Препоруке уместо покривања зидова у стану уместо тапета: модерне врсте премаза

Избор покривача за зидове зависи од многих фактора и начина употребе, а премаз за зидове може бити веома различит и ако не узимате скупа средства, потребно је разликовати пет главних типова премаза који се користе за зидове, посебно за тапете , течни тапети, модерна жбука, зидна облога, премаз за јато.

Било који декоративни премаз је одлична алтернатива обичним тапетама, тим више што су ту и интересантнији и еколошки сигурнији материјали, тако да их можете користити за било коју просторију без изузетка.

Вриједна алтернатива за позадине позадине

Достојна алтернатива обичном тапету - декоративној жбуци. Међутим, треба напоменути да је ова врста завршних материјала прилично скупа ужитак. Декоративни малтер се наноси на претходно припремљену површину, коју треба претходно обрадити главним малтером и китом. Уз декоративну жбуку, можете дати апсолутно било коју боју и сјај, као и жељену текстуру. Може се вештачки одлежавати симулацијом прилично старог напукнутог зида, или направити зид помало текстуриран, користећи конвексне мрље.

Предност ове облоге је у томе што:

  • Облагање зидова без шавова;
  • Можете поравнати неравне површине зидова;
  • Можете одабрати било коју нијансу и текстуру.

Декоративни гипс - еколошки материјал, сличан зидним облогама са тапетама

Овај премаз има многе предности, јер је практичан и издржљив.

Врло занимљива опција је да се покрије јато. Важно је напоменути да је овај премаз лабав, тако да када се наноси на зидове нужно је потребно нанијети посебно љепило.

Након што се такав лабави слој потпуно нанесемо на зид, потребно га је покрити завршном обрадом. По правилу, као завршни премаз, користите седеф или шљокице.

Такав декоративни премаз савршено скрива све несавршености и изглађује неједнакост зидова. Поред тога, веома је практичан и издржљив, као и висока еколошка, тако да се може користити у апсолутно било којој просторији, укључујући и расадник.

Декоративни панели на зиду уместо тапета

Декоративни панели су један од најтраженијих модерних декоративних материјала који се користе као премаз за зидове. Приликом слагања украсних панела није потребна прелиминарна припрема зидова.

Декоративни панели имају високе техничке карактеристике и намењени су за квалитетно опремање стамбених простора

Сличан декоративни премаз за зидове представљен је у најширем асортиману и може се извршити према:

  • Дрво разних врста;
  • Керамичке плочице;
  • камен;
  • метал;
  • песак;
  • Мермер.

То је само невероватна лепота, са којом је могуће украсити зидове у апсолутно свакој просторији. Ово ће створити прилично необичан и најнеобичнији дизајн просторија. Мост популар андТражени тип панела су они израђени од материјала обложених дрвом. Такви материјали имају високу чврстоћу и отпорност на влагу. Они су у стању да издрже максимално могуће оптерећење и температурне разлике.

Тканина на зидовима уместо тапета: модерни материјали

Умјесто тапета на зидовима, можете користити природну тканину, која је у цијелости ожбукана зидом. Предности овог начина лепљења је да је могуће украсити зидове, прозоре и користити тканине за шивање завеса у једном стилу. Да би се створио јединствен ентеријер кухиње, направљен у стилу земље, вредно је користити крпу у цвету, пецајући је кухињском прегачом и даље проширујући је са неколико слојева лака како би била водоотпорна. Из исте тканине могуће је шивати лепе завјесе, столњаке, покриваче на столици и салвете. Овај дизајн је веома модеран и оригиналан.

Завршна обрада зидова платном додаје посебну удобност дневној соби

Уређење зидова природном крпом захтијева посебну вјештину и вјештину, тако да је пожељно користити услуге професионалаца.

За облагање зидова потребно је претходно пажљиво припремити зидове, јер све неправилности на зидовима одмах постају видљиве. Лепљење зидова природном крпом користи се за обраду не цијеле просторије, већ само њених дијелова. Често се овај материјал комбинује са дрвеним зидним панелима. Зид, обрубљен тканином, постаје централан у цијелој просторији и привлачи сеглавни фокус

Оригинална облога од плуте на зиду уместо тапета

Често се као завршна облога користи облога од плуте, монтирана на зид, који је један од најпопуларнијих и најтраженијих декоративних материјала. Облога од плуте је прилично лијеп и свестран материјал, с којим можете лако украсити површину зидова.

Употреба таквих материјала разликује се по томе што је могуће да се зидови квалитативно поравнају пре наношења главног материјала за завршну обраду.

Поклопац од плуте - одличан материјал за стварање звучне изолације у просторији

Такви зидни панели имају изузетно високе перформансе, могу издржати тешка оптерећења и веома су еколошки прихватљиви. Због таквих индикатора, зидни панели су сасвим могуће користити у апсолутно било којој просторији, без обзира на њену намјену, јер су потпуно сигурни за здравље. Широка разноликост боја и текстура вам омогућава да украсите сваку просторију уз помоћ зидних панела и да буде јединствена и јединствена.

Шта се може обрађивати коридором уместо тапета да би се створио софистицирани дизајн у стану

Многи се питају који се тапети могу замијенити цртањем ходника тако да изгледа пространије и занимљивије. Приликом пројектовања коридора потребно је да правилно одаберете боју и текстуру материјала.

Зидни панели у ходнику - оригинална верзија украсаунутрашњост дневне собе

Да би простор био пространији, потребно је покупити лакше нијансе завршних материјала, међутим, најбоље је користити топле боје, јер ће у противном соба изгледати хладно и неудобно.

Приликом одабира завршних материјала за коридор потребно је користити чврсте и стабилне завршне материјале који се могу без проблема очистити. Ово је веома важно, јер се у коридору накупља највећа количина загађења са улице.

За дизајн коридора савршено се уклапају зидни панели, који изгледају прилично елегантно и јединствено. Пружајући хоризонтални смјештај, можете постићи визуални пораст у соби.

Еколошки прихватљив и природан материјал је дивна декоративна жбука са широким спектром колорних рјешења за стварање имитације различитих структура. Овај премаз је отпоран на ефекте агресивних супстанци и механичких оштећења.

Зидови за уређење (видео)

Без обзира на декоративни материјал за зидове, морате увек узети у обзир сва правила за пројектовање просторија. Свака соба би требала изгледати јединствено, тако да морате користити свој јединствени стил.

Зидне облоге у ентеријеру (фото)

)