Плоче на вратима: декоративне дрвене, ПВЦ и друге врсте, фотографије у ентеријеру

Било која, чак и најљепша врата сама по себи изгледају недовршена. Након уградње врата, на споју зида куће са кутијом за врата видљиве су шупљине. Полазећи од тога, свака врата захтевају неки елемент, који омогућава не само да сакрије могуће недостатке инсталације, већ и да побољша естетски изглед конструкције у целини. У ту сврху користе се прагови на вратима. Могу имати потпуно другачији облик и схему боја, од којих се изглед врата може драматично промијенити.

врсте

Као и многи други производи, оквир врата се конвенционално дели на типове према неколико критеријума. Генерално, класификација решетки на вратима се заснива на материјалима који се користе у производњи. Дакле, производи су:

  • дрвени;
  • метал;
  • ПВЦ;
  • камен;
  • керамика;
  • Полиуретан.

Избор материјала производа директно зависи од сировина од којих се израђују врата и зидови. Опремање каменим или керамичким плочама је оправдано када се користи у пројектовању зидова материјала у облику плочица или зидова. Плоче на вратима од полиуретана, захваљујући свом свестраном изгледу, примјењују се свуда.

облик кућишта

Без обзира на врсту материјала који се користи у процесу производње, плоче се такође класификују према конфигурацији раскрснице. На основу таквог система поделе, прагови могу бити:

  • раван тип;
  • сферна;
  • Фигуринес

Дрвене плоче на вратима, због усаглашености материјала, могу бити било којег облика. ПВЦ и метални производи су често опремљени равним или заобљеним обрисом. Поклопци завеса обухватају шипке за уоквиривање са глодањем са навојем. Ови декоративни елементи најчешће имају лајсне од дрвета и полиуретана. И, упркос значајним разликама у технолошким процесима производње, оба типа имају предиван уметнички рељеф на предњој страни. У већини случајева, коврчаве плетенице се праве по наруџби.

Класификација методом сечења

Упркос постојећој ширини производа или употријебљеног материјала, све плоче које се користе на вратима су подијељене у 2 врсте: резане под оштрим кутом од 45 ступњева и нерезане.

У већини случајева производи одрезаног на дужину се режу из полукружних секција. Имају веома леп и оригиналан изглед, али присуство заокруживања не дозвољава да се направе канали без украса.

Када покушате да поставите решетке на врата без употребе секција, кроз рунде у централном делу стране ће се појавити значајно просветљење. Овакав феномен озбиљно нарушава општи изглед производа. Облик таквих решетки је и достојанство и недостатак.

Украсне плоче на вратима са правоугаоним пресеком, чак иу присуству малих косина на ивицама производа, могу се инсталиратиПоложите један без другог. Такви производи су најпогоднији за инсталацију почетника.

технологија резања

Да би се извршила квалитативна и прецизна тримовања декоративних греда за даљу уградњу плоча на врата, препоручује се употреба посебног уређаја - столице. Омогућава вам да јасно исечете копчу под жељеним углом. Међутим, када нема светла или нема кутомјера, за ту сврху можете користити метод геометријског прорачуна.

У ту сврху се на производу врши означавање дужине врата. Користећи ниво зграде, на овој ознаци се прави окомита равна линија. Тада се линија мери мерењем ширине плоче и постоји још једна окомита линија. Након ових акција на ормарићу, налепнице се појављују у облику правоугаоника.

Добијени правоугаоник је одвојен паром троуглова. Међутим, у овој фази, потребно је узети у обзир коју ће страну бити потребно направити рез. За то, плоче на вратима се наносе на платно. Дијагноза дисекције треба да пролази од врха угаоних врата до врха, према плафону.

Користећи исту методу, врши се и означавање друге вертикалне плоче. Међутим, с обзиром на могућу разлику између бочних страна оквира врата, сва мјерења морају бити направљена одвојено, испод сваког поклопца на вратима.

Горња хоризонтална површина хоризонталног крака је означена истим принципом, али са обе стране. Постоје два подземна пролаза овог производа за пристајање.

Процес обрезивања се врши након што су сва релевантна мерења делова завршена. На основу нацртаних линија, орезивање се може обавити ножем или електричним ножем. Приликом рада ножем, како би се осигурао добар рез без чипса и значајно оштећење материјала, потребно је нанијети алат с малим зубима.

Када се за ту сврху користи електрични алат, важно је подрезивати производ без заустављања на један начин. У супротном, плоча дневника на вратима ће имати закривљеност или валове.

Карактеристике инсталације ормара

Поступак монтаже врата зависи у одређеној мери од материјала производа. Рад на уградњи металних или пластичних производа у већини случајева врши се напорима запослених у фирми-имплементатор. Често се ови производи монтирају на структуре улазних врата.

Украсне летвице на вратима се увек инсталирају од отвора крпе за врата, затим одозго и са друге стране. Ова секвенца је због присуства шарки на вратима, који не дозвољавају уградњу компоненти на истом нивоу као и оквир врата.

Да би се осигурало слободно кретање зглобних механизама, од њих се мора направити лагана увлака. Истовремено се удаљава иста удаљеност и супротна страна, тако да су облоге врата заједно са читавим дизајном изгледале симетрично. Уградња ормара на полеђини зида може бити изведена без удубљења.

Начин причвршћивања елемената се бира на основу врсте материјала који се користикористи у производњи. Дрвене плоче на вратима могу се причврстити текућим ноктима, као и обичним поцинкованим или бакарним чавлима. Приликом употребе конвенционалних ноктију на одливцима светлих тонова, да би се обезбедио уочљив изглед, дозвољено сечење шешира и обрада површине акрилним заптивачем или воском коректором у тону производа.

Употреба течних ноктију је дозвољена ако има равних зидова. Међутим, треба имати у виду да, уколико је потребно, замена врата за врата фиксирана лепком не подлеже нормалном демонтирању. Да бисте их уклонили, мораћете да прекинете.

Пластичне производе за монтажу треба боље осигурати љепљивим композицијама. Међутим, ламиниране плоче не подлежу једноставном забијању, јер такве радње знатно оштећују површину производа. За њихову уградњу врши се непотпуно бушење рупа испод чавала промјера 1-1,5 мм.

цене

Трошкови комисије директно зависе од неколико фактора. Главни критеријум за одређивање цена је материјал производње. Цена производа од дрвета почиње са ознаком од 150 рубаља и повећава се у зависности од вредности пасмине и класе дрва које се користи. Буџетске опције за крило врата могу бити израђене од МДФ плоча.

Цена полиуретанске лајсне зависи од димензија, као и од текстуре производа. Минимална цена почиње од 700 рубаља. Готов производ у сету садржи пладањ од 2 бара и капетан или сандрик. У просеку, овај комплет је оцењену 4500 рубаља Знајући шта је, по својој природи, праг на вратима, може изазвати сумњу у адекватност цене. Међутим, с обзиром на појаву рељефне конструкције, сличне штукатури из гипса, сва питања су разбацана. Захваљујући оваквом дизајну лако се може постићи у дизајну ентеријера са оригиналним античким стилом.

Производи од полиуретана се лако боје. То ће омогућити јединствено и складно комбиновање преграда са декорацијом зидова и плафона.

Дизајни од кедровине или букве су веома уочљиви. Међутим, вредно је знати да се прагови на вратима у већини случајева продају са фурнираним премазом или обојеним. Стога се одабир фотографија у онлине трговинама не препоручује и производ треба процијенити прије купње.