Поправак у спаваћој соби (190 фотографија): опције за поправак властитих руку у стану, модерне идеје 2018

У животу сваке особе, прије или касније долази период који плаши и чини много живаца - поправке. Извођење поправки у цијелом стану, посебну пажњу треба посветити просторији намијењеној одмору, удобности у којој је предувјет. Ради се о спаваћој соби. Веома је важно опремити га тако да је пријатно боравити у просторији, а атмосфера је олакшала одмор и дивно проведено вријеме. Након што прочитате овај чланак, научит ћете како направити добре поправке у спаваћој соби, трошећи на њега минимум снаге, живаца и финанцијских средстава.

)

14 фотографија

Развој дизајнерског пројекта

Пре него што почне да поправља било који простор, потребно је направити компетентан пројекат који покрива апсолутно све аспекте будућих акција. Не знају сви шта је пројект дизајна, које фазе то укључује, да ли су неопходни.

Пројект дизајна назива се прикупљање потребне документације, израда пројекта и попис грађевинских материјала.

Да би све било правилно планирано, потребно је поштовати следећи ред:

 • Фаза 1 - дискусија и буџетирање. У овој фази рачунају се сви расположиви финансијски ресурси који се могу уложити у поправку спаваће собе. Ова фаза помаже да се избјегну неразумни трошкови.
 • Фаза 2 - рад са дизајнером. Ова фаза подразумева развој ентеријера, израду планова и цртежа, размишљање о најмањим детаљима који се односе наситуацију. Ако финансије не дозвољавају, није потребно прибјегавати помоћи специјалисте, можете сами направити план.
 • Фаза 3 - дискусија о грађевинским материјалима. Након разматрања концепта уређења ентеријера, потребно је одлучити који ће се грађевински и завршни материјали користити за поправку.
 • Фаза 4 - Израчунавање будућих трошкова. Следећи корак ће бити израчунавање потребне количине материјала, као и будућих трошкова, на основу реалних бројева. Након пребројавања, буџет може или да се повећа или смањи.

Из ових главних фаза и мора бити пројект дизајна.

Било који мањи додатак, опремање просторије прибором и декоративним елементима који нису део декорације, а који нису прописани пројектом.

Фазе поправке властитим рукама

Постоји мишљење да је поправку лако покренути, али је немогуће завршити - може се само зауставити на сат времена. Међутим, ово мишљење је лажна идеја, јер са компетентним дизајном пројекта (као и покривеношћу свих детаља), поправка се може сматрати комплетном.


Многи људи не рискирају процес, јер подцјењују властите снаге и користе помоћ странаца, чија плаћа може бити прецијењена.

Вриједно је детаљније проучити све фазе и сложеност овог процеса, јер постаје јасно да поправљање властитим рукама није тако тешко.

Простор можете лагано освежити тако што ћете направити малу козметичку поправкусамо вањска обрада зидова, стропова и подова. Лака козметичка поправка ће бити релевантна у просторији у којој нема озбиљних оштећења и детаља који захтевају тренутну замену.

У случају козметичке поправке, нема потребе за замјеном намјештаја, тако да просторија остаје практично у истој форми као и прије замјене третмана, једноставно добија незнатно ажурирани и свјеж изглед. За кардиналне промјене, потребне су велике поправке - уз потпуну замјену намјештаја.

Да би се извршило велико реновирање, потребно је покрити много детаља. Вреди размотрити да је то део процеса ове врсте поправке, које треба узети у обзир важне детаље.

замена прозора

У зградама са старим дрвеним оквирима који су постали неприкладни, као и са пластичним прозорима који пропадају, може бити потребна замена прозора. Врло често се у процесу поправљања ова фаза прескаче, јер се чини претјерано скупим, али њено одсуство може довести до прилично озбиљних посљедица. Стари прозори могу пропустити промаје, влагу и замрзнути зими.

Ручна замена прозора није тако скупа као савршена за било кога из грађевинских компанија.

