Правилно стављамо гит на гипсаним строповима

Завршетак монтажног сухозида постаје све раширенији. Овај материјал за облагање користиће се за зидове, плафоне, формирање лукова и других конструкција. Но, инсталација сувих плоча поправак не завршава, али само почиње. На врх слоја сухозида ставите плочицу, залијепите тапете или нанесите боју. Али најчешће, посебно на плафону, ставите кит.Ако сте били у могућности да монтирате конструкцију од гипса сопственим рукама, онда је можете присилити и обријати.

Избор прикладног малтера

За многе се поставља питање: "Како се правилно уклопити у строп?" Да би изгледао сјајно. Одговор лежи у правилном избору гипса, придржавању правила спацклинга и доступности потребних алата. Али главна улога у овом питању је избор гипса.
Гипсани плафон од сухозида се изводи како би се елиминисале велике неправилности.У почетку, поравнање се наноси у дебелом слоју. Због тога је његов квалитет и изглед од великог значаја, јер погрешан избор смеше може изазвати стварање пукотина.
Малтерисање се дешава:

 • на бази гипса. Скупљи облик, али има значајну листу погодности које јединствено надокнађују цену. Предности малтера на гипсаној основи укључују: лаку употребу, ствара равномернију површину, формира повољну микроклиму просторије, има високу звучну и топлотну изолацију;
 • на бази цемента.

Дакле, избортреба извести мешавине, фокусирајући се на даљи завршни рад. Приликом припреме за бојење препоручује се употреба гипсане жбуке, а приликом лијепљења тапета - цемента.
Обрати пажњу! При избору жбуке треба да има висока својства лепљења, тако да се чврсто држи радне површине.

Потребни алати за рад

Да би се гит на сувом зиду учинио лаким и брзим, морате имати следеће алате на дохват руке:

 • бушилица;
 • кашика;
 • ваљак;
 • велика лопатица - 40 - 50 цм;
 • мала лопатица - 10 цм

Такав скуп алата ће бити довољан за људе који већ имају потребно искуство у овом питању. Ако је ваш ниво нешто нижи, онда ће бити потребни додатни алати за попуњавање плафона;

 • правило изградње;
 • специјални ренде са стезаљкама за причвршћивање шмиргла;
 • неколико комада мреже за мљевење.

С таквим сетом, строп од гипсаних плоча ће бити "одличан".

Технологија завршне обраде на стропу

Дакле, питање "како правилно покрити плафон?" Више нисте уплашени. Да бисмо у потпуности разумели слику овог процеса, анализираћемо технологију спровођења оваквих процедура. Гит од гипсаних плоча властитим рукама састоји се од неколико узастопних фаза:

 • припрема површине;
 • директно гит;
 • млевење.

Припремна фаза укључује сљедеће манипулације:

 • Лепљење налепница на места спојева сухозидних плоча. Уместо решетке, можете користити гљивицу;
 • припрема смеше кита. Да бисте то урадили, у 1 канте скупљамо воду и постепено растварамо у њој суву смешу, уз мешање бушилицом до стања "густе киселе павлаке". Добијени раствор треба да се слегне 5 минута. Онда је опет потребно промијешати и могуће је ставити на мјеста спајања плоча и завртње вијака;

 • на крају лопатице, сва радна површина мора бити доказана.

Стропови од гипсаног картона који се директно уграђују се извршавају само у једном дану, након што су обављени сви потребни припремни радови.
Пре него што почнете са грицкањем својим рукама, уверите се да је препарат прошао квалитативно и никада не лепите лепљиву мрежу. Ако се понекад чини делимично, онда га треба пажљиво исећи ножем.

Коначна инсталација стропа има облик таквог алгоритма:

 • Припрема завршног гитова према упутству које је написано на полеђини паковања. Затим је прекривен малим слојем цијеле површине обрађеног стропа. Набавите мешавину канти са малом лопатицом, а затим је пренесите у велику лопатицу;
 • ширити припремљену мешавину преко дужине плафона са великом лопатицом;

Обратите пажњу! Ставити кит на завршној фази треба бити врло танак и равномеран. Оптимална дебљина слоја - не више од 1-2 мм. Учинити све потребно је брзо, како се пукотине могу развити. ФорКористећи правило конструкције (његова конусна страна) потребно је уклонити додатни слој.

На крају свих радова који се изводе властитим рукама, строп треба да се суши током дана. У присуству мањих развода, могу се пажљиво уклонити малом лопатицом. Након тога слиједи корак брушења.

брушење

Пре брушења након гитовања сувог зида, потребно је само започети након коначног сушења смјесе. Потребно је доста времена - око недељу дана. Површина је спремна за мљевење након куповине равног мат стропа.
Уз помоћ посебног гратера и решетке за полирање треба да завршите целу површину. Као резултат, ваш плафон ће бити савршено раван.
Гипсани строп од сухозида је прилично једноставан. Ова процедура је сасвим могућа са сопственим рукама. Са свим препорукама имате идеалну и глатку површину.