Преносива унутрашња врата на ваљцима, фотографије у ентеријеру, инсталација властитим рукама

Унутрашња врата врата треба да гурају дизајн и специјални систем, који је фиксиран изнад врата. Таква крилна врата се односе на купе на вратима или, другим речима, на клизање. Фотографија различитих опција које ћете видети касније у нашем чланку.

Под унутрашњим вратима тенде подразумева се конструкција која има неколико крила врата која се отварају и затварају када се испусте.

Постоје два типа врата са шаркама, која се међусобно разликују по спољним и унутрашњим карактеристикама:

 • Унутрашња клизна врата - по правилу имају димензије обичних врата;
 • Унутрашња клизна преграда - велика је величина и налази се од пода до стропа или од зида до зида.

Употреба крилних врата ће помоћи да дизајн просторије буде оригиналнији и истовремено удобан и удобан за употребу. Зидни систем, који отвара врата са шаркама, налази се уз зид, што вам омогућава да не преоптерећујете простор непотребним детаљима, али вам не дозвољава да поставите намештај у затвореном простору, јер то захтева простор за његово отварање.

Недостаје и доња шина, тако да лако можете прошетати кроз врата без размишљања о присуству прага.

велике користи

Овај дизајн визуелно проширује простор, штеди корисну површину просторије. Лако се користи, врата се лако отварају, без икаквог напора. Дизајн је отпоран на механичка својстваштете

Врата врата се не отварају, на примјер, од јаких вјетрова или пропуха. Инсталирањем система аутоматског отварања можете додатно олакшати употребу врата и продужити радни век, инсталација се може лако обавити независно.

недостаци

Ниска звучна изолација. Таква врата се по правилу не уграђују у купатила и тоалете. Осим тога, таква врата су прилично скупа. На вратима са шаркама уграђене су специјалне браве, пројектоване само за ову врсту конструкције. Они коштају много више него обично.

Цена унутрашњих врата са шаркама може да варира у зависности од материјала који се користи, прибора, елемената за декор или њихове величине.

Недавно су стаклене шарке веома популарне. За такву конструкцију користи се само јако и сигурно стакло. Можете да прикажете било коју слику, чак и да штампате породичне фотографије. Ту је и велики избор боја и нијанси стакла.

Врата на ваљцима

Унутрашња врата на ваљцима постала су веома популарна захваљујући својој способности да штеде простор и лепо украшавају ентеријер, захваљујући различитим стилским елементима дизајна. Једноставно речено, они представљају варијанту дизајна који се користи у производњи браве на вратима - претинаца.

Крилна врата на ваљцима имају прилично велику тежину, тако да се лако отварају и затварају. Унутрашња врата са системом преграда су реткаКористе се у свакодневном животу због строгих захтева механике до тачности кретања, тако да дизајн користи доње шине, што погоршава перформансе у животном простору.

Такође, на месту пролаза шине, стално се скупља прљавштина, која спречава нормално кретање крила врата, доводи до погоршања квалитета носећег елемента и чак до сечења самог ваљка. Врата ваљка са горњим носачем немају такве недостатке.

За унутрашња врата са шаркама имала су најмањи зазор, у доњем делу конструкције су помоћни ваљкасти блокови. Такође, могу постојати и посебни поклопци за ограничавање кретања, који су инсталирани на поду.

Сва роло врата се дијеле на различите подврсте, које се разликују по начину уградње и принципу отварања.

вешалице

У таквој конструкцији, висока прецизност кретања платна. Додаци, који су на врху дизајна, потпуно су скривени у посебној кутији и неприметни. Главни елемент механизма су трачнице за напајање. Његова главна функција је да одржи целокупну тежину дизајна.

Висећа унутрашња врата често су постављена у великим пролазима, а такође су конструисана помоћу клизних унутрашњих преграда. Да бисте то урадили, прикључак за напајање је инсталиран на плафону.

Висећи системи имају систем тихог рада и могу држати велику тежину крила врата. Ове карактеристике система овјеса омогућују вам кориштење различитих материјалаизрада платна. Могу бити стаклене, дрвене, металне, као и са уметцима од огледала и иверицом.