Довољно је само слиједити одређени слијед:

 • Потребно је уклонити мјерења из прозорских отвора и наручити одговарајуће прозоре с двоструким стаклом у фирми или их купити у специјализираним продаваоницама.
 • Надаље, врши се демонтажа старих прозорских оквира. Потребно је пажљиво их одвојити од прозорских отвора,покушавајући да не оштети зидове.
 • Затим морате пажљиво припремити прозорске уторе за постављање нових двоструких стакала. Потребно је да уклоните старе материјале који се користе за инсталирање прозора, као и да уклоните било какву штету која је настала током растављања.
 • Након тога треба да инсталирате нови прозор, фиксирајући га посебним металним пиновима, без којих се једноставно неће задржати.
 • Након фиксирања прозора у отвор, морате затворити све отворе и шупљине са монтажном пјеном.
 • Завршни корак ће бити попуњавање подручја прекривених пјеном, малих пукотина, као и бојење падина.Замјена прозора врши се прије свега, јер може довести до оштећења зидова, што је непожељно након украшавања. Могу изгубити свој прастари изглед и морат ће поново радити.


)
9 фотографија

дисассембли

Следећи корак је растављање свих других компоненти пред-поправке, будући да се нови материјали за завршну обраду не могу примијенити на старе. Потребно је поближе сагледати процес демонтаже старих завршних материјала и елемената унутрашњости, као и неких Лаифхака, што олакшава овај процес.

У случају већих поправки, биће потребно да се отарасите врата - они ће морати да се замене. Демонтажа отвора врата је веома важан дио цијелог процеса. Прво морате уклонити врата са шаркиПлатно, пажљиво демонтирајте поклопац и саму кућицу.

Приликом замјене старих врата, потребно је узети у обзир величину врата, јер у неким случајевима може бити потребно проширити или повећати.


Процес уклањања старих тапета може бити тежак и досадан, ако суву крпу скинете неприпремљеним зидом. Има много Лаифхака који помажу поједноставити задатак.

Ево најефикаснијих:

 1. Тапете могу бити натопљене топлом водом или сапуном. За практичност, можете користити спреј или моп. Тканине би требало да буду довољно влажне да би се након неког времена могле уклонити са зида.
 2. Ако је тапета натопљена, а процес није тако једноставан, можете користити испаривач воде. Врућа пара у комбинацији са већ нанесеном влагом ће бити одличан начин, а платно ће се лако спуштати са зида.

Ако у соби постоји плочица, мораће је раставити. Овај процес је вероватно најмарљивији, јер је плочица причвршћена на посебан цементни малтер, који је невероватно чврст и поуздан.

Прво ћете морати да се отарасите мећаве - влажењем, акутним чврстим предметом или малим Бугарином. Фугирна маса на бази цемента може бити прилично издржљива, тако да се морате потрудити.

Будући да процес уклањања старих плочица може бити помало напоран, морате имати стрпљења. Може се срушити помоћу јаке гвоздене лопатице ичекић, али овај метод може потрајати доста времена. Много брже и ефикасније радити са ударцем.Потребно је очистити старе завршне материјале и под и плафон. У зависности од употребе премаза, метода чишћења ће бити различита. На пример, ламинат, линолеум и паркет се лако уклањају, баш као и платнени растезљиви строп. Али са избјељивањем и бојом морат ће се преварити, наоружати лопатицом и огулити.Узгој неопходних комуникација

Ако желите да спаваћа соба буде удобнија, можда ћете морати да поделите комуникације. Можете да истакнете постојеће опције за најбољи начин за то, као и опције за комуникацију које се могу извршити у спаваћој соби.

Прије свега, то је струја. Понекад централно осветљење, које се налази у централном делу плафона, можда није довољно, па је вредно размислити о додатним тачкама.

Да би се уштедио простор, светиљке се могу искључити коришћењем додатних елемената или зидних носача.


Електрична енергија се може разблажити са централне тачке осветљења, ако је она прилично снажна, са електричног штита, ако се поправак обавља у цијелом стану, као и из најближег продајног мјеста. У спаваћој соби би требало направити скривено ожичење, које ће захтијевати ударац зидова.

На исти начин можете цртати линије како бисте креирали додатне електричне приступне тачке - утичнице.


Ако је спаваћа соба поред купатила, тоалета или кухиње, лако можете држати цијев у просторији тако што ћете је опремити додатном точком снабдијевања водом.

