Препоруке и фотографије: у којој боји треба обојити спаваћу собу

Веома велику улогу игра расположење и цела атмосфера као и обрађени зидови иу којој боји Спаваћа соба је место где се можете опустити, уживати у миру и самоћи. То је просторија која се сматра најкориснијом и погоднијом за медитацију, па би унутрашњост у њој требала бити најпријатнија и угоднија. Да бисте одлучили коју боју да обојите у спаваћу собу, вреди не само гледати у различите нијансе, већ и истражити нека правила за одабир и комбиновање тонова.

У којој боји боје зидове у спаваћој соби

Варијанте боја могу бити различите.

На пример, ово се може урадити:

 • запошљавањем фирме;
 • уз помоћ дизајнера;
 • рукама.

Наравно, третман просторије не треба да буде спонтан, већ планирана акција. Избор нијанси по времену може потрајати неколико дана или чак седмица, посебно ако постоје разлике између домаћинстава.

Дизајнери вјерују да спаваћа соба не би требала бити агресивна и превише узрочна. То је оно што одбија и одмара, и спава, и пацифицира

Типично, предност се даје таквим тоновима као

 • розе;
 • плава;
 • салата;
 • Беж и слично.

Пожељно је да унутрашњи предмети буду светлих боја, али је прихватљиво да је оквир кревета израђен од тамног дрвета.

Зидно сликарство у спаваћој соби: где започети процес

Пре фарбања зидова треба се залијепити траком за сликање, ваљком, маказама, посудом за бојење,четке Сликање зидова у свакој просторији започиње прелиминарном обрадом подних облога и пода и пода, као и фарбањем траке за шупљине прозора и врата. Потребно је заштитити производе од уласка боје.

Наношење водених дисперзионих композиција врши се најмање два пута, а по први пут треба да буде течно и да буде део односа 1-9.

Сликање је испрва тешко доступно, а након тога је уобичајено. За тешко приступачне, четке се користе и нису широко распрострањене, а композиција се наноси на једну трећину пилота

Када се ови углови обоје, можете почети да наносите боју на равне и једнаке делове зидова помоћу ваљка. Тај ваљак не оставља трагове, мрље, капи и развод, што је веома згодно.

Важно је знати да прије бојења на зид морате да га котрљате на новинама или дасци, јер ће тако потпуно исцурити из складишта и неће оставити мјеста. Боја се наноси од врха зида до дна са крстастим покретима. Метод тога уопште није хир или само жеља мајстора, већ истинско правило које елиминише недостатке.

Опције за бојење зидова у спаваћој соби: правимо прави избор

Варијације о томе како се боје зидови и које боје се могу примијенити могу бити различите, јер у продаји можете пронаћи велики избор боја и марки.

Важно је запамтити да:

 • Дисперзионе боје се продају и беле и обојене;
 • Много је боље купити бијело складиште;
 • Ознака боје и боје мора бити иста.

Модерни дизајнери више воле да користе нијансу, јер је много лакше постићи жељени резултат у нијанси или игри са својим тоновима. Када разблажујете боју бојом, потребно је израчунати потребну количину боје за целу просторију, јер постоји велика вероватноћа одступања боја при поновном обликовању композиције.

Мешањем основне боје са самом бојом можете постићи жељени тон зидова, који се не могу одабрати у радњи. На зиду боја не изгледа исто као у контејнеру или у каталогу

Важно! Када се боја осуши, зидови ће бити мало светлији, тако да приликом узгоја морате изабрати живљи тон, и не можете се бојати његовог бизарног.

Да би се процијенио који ће резултат резултирати на крају, постоји метода верификације. Он је на тесту боје на комаду папира, након исушивања. Он ће дати исту нијансу која ће бити на тапетама. Да би се створила потпуно пријатна и еколошки прихватљива соба, вреди користити природни стил који има браон, беж и светли тон, намјештај од природног дрвета, као и лагани текстил, биљке и минимум вештачких објеката.

Како припремити зидове прије бојања боје

Бојање се не смије обављати одмах након куповине материјала, већ након претходне припреме. Сада постоји могућност да се формира површина исподбојење помоћу лепљења тапета, како на бази флизелина тако и на стакленим влакнима. Оба доприносе визуелној елиминацији несавршености на површини зидова.

Ако су зидови претходно офарбани композицијом водене дисперзије, онда је за промену тона потребно само да се третира помоћу композиције која је топива у мастима.

Затим се прајмер наноси у три слоја сушењем сваког од њих. Према препорукама мајстора последњи слој прајмера кошта мало боје, која се припрема за сликање. Ако желите да зидове сликате буквално од нуле, биће потребно много времена и труда.

Ако је малтер изливен из зидова пре поправке, цео слој старе обраде треба уклонити и запечатити са покретним и завршним китом. Кривуље зида усклађене су са истим пунилом или сухозидом

Конкретно, то је обавезно:

 • Комплетно чишћење површине;
 • елиминација неједнакости;
 • чишћење;
 • млевење;
 • уземљење;
 • Сликарство.

Тренутно можете наћи много новца на тржишту, уз помоћ којег је лако уклонити стари покривач и неће бити потребно да се уклоне методама старих деда.

Избор стила спаваће собе пре бојења

Дизајн просторије првенствено утиче на расположење оних који већину времена проводе у њему.

Без обзира на материјал који ће бити обрађен - структурални или обични, треба да одаберете праву комбинацију боје и стила:

 1. Млади брачни парови би требали одабрати стиловемодернизма и минимализма, као и да дају предност свјежим тоновима не више од два. Могуће је користити црвену нијансу, али не и основну боју.
 2. За оне парове који живе заједно више од годину дана, не вреди бирати монокромне собе пригушених тонова, јер ће то допринети изумирању њихових осећања.
 3. Они који се не одмарају у спаваћој соби, али раде и подижу своје интелектуалне способности, одговарат ће хладним свјетлим тоновима, као што су плава и зелена.
 4. Ако постоје тешки радници, љубитељи физичког рада и активног живота у спаваћој соби, они треба да буду зелени, весели и енергични.
 5. Дечје собе су фантазијски лет и разне нијансе, као што можете бирати од плаве до жуте, од смеђе до зелене и од црвене до љубичасте, али не морате одабрати тамне и гурати тонове.

За љубитеље јарких боја можете изабрати вин-вин верзију са нагласним зидом у близини кревета

Салата и црвена боја повећавају сексуалну активност, али наранџа је прикладнија за кухињу, јер изгара апетит да ће спаваћа соба бити неприкладна.

Одредите коју боју бојите у спаваћој соби (видео)

Модерни дизајнери не нуде стотине, већ хиљаде опција и све горе наведено - то је само мали дио њих. Пратећи правила и препоруке можете створити угодну и угодну атмосферу која ће годинама бити угодна и не досадна. Осим дизајна зидова, не треба заборавити ни на друге аспекте дизајна, као што су текстил, намештај и декорације. ОдОни такође имају много тога да ураде и могу да привуку пажњу или обрнуто како би одгурнули особу.

Примери: која боја треба да се слика спаваћа соба (унутрашња фотографија)

)