инсталације не дозвољавају куповину такве пумпе многим власницима њихових кућа да би уштедели на трошковима гријања. А оптимално решење у овом случају биће независна инсталација. Такве пумпе су подељене на типове, а типови зависе од врсте употребе за пренос топлоте јединице. Инсталација таквих пумпи врши се на улици и омогућава да се у пролећном и јесенском периоду не загреју велике дневне собе.

Шта је топлотна пумпа за грејање куће: принцип рада

Рад топлотне пумпе је да преноси топлоту из главног извора на носач топлоте, који има вишу температуру.

Пре куповине топлотне пумпе за грејање куће обавезно се консултујте са специјалистима

Као што пракса показује, такав процес се састоји од 6 фаза:

 • Носач топлоте улази у цевовод, који се налази, на пример, у земљишту, а затим загрева до неколико степени;
 • Надаље, ово расхладно средство улази у испаривач или измјењивач топлине и топлинска енергија се преноси у унутрашњи круг;
 • Супстанца која је под притиском, има ниску тачку кључања, назива се расхладно средство, налази се у вањском кругу гријача, почиње се загријавати у испаривачу и претвара у плин;
 • Након тога, процес уласка у гасрасхладно средство у самој пумпи, тамо је компримирано и у процесу компресије, температура постаје још виша него прије пријема;
 • Гас у загрејаном стању се шаље у кондензатор, и он даје своју топлотну енергију унутрашњем систему грејања просторије;
 • После преноса, гас који је изгубио топлоту се враћа у систем, али у течном облику.

Пошто је рад расхладних јединица у истом систему и има исти принцип рада као и одређене врсте пумпи, тако да се могу користити као клима уређаји, али то је у летњем периоду.

Принцип рада топлотне пумпе, и ваздух и земља, савршено ради за приватну стамбену зграду. За стан, неће бити тако прикладно, иако је могуће гријање. Направите самопроизводну циркулациону пумпу, ово је алтернативна варијација. Главно је знати како је уређено, зашто је земља потребна и одакле долази њена енергија. Одговор на ова питања ће бити дизајн, који се може наћи на фотографији.

Уређај топлотне пумпе за загревање куће

У суштини, сав рад топлотне пумпе зависи од перформанси функција компресора. То је компресор који врши радове на компримирању распршене топлотне енергије у носачу, а не самој себи обезбјеђујући такву енергетску концентрацију и компактну запремину, као и потребну температуру.

Састав система седимента садржи:

 • Испаривач и капилар;
 • Ту је и термостат и кондензатор;
 • Гас је расхладно средство које циркулише у систему пумпе.

Пре коришћења топлотне пумпе, вреди истражити упутство

Детаљнији опис опција за уређаје са топлотном пумпом може понудити класификацију. Варијације класификација топлотне пумпе зависе од спољашњих и унутрашњих кола носача топлоте.

Топлотна пумпа може добити топлотну енергију од:

 • извори воде;
 • земља;
 • Ваздух.

У средини зграде, топлотна енергија се може користити у системима гријања, користи се и за гријање воде и као клима уређај. Зато су топлотне пумпе подељене у неколико типова, а типови зависе од комбинације функција и елемената за грејање.

Како направити топлотну пумпу властитим рукама

Ефикасност таквог система као топлотне пумпе готово да се не предвиђа. Пошто се пумпе произведене у постројењу састоје не само од три компресора и истог броја цевовода, који циркулишу расхладно средство и гасно расхладно средство. Главни уређај ове пумпе је контролни панел који је одговоран за рад кругова у систему. Стварање таквог даљинског управљача готово је немогуће чак и за мајсторе.

Да бисте топлотну пумпу направили својим рукама, требали бисте имати одговарајуће искуство

Създаване на техни ~ ки дел се вр {и по следниот ред:

 • Компресор се може замијенити јединицом клима уређаја;
 • Почетна контура се сакупља из пластичних цеви и напуни концентратом кухињске соли;
 • Као испаривач, челични резервоар је нехрђајући, и узетиможе се налазити у старој машини за прање веша, затим се у овом резервоару испушта концентрат из кухињске соли, који даје топлоту бакарном калему на секундарном кругу, који је инсталиран на унутрашњем делу резервоара;
 • Кондензатор је исти пластични резервоар у чијем је средишту и фиксни калем од бакра;
 • Трећи круг је систем грејања који се повезује са кондензатором.

Као што можете видјети, дизајн је врло једноставан, а дјелотворност таквог дизајна може бити или прекомјерна или недовољна за загријавање просторије. Инверторска топлотна пумпа може бити израђена од дијела хладњака који дуго није опремљен фреоном. Како калкулација показује, употреба такве збирке оправдава се 100%. Како се пумпа може користити, можете научити из посебног видеа.

Топлотна пумпа са клима уређајем својим рукама

Пошто је принцип клима уређаја исти као и код топлотне пумпе, у таквој сличности и његовим карактеристикама, али постоје неке разлике. Једна од разлика је: температурни режим технологије са климатским режимима. Системи сплит-типа се не препоручују за ниске температуре.

Топлотна пумпа клима уређаја има дуг радни век и релативно ниску цену

Да би се направила пумпа из климата, потребно је извести серију преправки и модификација како слиједи:

 1. Прва опција склопа топлотне пумпе је обрада клима уређаја. На овај начин је неопходно променити унутрашње ивањски блок на мјестима. Унутрашња јединица садржи испаривач који је потребан за превазилажење топлоте ниског потенцијала. Вањска јединица има кондензатор, бави се пријеносом топлинске енергије. И као носач топлоте може се користити вода и ваздух. У другом извођењу, кондензатор је инсталиран у посебном резервоару, у којем ће се створити измена топлоте.
 2. Друга могућност је инсталација четворосмјерног прекидачког вентила. Извођење таквих радова обављају само специјалисти. Ово се посебно односи на термалне кишобране.
 3. Трећи начин је сортирање клима уређаја на дијелу. Са овим деловима, склоп топлотне пумпе ће бити конструисан према својој уобичајеној шеми, испаривачу, компресору, кондензатору.

Прије него се посао мора обавити врло пажљиво, боље је назвати стручњака. Од начина прикупљања топлотне пумпе зависи од продуктивне производње топлоте. Непосредно пред монтажу топлотне пумпе потребно је размислити о изолацији куће. У случају да кућа нема одличне топлотне изолације, ефикасност загријавања просторије топлотном пумпом је значајно смањена, а не само она, али и других гријача, ако их има. Пумпе овог типа се боље користе у нискотемпературним системима грејања. Одлична употреба ће бити повезивање са топлотном пумпом топлог пода. Ако узмете у обзир све особитости монтаже, онда је сасвим могуће да се таква пумпа направи самостално.

Топлотна пумпавластитим рукама (видео)

Као што сте могли да видите, топлотна пумпа је одличан уређај за загревање куће у време када се зима повукла, али се и даље осећа хладно. Штавише, није тешко сакупити га властитим рукама, а резултат неће захтијевати трошкове због потрошње само природних ресурса. Оно што је најважније, то је да се изгради скуп са умом, па, и боље, као што је горе поменуто, да се обрате професионалцима.

Примери топлотне пумпе (фото)

)