Да бисте то урадили, требаће вам следеће:

 • пре свега - санитарну дозволу добијену у БТИ;
 • компетентно дизајнирана шема водоводне цеви;
 • цеви за топлу и хладну воду, други санитарни елементи.


Није потребно правити цијеви у поду, јер ће их у случају појаве бити изузетно тешко елиминирати без оштећења подне облоге. Најбоље је користити овај зид, причврстити цијеви и затворити простор специјалним ормарима.

Слично томе, систем централног гријања се имплементира.

Обрада крова

Када треба да настави са процесом завршетка просторија, боље је водити рачуна о нацрту. Не знају сви шта је груба обрада, за коју је потребна. Уосталом, ни сваки искусни стручњак то не чини.


Обрада слепих је неопходна, јер без ње није могуће направити чисту завршну обраду. Захваљујући припреми, могуће је значајно продужити животни вијек материјала за завршну обраду, јер ће се они сигурно учврстити на зидовима стана.

Поред тога, верује се да грубо третирање може чак и незнатно повећати изолацију буке и терморегулацијска својства просторије. То је разумљиво, јер када се грубо обраде све мале пукотине и отвори изгубљени у изградњи,ће бити положен.

Вредно је напоменути да груба прерада укључује и узгој комуникација и изградњу конструкција гипсаних плоча.

Потребно је елаборирати главне фазе грубости, особености сваке од њих, као и листу неопходних материјала.
Плафон

Најтеже је имплементирати плафонски плафон, јер се приликом изградње плоча не може у потпуности затворити, може постојати потреба за изравнавањем површине. Ова потреба се елиминише ако се плафон користи као затезна или обешена конструкција.


Ако треба извршити поправке у новом стану чије просторије нису подвргнуте процесу укорјењивања, можда ће бити потребно уклонити празнине између стропних плоча. Ове празнине могу бити прилично велике, тако да их само треба уклонити.


Најбоље је уклонити прорезе помоћу монтажне пене. Направите површину стропа још глаткијим равналом, као и решетком за бојење и цементним малтером. Све неједнакости и капи морају бити глатке, стварајући потпуно глатку површину стропа.


Горњи слој који покрива плафон мора бити гипсан, што ће представљати основу за даље дјеловање.

зидови

Предобрада зидова врши се помоћу прајмера, гипса и кита.

Прајмер служи за боље везивање материјалаповршини зида.

Са жбуком се врши корекција површине зидова, као и затварање било каквих спојева и изглађивање неправилности.

Кит је посљедњи дио грубог рада зидова. Неопходан је за даљу обраду зидова.

Међутим, ово је далеко од свега. Као што је већ споменуто, изградња додатних преграда и интеријера може бити дио грубих зидова. Ако се ради о декоративним преградама, довољно је користити танке материјале, али за озбиљне интеријере постоји потреба за робуснијим варијантама.

Што се тиче украсних преграда, у већини случајева плоче од гипсаних плоча, причвршћене на посебне металне профиле, чине празан простор за њихову конструкцију. Таква преграда не обезбеђује изолацију буке и не задржава топлоту у одвојеном делу просторије.

Бетонски блокови или обичне опеке ће бити потребни за изградњу комплетних унутрашњих подова. Поред тога, блокови од пене и блокови од шљаке су веома популарни, снажни и практични. Блокови се причвршћују уз помоћ цементне мјешавине, а готов дизајн је прекривен дебелим слојем жбуке и гита.


Подна гладилица

Још једна фаза грубог рада је рад са подом, односно - имплементација спојнице. Клизави подови се називају средњи слој подне облоге, који дијели темељ постављен у конструкцији, и декоративне елементедекорација

Напетост пода је неопходна из неколико разлога:

 • база, по правилу, није јако глатка, има пуно дефеката, па је кошуљица направљена тако да је поравнава;
 • Ако се полагање цијеви и гријање проводи испод пода, естрих ће такођер бити потребан, јер ће се то узгој морати сакрити;
 • естрих је такође потребан за компетентну, сигурну дистрибуцију топлотне изолације;
 • естрих се прави чак и ако је потребно направити било какве падине.

Полагање завршне подне облоге без везице ће учинити премаз неефикасним и смањити његову изолацију и својства изолације буке неколико пута.

