Празан плафон: шта је данас у моди

Празан стропни плафон ће бити одлично решење за оне који желе да оригинални Нотинк унесу у унутрашњост просторије погодне за спуштање стропних плафони. Чињеница да се омекшавајуће таванице дешавају и како их самостално конструисати, сазнају више.

Стретцх стропови - шта је то

Строп за напињање канала је посебна конструкција која покрива подручје стропа, као и било која друга средства: тапете, гипс, тканина. Главна карактеристика клизног стропа је да је конструисан на принципу растезног стропа, на припремљеном оквиру профила, користећи ПВЦ фолије.

За уградњу клизног стропа потребно је унапријед монтирати оквир

типови филмова

 • мат;
 • сјајна;
 • са сликом;
 • Позадина.

И специјално осветљење, које ствара огроман ефекат плафона. Као осветљење за висеће плафоне, користе се ЛЕД платно, лампе и лампе, једнобојне и различите боје.

Схиммер стропне конструкције могу имати широк спектар облика и дизајна

Предност ЛЕД платна је да осветљава цело подземно подручје равномерно, распоређујући осветљење дуж обима просторије.

Осветљење може бити једнобојно и шарено. Приликом одабира врсте расвјете морате узети у обзир намјену простора, његову површину, значајке стила и интеријера. За мале просторије у подручју боље је користити једнобојну расвјету.

Невероватни растегљиви плафони: ефекат клизног плафона

ЕффецтСтроп за омекшавање је створен због необичног освјетљења стропа око периметра и посебне методе дизајна стропа. Филмска тканина се монтира на строп на посебан начин, тако да се свјетлост рефлектира на свим рубовима стропа. Да би се то постигло, на стропу је створен оквир у облику метала, што подразумијева удаљеност између зида од неколико центиметара. У овом простору, након истека платна, монтиран је систем осветљења.

Исправно одабрано осветљење ће учинити да се плафон сјаји

Лампице за клизни строп морају бити мале снаге да би се спријечила деформација конструкције, формирање испупчења и инфилтрација филма.

Због осветљења, углова просторије и простора, одвајање зида од стропа, због чињенице да свјетло одваја простор стропа од зидова и узрокује илузију клизног стропа, не визуализирају се.

Конструкција спуштених плафона и варијанти

Визуелни ефекат стропа омекшавања може се постићи на други начин када се користе слојеви.

Погледи: 28

 • Вертикална облога;
 • Хоризонтална облога;
 • Централно закључавање;
 • Двослојни и вишеслојни прекривачи на плафону;
 • Плафонске плоче на ободу.

Вертикални или хоризонтални плафони могу бити геометријски облици. Заједничке идеје централне облоге су овали, кругови, дијаманти и квадрати. У зависности од површине стропа, можете користити неколико фигура на плафону. Такви профили профила могу бити осветљени ако су испод њихинсталирајте додатне ЛЕД диоде. Поред осветљења на периметру, испод сваке слике можете поставити лампе као додатни извор осветљења. Округла облога на плафону може се користити за креирање различитих композиција, од којих једна може бити звездано небо, глобус, сунце.

Слојеви у облику геометријских облика могу претворити строп у зглоб у прави умјетнички рад

Двослојни и вишеслојни слојеви на плафону стварају 3Д ефекат, визуелно раздвајајући плафон, висина просторије изгледа прилично велика. Ако користите профил као слој у средини плафона или са стране, добија се невероватан ефекат преклапања. У овом случају, игра боја ће вам помоћи. Комбинујући неколико боја филма, можете постићи визуелно раздвајање просторије у зоне.

Двослојни плафони на плафону у малим просторијама са висином зидова мањим од 2,7 м, визуелно крађа висине, такви дизајни оиазхелиаиут соба и не препоручују се за употребу у малим собама.

Користећи се облогом на клизном затезном стропу, просторија се визуално повећава, што је посебно корисно за просторије са великим површинама.

Како направити растезање стропа код куће: препоруке

Зглобни висећи плафон захтева пажљиву припрему површина пре уградње.

Припремни послови укључују неколико фаза:

 • Припрема потребних материјала;
 • Припрема површина пре монтаже оквира;
 • Монтажа оквира.

Припрема потребних материјалаза рад, потребно је припремити распоред будућег плафона, приказујући схематски распоред профила, освјетљења, плафонских слојева. Онда морате припремити све потребне алате.

