Како претворити ормар у ормар

Прекрасна гардероба не само да украшава ентеријер стилски, већ ће постати и незаобилазна ставка у намјештају, а папуче су постале саставни дио модерних апартмана - ови намјештај је украшен предворјима, дневним боравцима, спаваћим собама, дјечјим собама. Ормари могу бити угаони, радосни или стандардно правоугаони. Мала или велика, са отвореним бочним полицама или без таквих да је боље одлучити се за вас и стога дати позицију у којој се соба налази. И он одређује ситуацију, одлуку о боји и само ваше жеље.

Модерна гардероба-преграда

Колико људи може да приушти оригиналну, комплетну гардеробу - одвојену просторију у којој не можете само да складиштите одећу, већ чак и да се пресвучете. Нису сви станови, који су типично сигурни, у стању да се похвали простором у коме постоји место за гардеробу. Да, често постоје такви мали ложе у ходницима, где често праве гардеробу.

Али систем малих облога није уопште згодан - добро је похранити само мале ствари које се лако стижу до тамо. И ако је службеник буквално затрпан, биће тешко да се тамо среди. Стога се такво пуњење гардеробе тешко може назвати профитабилним.

Одлично решење за спаваћу собу ће бити пространа гардероба за цео зид

Рјешење лежи на површини - да би се у спаваћој соби направила велика гардероба, може бити дуж цијелог зида.

Овај аранжман је веома згодан јер је соба суспендована. Испада велики и мали део. У мањој, једноставној и разумљивој форми, она постаје гардероба.

Такудобни шатори за:

 • Који унутрашњи садржај можете сами дизајнирати тако што ћете изабрати распоред полица и ладица које вам одговарају;
 • Све ствари су на једном мјесту, а не расуте на различитим мјестима стана, са што већим кабинетом;
 • Постоји јасна зонирање - и јасни, разумљиви облици и дизајни увек распоређују простор у кући.

Наравно, властитим рукама је таква гардероба веома тешка. Али ево врло осмишљеног дизајна и пуњења - више него могуће. И ову околност треба користити.

Како одабрати дизајн ормара

Чињеница је да је прво што треба учинити да се повуче из стила у којем је ваша соба направљена. Ормар купе од почетка није хармоничан са свим унутрашњим стиловима, али будући да су могућности модерних фирми велике, чак и тако крута гардероба може бити направљена на одређени стил. Па чак и Провенце, земља може претпоставити и гардеробу, међутим, посебан дизајн.

Дизајн одељка-ормарића треба органски допунити унутрашњост просторије

Декор на фасаде на гардеробе:

 • Класични стил собе укључује гардеробу, украшену ступовима или фрескама, мозаицима и рубњацима. Наравно, комбиновање ових елемената са дизајном модерног кабинета је тешко, али они могу бити присутни и на кабинетима за штампање фотографија.
 • И за собе у модерном стилу, типичне фасаде са фото штампом и лаконским, строгим узорцима на огледалима.
 • Оријенталне теме су веома популарне у дизајну спаваћих соба. У овом случају обрада је добродошлаприродни материјали, ратан или бамбус. Па, наравно, биљни мотиви у третману.
 • У минималистичком стилу, фасада кабинета мора бити глатка, без икаквих различитих химеричних фрагмената.

Ако сумњате да се ормар може "прилагодити" у унутрашњем стилу, молимо погледајте галерију фотографија. Тамо ћете видети примере ормара, чија је обрада невероватно блиска стилу у коме је уређена соба.

Критеријуми за избор: Ормар, клизна врата

Почиње избор кабинета са избором типа дизајна. Потребно је узети у обзир и распоред просторије и неке карактеристике причвршћивања намјештаја. Поред пуњења кабинета, важан је и главни пуњење овог намештаја, који одређује квалитет Вашег купатила, као и механизме и материјале.

Одабир практичног ормара за спаваћу собу, потребно је узети у обзир величину и карактеристике собе

Оцените кабинет с следните критерии:

 • Механизам за отварање врата. Постоји механизам са једном трачницом, али постоји ваљак. Варијанта монориле сматра се поузданијом, јер су врата у овом случају заштићена од случајног клизања. И жљебови када се користе неће се зачепити.
 • Материјал ваљак. Метал - најтрајнији материјал, можете узети и пластични са тефлонским премазом. Јефтини пластични ваљци ће трајати кратко.
 • Капацитет. Улазак у овај ормар има све што се жели уклопити у њега, али у њему не би требало бити непотребних, празних, неудобних полица и дијелова.

Процењује се и профил клизног система, материјала,из које је израђена фасада, димензије самих врата, и наравно, унутрашњост ормарића.

Шта је укључено у унутрашње пуњење кабинета

Постоје стандардне шеме унутрашњег пуњења ормарића-одјељка, из којег се можете одгурнути. Али они се могу мењати, допуњавати, кориговати. А ипак постоји одређена листа подјела и елемената кабинета, који се сматра класичним.

Обавезни елементи у свлачионици требају бити практичне полице за обућу и вјешалице за одећу

Детали заполнениа ормаров:

 • Пантограф, који представља шипку са ручком и окидачем (доле);
 • Мрежасте кошаре, полице за постељину - у њима се могу чувати и чарапе и пиџаме, могу бити и металне и пластичне;
 • Обично или лицем за кукове;
 • Вјешалице са куком - за складиштење мале одјеће;
 • Вјешалице за појасеве и кравате;
 • Склопиви држачи за панталоне;
 • Склопиве вишеслојне корпе;
 • Спојни елементи за гвожђе;
 • Полице за ципеле.

Немојте напустити кошаре и столице, од малих полица и власника. Они су веома удобни, да не постоји искушење да се ствари исцрпе, чиме се одржава ред.

Инсталација ормара (видео)

Велика гардероба са добро осмишљеним садржајем, смјештена на одређеном мјесту у просторији, може постати удобна, модерна свлачионица, гдје су концентриране све важне ствари. Направите га по својој наруџбини, по сопственој шеми, и добићете заиста користан кућни намештај.

Успјешне одлуке!

Дизајн гардеробе (фотографија у унутрашњости)

)