Жлица је благо звучно изолована. Ово посебно важи за поправке у спаваћој соби која се налази у новој згради, јер су звучне изолације таквих зграда обично сведене на минимум.

Тупи зид и естрих могу смањити ниво буке.

Постоји неколико врста веза, а свака од њих има неке посебне особине.

Мокри естрихи се праве спајањем суве мешавине са воденим раствором. Цртежи овог типа постоје у две варијанте: повезани и плутајући (служи да обезбеди највећи степен изолације од буке, који се обезбеђује полагањем мешавине на посебну мајку).


Сухи естриси се стављају на површину уз помоћекспандиране глине и специјалне плоче. Површине се третирају малтерима или цементним малтером да би се сакрили настали шавови.
Пример за стропове и зидове

Након нивелирања површине и наношења китова, потребно је припремити зидове и плафон за завршну обраду. Да бисте то урадили, нанесите слој квалитетног прајмера. Прајмер је посебно решење које служи као својеврсно средство за везивање између површине зида или плафона и декоративног материјала.

Прајмер такође има заштитна својства, спречавајући губитак влаге декоративним материјалима. Чињеница је да бетон има особитост изразито јаке апсорпције и усисавања влаге, што може довести до прилично брзог изумирања материјала, губитка свих врста еластичности и прераног квара.

Прајмери ​​су подељени у неколико типова и бирају се према површини која се заснива. Осим тога, на избор утиче влажност просторије и намјена материјала.

Једна врста прајмера је дизајнирана да служи као слој између грађевинских и завршних материјала, док су други потребни само за третирање дна зида или стропа. И треће и потпуно другачије својство дубоког продирања, што је веома важно за зидове са крхким, растреситим материјалом.

Прајмер се може наносити у неколико слојева, у зависности од типа самог раствора и површине зида на који се наноси.

Можете само наставити са завршном обрадомнакон потпуног сушења свих слојева прајмера.

Да би се утврдило да ли је зиду потребно додатно премазивање, након сушења првог слоја потребно је држати површину руком. Ако длан остаје прашина из материјала из којег је израђен зид, потребно је поновити поступак.

завршна обрада

Након завршетка грубе обраде и припреме зидова и плафона, наставите са завршном обрадом. Обухвата украшавање зидова, плафона и подова потребним декоративним материјалима.

Материјали морају бити унапред одабрани, јер се припрема зидова врши према врсти обраде.

Немојте бити лукави при одабиру материјала. Прецијенили своју снагу, можда једноставно нећете моћи да се носите са задатком и не довршите поправку спаваће собе, као што би било пожељно (или уопште не бити потпуно). Међутим, избор материјала ће бити нешто касније, сада ће се разматрати главне фазе завршне обраде и њихове карактеристике.

Чиста дорада укључује рад на површинама зидова, плафона и подова.

Редослед обраде делова просторије који треба деконтаминирати може варирати, зависно од одабраног материјала за обраду.

Плафон

Декорација плафона се врши на првом месту, ако се као завршни материјал изабере гипс, боја, стропна плочица, причвршћена посебним љепилом. Ова фаза би требала бити прва, јер су ови материјали прилично непрозирни и могу оштетити декорацију стропа и пода.Пилинг и боја треба наносити на површину премаза, али за причвршћивање украшавања поплочавањем, мораће се пред-жбукати и засхпатливат строп, јер се љепило не везује увијек за бетонску површину.)


333)

19 фотографија

Изградња спуштених стропних конструкција и ниша врши се прије свега. Пошто су ови елементи направљени од листова сухозида, површина ће такође бити ожбукана и засхпатлеват, након чега је потребно нанети темељни премаз и боју. Процес бојења у сваком случају може довести до загађења околног простора.
И уградња затезног плафона врши се у завршној фази завршне обраде. Под већ развученим платном веома је тешко залијепити тапете, а декор зидова жбуке ће бити потпуно немогућ. Затезни плафон нема утицаја на чистоћу зидова и подова, јер се за његову уградњу не користе течни адхезиви или материјали за бојење.