Оквир од алуминијумског профила - основа клизног плафона

Површина стропа се мора очистити од старог покривача шпатулом, четком, бојом и другим елементима који се испирају отопином. Горњи слој малтера од бетонских плоча мора бити уклоњен лопатицом. Ово је неопходно да би се спречило пилинг и падање са таванице на честице филма на површини. Тада се површина стропа треба третирати алатом против плијесни, гљивица и влаге, како се не би покварила филмска тканина, која може патити од утјецаја неповољних околина и влаге.

фазе монтаже

Постављање профила може се извршити након скидања површине стропа у сљедећем редослиједу:

 1. Профил треба да буде чврсто везан за плафон тако да се поклопи са зидом зида, за шта је неопходно да се на плафону ставе ознаке. Након што је профил затегнут, може се причврстити помоћу типли и вијака. Да би се профил савио на угловима или око његовог правца, на предвиђеном месту профил се реже бугарском половицом, пресавијен, усмерен чекићем, а ивица се обрађује брусним папиром или картоном.
 2. ЛЕД платно се протеже у рељеф алуминијумског профила тако да га не оштети и споји заједно. Пре него што се филм растегне, осветљење се проверава на сервис.
 3. Загријте топ до 60 степени,одвија филм. Под температуром од 60 степени и више, филм је потпуно решен. Потребно је почети причвршћивање филма на плафон од ознаке на филму, што је назначено у фабрици. Причврстите филм у пречнику, прво фиксирајте све углове, затим странице. Полазећи страну мора поправити угао у центру платну и почети харпун са кашиком у типичном миша. У то време, пиштољ треба да се загреје до 70 степени и пошаље на плафон.

Инсталација растућом плафона је тешко лак посао, али га верујући да професионалцима могу бити сигурни добрих резултата

Читав период уградње филмске тканине на плафону, пиштољ мора подржавати температуре које нису ниже од 70 степени. Ако је филм означио неједнакости после намештања, они треба да буду глатки, дајући ставити пиштољ за неколико минута.

Монтажа клизног плафона (видео)

Који је тражени профил за висеће стропове

Што се тиче профила за пластичне зглобне плафоне, он мора бити у складу са пројектом.

Различите типови на профили се користат за креираве на посебна конструкција:

 1. без профила јаза користи за изградњу два нивоа растућом плафона, који могу комплементарна завесу као сенка ефекат.
 2. Профил је флексибилан за дизајн лажних украса и фигура. Овај профил вам омогућава да лако направите одређене геометријске облике на плафону за идеју ентеријера.
 3. Универзални профил. Профил је тако уређенОдражавајући светло на зиду, зид га претвара у плафон, визуелно стварајући илузију клизног плафона.
 4. Профил зачепљења и отвора за осветљење. Овај профил вам омогућава да направите двослојни лебдећи у различитим правцима плафона.
 5. Профил безхелковое са дефлектором. Конструкција испод филма је монтирана на врх конзоле и омогућава вам да уштедите новац на материјалу и време за припрему стропа за профил инсталације.

Профил треба да бъде избран в съответствие с конструкциата на бетонниот плафон и бројот на прекритии

Стретцх стропове треба поставити на неприкладне профиле, бирати профиле не само са становишта естетике, већ и практичности. Ако се филм не уклапа исправно у профил, квар ће се рефлектовати кроз цео плафон.

Ковчези на плафону: рецензије мајстора и власника

Свјетлуцави плафони имају позитивне повратне информације од мајстора који су поставили ове занимљиве дизајне.

Ово потврђују позитивне стране:

 • Инсталација дизајна и истезање филма брзо пролази;
 • Разноликост профила омогућава да задовољите укусе свих купаца;
 • Гаранција и трајност затезних плафона су проверени временом.

Власници нове генерације плафона нису мање одушевљени идејом о клизном стропном плафону. Он је веома леп и необичан, удобан у бризи, високог квалитета. Празан плафон не захтева додатне елементе декорације, јер је савршен дизајн.

По правилу, прегледи о летећим плафонима су добри, једини минус се може сматрати самосложеност у инсталацији

Упркос бројним позитивним својствима клизног стропа, има неке недостатке.

Тешко је самостално уградити конструкцију, а веома је тешко и сама извући филм. Ако је ЛЕД нејасан због кршења правила инсталације, мораћете да уклоните цео плафон у потпуности.

Предности клизног стропног стропа су огромне, главни фактор који игра важну улогу у одабиру ове методе третмана стропа је погодност дизајна.

Стубови на напонском плафону (видео)

Плафон рова је универзалан и погодан за сваки ентеријер. А за оне људе који желе да доведу до интеријера и учине га незаборавним и јединственим, строп је управо оно што му је потребно.

Дизајн клизног стропа (фото)

)