Како одабрати и уградити ормар у ходнику дубине од 40 цм: фото

Неопходно је одабрати ормар са таквим дизајном и функционалношћу, који се складно уклапа у ходник и обавља све потребне задатке. апартман апартман. Популарност овог кабинета расте у ствари пред компактном величином и функционалношћу. Осим тога, његови параметри вам омогућују да у близини поставите потребне атрибуте: столицу, ноћни ормарић или сталак за прибор.

Комплетни ходници и њихове карактеристике

Дубина ормарића од 40 цм може се поставити чак иу најужем ходнику.

Његова особина укључује сљедеће елементе:

 1. Кабинет овог типа има клизна врата и тако назива купе. Таква врата вам омогућују да не отварате сувишне просторе и не стварају бројне неугодности;
 2. Капацитет вам омогућава да поставите све потребне ствари.

Овај кабинет се на први поглед може чинити малим, али унутар њега може бити постављена не само гардероба или маса других потребних предмета.

За мале дворане добра опција је компактна кутна кутија

Тако, на пример, кућиште дужине од 2300 до 2600 мм и ширине од 1600 до 2100 мм може у себи да садржи комаде гардеробе, обуће, хигијенских предмета и склопивог бицикла,

Често мали ормар овог модела има до три одељка у којима се налазе следеће ћелије:

 • Одличан одјељак за одјећу. Он јеДизајнирана да одговара било којој врсти одеће;
 • Средњи одјељак за ципеле. Такође је дизајниран за чување не само једног пара ципела, већ и за сва годишња доба;
 • Мали одјељак. Налази се углавном на врху ормара и садржи шешире, рукавице и шалове.

Осим горе наведених одјељака, такав ормарић може имати полице смјештене изван ормарића, ладице, додатне полице које се могу уклонити и мрежасте. Да би се орман савршено уклопио, можете позвати стручњака и извршити појединачна мјерења. Приликом мерења и састављања цртежа узимају се у обзир све жеље будућег власника. По наруџби, број полица се извршава по потреби.

Које су предности и мане поседовања лобија са малом дубином

Готово да нема никаквих контра од овог ормара, али негативне стране морају бити израчунате на основу величине собе. На пример, компактни угаони ормар није погодан за уски ходник велике дужине. Позитивне стране у кабини много више.

Кабинет са малим дубинама је мали по величини, али не утиче значајно на његов капацитет

 • штедни простор;
 • Значајан капацитет;
 • Могућност уградње иу најмањим халама;
 • Мултифункционална функционалност.

Сви власници стана не могу се похвалити присуством великог коридора, али апсолутно сви желе да створе пријатну атмосферу заједно саНеограничене могућности складиштења. Грмљавинска дубина од 40 цм је најбољи индикатор за мале дворане.

Дизајн гардеробе за ходник

Приликом израде овог кабинета, веома је важно изабрати прави материјал, јер он зависи од избора у већој мери о његовом изгледу, као ио термину употребе.

У договору са чаробњаком и дизајнером, потребно је разјаснити овај тренутак. У већини случајева, оквир за систем врата је изабран од алуминијума или челика. Облоге су израђене од иверице, која је ламинирана. Што се тиче оквира, и први и други материјал имају своје позитивне стране.

Приликом избора алуминијума, можете бити сигурни да материјал неће бити кородиран, али је лаган. Челик је, напротив, тежак, али економичнији у смислу финансијских трошкова. Приликом избора готових производа, увек обратите пажњу на оквир, од тога зависи квалитет и лакоћа коришћења.

У погледу избора боје, мора се ослањати на унутрашњост самог коридора и једноставно на жеље домаћина. За мали периметар боље је изабрати свијетле боје, у ходнику више преферирају комбинацију боја. Ормар са уграђеним огледалом идеално одговара тамном ходнику, не само да ће повећати простор и повећати плафон, већ ће и одраз светлости у огледалу дати још више светла ходнику. Огледало може бити украшено узорком на захтјев власника, овај елемент ће додати улазну халу профињености. Осим тога, не тако давно мода је укључивала пјескарењеобрасци.

Одељак за ормар са огледалом добро се уклапа у сваки ентеријер, без обзира на његов стил

Водећи популарност у дизајну су следећи материјали:

 • Огледала;
 • ламиниране премазе;
 • пластика;
 • Витражни прозори.

Дубина од 40 цм може имати кутни намјештај. Ово је одлична опција за оне са малим и уским коридорима. Ова врста има плитке ормаре и преграде за гардеробу.

Параметри се варирају в следните размери:

 1. Укупна дужина одељка одеће је од 1400 до 1500 мм. Од 100 до 150 мм и од 200 до 300 мм у сваком одјељку;
 2. Висина једног одјељка за одјећу почиње од индекса од 1200 мм, уграђене полице су израђене од 180 до 240 мм;
 3. Дужина ормарића углавном почиње са индексом од 2600 мм и не прелази 2700 мм;
 4. Висина је различита и може имати такве индикаторе као 2000 мм, 2200 мм, 2300 мм, 2400 мм у зависности од жеље купца;
 5. Полице и фиоке су прилагођене опсегу ормарића и варирају у следећим параметрима: 110 мм, 120 мм, 140 мм.

Зашто одабрати ормар дубине 40 цм

Компактни ормари имају бројне карактеристике које нису репрезентативне за било који аналогни, и иако постоје бројни недостаци, избор овог типа ће несумњиво бити најтачнији.

Кабинет дубине 40 цм има атрактиван изглед и добре оперативне особине

Что цветат купува в обработке:

 1. Овај ормарић је опремљен паралелним шаркама, које су дизајниране за удобније постављање вањске одјеће. Нијеомета улазна врата и не утиче на изглед ормарића;
 2. Шипке се увијек могу замијенити кукама, а њихов непривлачан изглед савршено се крије иза купеа врата;
 3. Можете заборавити на накупљање непотребних ципела, јер стандардна кутија за ципеле у ормару-одељку дубине 40 цм може да стане 3 пара ципела. Осим тога, приликом планирања овог кабинета можете учинити више;
 4. Правилним одабиром параметара одјељака може се ријешити проблем постављања вањске одјеће за сва годишња доба;
 5. У ормарићима дубине од 40 цм, увлачиви делови се могу заменити сетовима ормарића, чак и без коришћења чаробњака; упркос њиховим параметрима, они су прилично пространи;
 6. Што се тиче израде ормара дубине од 40 цм, они немају разлику од ормара 35 и 45 цм. Стварање се такође заснива на жељама власника и локацији полица.

Када користите минимални простор, можете добити модеран и функционалан кабинет, који ће користити сваки инч.

Како одабрати ормар у ходнику дубине 40 цм (видео)

Да би изабрали будући ормар је прилично једноставан, довољно је само одредити коју функцију ће обављати поред чувања гардеробе. Такви случајеви не задовољавају само задатак складиштења, већ и савршено украшавају унутрашњост ходника. Куповина гардеробе може имати велики број позитивних страна. Тако, на пример, ако имате децу, гардероба се претвара у шармантну сталак или таблу за цртање, вреди разговарати о овој ствари са професионалцем и овде у кућиОдлично решење за мале уметнике. Овај кабинет је добар избор, у реду је ићи у куповину.

Детаљи: ормар у ходнику, дубина 40 цм (фото примери)

)