Монтажа затезног платна на зиду (у неколико центиметара од стропа) конструкција је израђена од специјалних металних профила. Након тога се тканина загријава специјалним зрачним топовима и протеже се дуж цијеле спаваће собе. Рубови овог платна су испуњени профилима - и тако су фиксирани.
\ тзидови

\ т

Са фазама завршне обраде стропа је јасно, сљедећи корак је украшавање зидова.

Одабире најпогоднију опцију - овисно о површини самог зида, собној температури, разини влажности и индивидуалним жељама.

Ако је избор пао на обичне тапете са шаблоном, овде је све сасвим једноставно - одабран је квалитетан лепак са одговарајућим карактеристикама, тапете су исечене на облоге жељене дужине, исцрпљене лепком и причвршћене за зид. Ако је потребно, можете нанети лепак и на сам зид.

Ако је избор пао на тапете са узорком, који треба да се споји и прилагоди, потребно је унапријед исећи платно на читав периметар просторије - узимајући у обзир стварање кохерентне слике.


)396)
21 фотографија

Након лијепљења тапета за сликање потребно је да се добро осуши - и тек онда фарбати.

)
10 фотографија

Важно је напоменути да је могуће бојати и једноставно уземљити зидове и површину, украшену завршном гипсом, чиме се може створити занимљива текстурирана површина.

Правила сликања зидова не разликују се од процеса сликања било којих других елемената просторије нешто посебно. Прво, потребно је нанети четкицу за боју на ивицу пода и плафона, као и на отворима на угловимакоји ће (наоружани ваљком са одговарајућом површином) морати обојити средишњи дио зида.

Ако је плафон претходно обојен, треба бити опрезан када наносите боју на врх зида. Нема потребе да додирујете површину стропа.


)
9 фотографија

Подови

Декорација пода је најновија фаза, завршна поправка, јер је бојање подне површине врло ријетко, а опћенито - процес његове декорације на посебан начин не утјече на очување декорације зидова и стропова.
Оно што заиста треба размотрити прије завршетка цијеле просторије - је опрема подног гријања (сустав топлих подова, који ће бити врло релевантан за спаваћу собу - посебно ако постоји балкон у соби).

Неке врсте топлих подова захтевају пажљиво причвршћивање. Слагање мајке на већ осушену скелу, потребно их је фиксирати посебним љепилом или цементним малтером. Неки посебно јаки елементи су чак и фиксирани пре него што се површина затегне.


Након постављања топлог пода, завршна обрада дотиче одабрани слој. То може бити керамичка плочица или керамички гранит (изузетно се ријетко користи за спаваћу собу), као и квалитетан линолеум, тепих, ламинат или паркет. Не заборавите на посебну подлогу, која би требала бити практично испод сваке од њихоблоге

7 фотографија

Посебну пажњу треба посветити паркетној и паркетној дасци, јер је завршна фаза примјена посебног премаза - паркетног лака.

Савети за избор грађевинских материјала

Наравно, важан аспект сваког процеса поправке је избор квалитетних грађевинских материјала. Морате да разумете шта треба да узмете у обзир када бирате зашто треба да обратите посебну пажњу, као и да откријете карактеристике најпопуларнијих материјала.

Потребно је анализирати тржиште снабдијевања - како би се идентифицирале најпрофитабилније варијације цијена истог производа. Процес поправке (чак и једна спаваћа соба) захтева много улагања, тако да мала уштеда неће бити баш штетна.

Вреди размотрити које квалитете и карактеристике треба узети у обзир приликом одабира једног или другог материјала:

  \ т
 • Било који материјал не би требало да има оштре непријатне мирисе. Благи мирис који остаје након производа биљке, брзо нестаје, али оштар мирис карактеристичан за јефтине јефтине материјале може дуго трајати, што има штетан учинак на добробит особе.
 • Материјал треба да има антистатичка својства која спречавају накупљање статичког електрицитета, што може нарушити услове угодног живљења.
 • Врло је добро да материјал садржи антибактеријске компоненте које спречавају појаву гљивица и пролиферацију штетних бактерија, што такође не моженајбоље утичу на здравље.
 • Наравно, материјал би требао бити лијеп и пружити прекрасан одмор, јер је спаваћа соба посебно дизајнирана за то.
 • Било који грађевински и завршни материјали морају бити издржљиви и издржљиви, јер је годишња обнова просторије кроз поправке неуредна и глупа.

