Правила рукотворства: како причврстити конац када је извезен крижем

Способност правилног везивања крижа ће вам омогућити да оригинално украсите старе ствари и освежите унутрашњи кварт Вишивание крст - процес који је узбудљив, тако напоран. Многи се не враћају у искушење, вјерујући да је вриједно научити како исправно читати дијаграм, а онда ће све ићи сам. Али у везу толико нијанси, ни један начин неће морати да научи да стварно овлада рукописом.

Цросс везење: правилно причвршћивање навоја

Неопходно је да конац буде врло уредно везен и, наравно, чврсто фиксиран унутар трагова. То је неопходно да би вез био што прецизнији, једнак, без шупљина и, наравно, на прању се није растопио. Да, иу процесу везења конац се може држати чворова, што је, наравно, веома узнемирујуће.

Ако се везете парним бројем нити, први начин ће вам бити користан. На пример, треба да извезете шаблон на два дела. У ту сврху требате узети обичну одрезану нит, али овдје би њена дужина требала бити двострука него обично. Направите га на пола.

Правилно фиксирана нит - кључ успеха при изради везених слика

Након тога убаците конац у иглу тако да рубови врата буду у уху, а конац на крају је интегрални. Испоставља се да на почетку везења улазите у иглу са отвореног, али не морате повлачити цијелу нит на предњој страни, држите оловку.

Управо сте оставили иглу на погрешној страни, а затим је ставилилооп Овде само треба да стегнете ову петљу и наставите везење према шеми. Као што можете да видите, ништа компликовано - тако да конац можете причврстити на први начин.

Једноставан криж за везење: причвршћивање навоја на почетку

Претпоставимо да направите вез у једној нити. Овај метод је погодан за фиксирање у почетку са непарним бројем нити. У овом случају, бит ће теже осигурати почетак. Али ипак, потребно је поправити нит.

Приликом везивања крижем, потребно је на почетку исправно причврстити конац, иначе се нит може поломити у средини

Така, метод е следва:

  • Навуците конац у иглу, прескочите конац кроз 3-4 квадрата платна;
  • Након тога, вертикално, а затим хоризонтално пробијају се испод средишњих нити сваког квадрата - можемо рећи да ће конац тешко ићи на истакнуту змију;
  • Када везете крижеве одозго, сигурно ћете сакрити крај нити и тиме трајно поправити.

Па, и на платну, на крају нити, треба да нацртате белешку испод вертикалних нити дуж једног реда платна.

Правила за укрштене везове: како се навоји конац на крају, прави пут

С квалитативним везом, као што знате, чворови на десној страни не би требали бити. Конац може бити фиксиран на овај начин - од отвора уметните платно са навојем, а затим га затегните, а на полеђини оставите врх на пола центиметра дужине. Након тога, држећи га прстом на полеђини, наставите до везења који вам је потребансајтовима Након тога, клатно се окреће, шупље се увлачи у резидуални навој, а ова конац се израђује под истим готовим иглама исте боје.

По завршетку сликања потребно је чврсто и чврсто причврстити конац да не би покварили вез

.

Метода петље се сматра најекономичнијом. У ухо игле уметните пресавијени двоструки навој, али не само савијте, већ и врхове. Игла је уметнута у ткиво тако да је набор на навоју, попут петље. Након тога се прави шав, игла се протеже у резултирајућу петљу на излазу, конац је затегнут, а ви настављате даље везивати.

Ако се вез често брише, онда се, наравно, метода петље сматра најпрактичнијом. Када конац за везење заврши, врх се најчешће скрива у удубљењу, испод шавова. Погледајте видео примјере и схватит ћете у којем случају је најбоља опција.

Како причврстити конац када је везен крстом (видео)

Постоји много начина, изаберите ону која вам више одговара. Покушајте са сваким и разумјет ћете што је мање захтјевно, или само на неки начин можете учинити врло добро.

Сретно у креативности!