Систем овјеса врата се може осигурати на више начина:

 • На плафон. На овај начин, у свлачионицу поставите различите декоративне преграде, клизна врата или врата;
 • До зида. Исто важи и за уградњу унутрашњих врата.

Шарке за врата имају добру функционалност и технологију, врло су једноставне за употребу. Избор дизајна ће зависити од величине врата, унутрашњости просторије и расположивости слободног простора.

Ерекција

Прије свега, потребно је одредити врсту врата која ће се у будућности инсталирати.
Могу бити:

 • касета;
 • преграда;
 • ;
 • радостан;
 • каскадно.

Свака од ових крилних врата се лако инсталира властитим рукама, што не траје пуно времена.
Врата каскадна су врло погодна за употребу у малим собама, јер се могу помакнути на било коју погодну страну.

Врата која су слична хармоници и имају неколико врата.

За касетна врата потребна су посебна удубљења у зиду. Осим тога, таква врата не можете инсталирати у носећим зидовима.

Радо су врата скупља од других опција и инсталирају их независно, најпроблематичније.
Најједноставнија и најфункционалнија верзија је "цоупе". Дуж зида постављен је профил на који се врата "шетају"цанвас

Све наведене опције ће бити:

 • Вијци са чеповима;
 • Чепови, вијци за намјештај;
 • Комбинације ваљака;
 • јастуци;
 • ограничавачи;
 • Окови.

Треба напоменути да врата са шаркама треба да буду више од врата од 5 центиметара. Читав дизајн не би требало да буде претежак и тежак више од 80 килограма. Зидови на којима је цијела конструкција причвршћена морају бити чврсти и поуздани.

Постоје и два типа инсталационих радова. Ова инсталација је унутар зида и дуж зида. Размотрићемо једноставнију опцију - спољну.

За уградњу ће бити потребни следећи алати, материјали и додаци: лепак за намештај, углови, завртњи, ниво зграде, плоче, ваљци, утикачи, одвијач, бушилица.

Прво морате измерити рупу и записати локацију за постављање профила. Све ознаке морају бити паралелне са површином пода. Ово је важно за правилно отварање врата у будућности.
Затим, управо је на ознаци да је водич инсталиран. Саморезни вијци не би требали стршити из носача тако да не ометају кретање ваљака.

Затим се монтирају сви прикључци и ваљци се причвршћују на врх траке, након чега се монтирају. Да би се спречило да врата достигну прописане границе, постављена су посебна ограничења.

Шта учинити ако имате не-стандардну рупу

Свака земља има различите стандарде за величину крила врата. Код нас се сматра стандарднимширина платна 60-90 центиметара и висина 2 метра. Многе фабрике које производе врата баве се израдом клизних унутрашњих врата ове величине, тако да је избор стандардних модела веома велик.

Широке конструкције се израђују само за појединачне наруџбе. Најчешћи елемент декорације који се користи за израду крила врата су стаклени или зрцални уметци. Они могу да додају у просторију у којој се користе, осећај веће пространости и боље осветљености. Огледала помажу да се повећа величина собе неколико пута.

Пре него што наручите системе са шаркама, препоручује се да обезбедите довољно простора за клизна врата да би правилно функционисали. Ако желите, можете наручити клизна врата изнад два метра. Али треба имати на уму да ће цена за такве нестандардне величине бити много већа него код конвенционалног платна.
Отварање и затварање унутрашњих клизних врата може се обавити ручно или уз помоћ инсталираног аутоматског система. Ручни механизам подразумева отварање врата у жељеном смеру уз помоћ ручке. Систем аутоматских врата омогућава да се активира читава конструкција уз помоћ постојећег сензора покрета. То се дешава на следећи начин: када се особа приближи вратима, она на њу одговара и отвара се. Поред тога, постоје и варијанте са отварањем након клика на дугме.

Аутоматизовати већ инсталирана врата,сасвим је могуће. Да бисте то урадили, потребно је да купите сву неопходну опрему и да је правилно поставите на структуру врата. Овај систем има прилично високе трошкове, стога није посебно популаран у нашој земљи.