Можете одабрати најприкладније материјале за завршну обраду за различите дијелове просторије.

за плафон

За практичност, размотрите предности и недостатке различитих горњих граница на примеру упоредне табеле.

\ т \ т \ т \ т \ т \ т \ т \ т \ т \ т
Карактеристике Предности недостаци
кречење плафона Изводи се помоћу спреја, ваљка или четке. Једноставност извршења, уредан изглед. Пре-поравнање површине, висок степен обележавања, краткотрајан.
фарбање стропова Изводи се помоћу водених или водено-дисперзионих боја. Избор буџетских материјала, једноставност извршења. Брзо се чисти, потребно је ажурирати сваких неколико година, потребно је прелиминарно сипање.
дривалл Израђена од листова сухозида и металних профила. Специјалном техником можете изградити структуру било ког облика. Слични дизајни "једу" слободни простор собе.
Спуштени плафони:
касете Састоји се од танких плоча израђених од алуминијума или галванизираних материјала. Лако се монтира, лако се чисти, сакрива неправилности површине. Ниска звучна изолација и потискивање буке.
Нотебоокс Инсталација се врши помоћу сухозида и декоративних панела. Способност да се користи различито осветљење, одржава топлоту топлим и пригушује буку. Неопходна декоративна декорација, немогуће је монтирати електрично ожичење на стропу.
раил Састоји се од уских алуминијумских плоча. Могућа је разна декоративна декорација, погодна за просторије без грејања. Није погодан за становање.
Зидне тапете Користе се густе стропне тапете и одговарајући лепак. Чистоћа у процесу, лако сакривање дефеката на плафону, трајност. Јефтине тапете брзо губе свој исконски изглед, што је немогуће поправити загађиваче.
Стретцх стропови Конструисани су уз помоћ металних профила и специјалне мреже, која се растеже уз гријање. Погодан за просторије са високом влажношћу, дуго задржава нетакнут изглед, могуће је монтирати свјетиљке, ватросталне, не захтијева посебну његу. Неподношљив на механичке утицаје оштрих предмета.
Плафонске плочице Плочице су израђене од пјенастог полистирена, величине 50к50 цм Велики избор површина и нијанси, једноставна нега. Послови везани за рад, крхкост плочица, краткотрајни темељни плут.

за зидове

Најбоља опција за декор зидова спаваће собе - бамбус и висококвалитетне винилне тапете. Најбоље је изабрати мерач, јер је лакше лепљење, а цео процес ће трајати много мање времена.

Тапете неутралних светлих нијанси ће се уклопити, јер свијетле боје у спаваћој соби нису баш прикладне.

За оне који желе да додају боје у унутрашњост спаваће собе или да створе атмосферу нечег изванредног, третман декоративног малтера или необичних тапета, лепљених на један од централних зидова.
за подне облоге

Постоји много опција за подне облоге, које можете покупити - према индивидуалним укусима и потребама. Најлакше је инсталирати, на примјер, линолеум, који изгледа прилично привлачно. Поред тога, нови дизајн је еколошки линолеум, са хипоалергенским компонентама у композицији.


Сличан тип инсталације се сматра тепихом - покривачем тепиха, распоређеним по површини пода у просторији. Такав материјал се може поставити у спаваћу собу, ако сте заинтересирани за мекоћу и топле подове. Недостаци везани за негу таквог материјала сматрају се минусима. Има много тепиха у њему.


Ламинат је најчешћа подна облога. Доступан је, практичан и трајаће дуго. Има доста дизајнерских решења: можете закључитина поду је бијели, смеђи, тамни или обојени ламинат.

Не може се само споменути паркет. Овај премаз је бољег квалитета од ламината, али има једну особину - потребно је покрити под посебним лаком за паркет.


Као посебан дизајнер можете користити конструкцију двоетажне конструкције, украшену разним декоративним материјалима. Двоетажни спрат ће бити врхунац ентеријера спаваће собе.

Што се тиче плочица, пунила, пода од плуте, као и површине са плочицама, може се примијетити да је најважније - сватко одлучује који премаз најбоље одговара његовој спаваћој соби.