Премазни плафон пре фарбања

Упркос разноврсним материјалима за бојење и лакирање који не захтевају прелиминарну припрему површине, често се поставља питање како гарантовати плафон пре сликања? Познавање правила може изазвати веома неугодне посљедице када је обрада лоша. У чланку се открива питање правилне примене земљишта.

Зашто је потребно

Зашто користити прајмер:

 • Главни задатак прајмера - приањање материјала. Што је квачило боље, дужа боја неће захтијевати замјену
 • Када се користи, боја остаје равномерно, равномерно се суши и изгледа глатко. Ако не користите земљиште, већ само обојите, онда ће микропукотине допринети оштећењу премаза
 • .
 • појављује се отпорност на влагу
 • Уземљење пре фарбања обезбеђује смањење трошкова материјала за бојење
 • Изградња антисептика. Материјал је способан да спријечи појаву гљивица, плијесни, итд., Што помаже да се избјегне непланирани поправак
 • Ствара не-пламени слој

Пример се не користи у случају када је површина за бојење заснована на пластици. У другим случајевима, оријентација избора смеше иде на материјал од кога је направљен плафон.

Тло прије бојења стропа: која правила треба слиједити

Пре почетка уземљења, потребно је припремити собу и авион:

 1. Лустери и други уређаји за расвјету се скидају са плафона, а под, отвори врата и прозориОквири су прекривени заштитним филмом. Како се пажљиво не врши наношење смеше, падање на објекте испод је неизбјежно;
 2. Пошто ће се плафон у процесу рада овлажити, препоручљиво је онемогућити електрично ожичење;
 3. Уклањање старог слоја декоративног материјала: тапете, креч, боја.
  бјелилосе лако испире ваљком, водом и лопатицом. За почетак, површина мора бити добро навлажена водом, па шпатула лако може уклонити непотребно премазивање. На крају, очишћена површина се протрља влажном крпом.
  пјенасти полистиренски цријепсе уклања шпатулом, а затим се плафонски љепило уклања са стропа. Да бисте уклонилибојуможете користити као стару, користећи шмиргл папир, користећи конструкциони фен за косу или посебан растварач. Стручњаци препоручују да почнете са шмирглом. Ако, након обраде, постоје трагови боје, морају се загријати са феном за косу и поново користити назхдачку. Употреба растварача - најбржа и најскупља опција;
 4. Чишћење површине. Било какво напуштање старог премаза или присуство малих пукотина може проузроковати лоше падање боје;
 5. Ако на плафону постоје видљиви недостаци, прво их морате уклонити;
 6. Нанесите претходни слој смеше прајмера;
 7. Потребно је нанети гипс и завршни кит;
 8. Чучање авиона и наношење два слоја прајмера. Биће исправно нанети други слој тек након првог сушења.

Прајмер пре фарбања се наноси на површину коју треба третирати за вишеглатки и глатки слој боја и лакова, стога се обрада земљишта врши након уклањања грађевинског отпада који се не сипа. Честице прашине се таложе на третирану површину и доприносе слабијем приањању превлаке и површине.

Стропни премаз захтева сигурност. Материјали, алати и опрема за личну заштиту морају бити високог квалитета. Ово последње укључује:

 • светло облачење главе
 • респиратор или газни завој за респираторну заштиту
 • заштитне наочаре
 • рукавице (опционо)

Алати за премазивање стропова и начин наношења прајмера

Прије почетка рада, потребно је унапријед одабрати, боље је примијенити прајмер и који алати могу бити потребни у процесу:

 • Ако се земљиште купује у сувом облику, вриједи унапријед припремити канту или базен;
 • За већу удобност потребна вам је посебна боца у коју ће се прајмер сипати малим порцијама. Биће много лакше радити
 • Уместо да се користе импровизовани алати, боље је добити мердевине
 • Понекад се поставља питање, боље је нанети прајмер на плафон пре сликања. И ваљак и четкица ће наћи своју примену. Ваљак за премаз стропа за главну равнину је боље купити кратким дремом, а за тешко доступним мјестима - четком

Сува мешавина мора бити разблажена стриктно у складу са приложеним упутством. Питање је како нанети прајмер на плафон пре сликања, тако дарезултат није разочарао и није довео до прераде посла.

Ако се дода погрешна количина течности, добијени састав неће задовољити захтјеве.

 • Пре уземљења површине потребно је одмашћити и уклонити прашину. Пре наношења земље, површина је намочена сунђером.
 • За наношење смјесе прије бојења потребно је равномјерно, без мрља и трагова, глатких покрета, али с напором. Многе мешавине се такође не могу применити. Ако нема времена да се осуши, онда се на том месту формира филм који се даље разбија, а тиме и боја.
 • Обојеност металних површина захтева добру изолацију да би се потпуно уклонили трагови рђе. И за дрвену површину је потребна обрада високог квалитета брусног папира.

Колико пута да се гарантује плафон пре бојења

Слој кита се наноси на површину која се третира неколико пута. Сваки слој се базира индивидуално ради бољег приањања. Непосредно пред наношење боје наноси се још два слоја прајмера, али не одмах, а лидери око 5 сати између наношења. Први слој је прикладнији за наношење окомито на сунчеву свјетлост која пада с прозора. Након сушења наноси се други слој, али паралелно. Након свих манипулација, површина је спремна за наношење боје или кита.

Данас можете пронаћи први слој различитих боја, али када се одлучите да се фокусирате на завршни слој одеће. Ако се боја прајмера испостави да је тамнија онда ће се боја површине разликовати од очекиване.

Какода би се гарантовао строп пре сликања - видео: