Модерни плафони од сухозида, фото: за дневни боравак, на два нивоа

Двоетажни плафон - одличан начин за дизајнирање таванице Двослојни плафони - златна средина дизајна стропних површина. Ово елиминише потребу да се задовољи скромност једног нивоа, али вам омогућава да не компликујете рад вишестепених структура.

Како направити унутрашњост стропа од сухозида за дневну собу

И иако овај дизајн има значајну висину, његов дизајн вам омогућава да визуелно учините просторију пространијом и вишом. Ако изаберете праву боју и осветљење, као и конфигурацију стропа, висеће конструкције ће повећати ваш дневни боравак, иако визуелно.

Строп од сухозида визуелно ће учинити простор вишим и пространијим

структурне карактеристике

 • Могуће је направити врло глатку површину на почетку неравног терена (иако чак и једнослојни плафони могу да поднесу овај задатак);
 • Дизајн је издржљив, што значи да се квалитетна инсталација чак и прва поправка одлаже за најмање 5 година;
 • Естетизам - дизајн гипсаних плоча и што је могуће пажљивији и атрактивнији (то доказује галерија фотографија);
 • Висока еколошка компатибилност стропа, јер је сухозидом направљен од природних материјала;
 • лака операција;
 • Способност сакривања инжењерске комуникације испод облоге.

Строп од гипсане плоче је еколошки, јер је направљен од природних материјала

Коначно, стропови од гипсаних плоча и различити типови - истовремено је самодовољан елемент унутрашњости и комбинира читав простор акцента.

Двослојни плафони од сувог зида у дневној соби: решење боје

Избор боје је пресудан тренутак. Многи људи се не усуђују да сами инсталирају своје руке, већ чак и да изаберу боју, дизајн. Боја првенствено утиче на перцепцију читаве собе.

Тамни тонови стропа визуално смањују висину просторије, изравнавајући њене пропорције

Шта је важно узети у обзир при одабиру боје:

 • Тонски тон.Ако одаберете боју стропа у тону боја зидова или малом бледом, соба ће визуално изгледати пространија и, наравно, лакша.
 • Тамни тонови.Ова одлука се доноси када висина просторије мора бити визуелно смањена како би се на тај начин ускладила њена пропорција.
 • Сјај.Попуњава собу светлошћу, а ово је додатни простор. Добар избор за собе у хладу.
 • Светле топле боје.Погодно за просторије у којима природно дневно светло недостаје. Жута, ружичаста или бресква - ове боје су увек у моди.
 • Плава, зелена и сива.Одличан изглед у светлим, пространим собама са отворима за јужне прозоре.

Обично је први ниво стропа лаган, неутралан, а други - светао, засићен. Овај звук цвећа истиче унутрашњост.

Дизајн плафона у дневној соби сухозида: препоруке

Посебности двослојних конструкција су да дозвољавају њихову конфигурацију, боју, дизајн како би функционалне површине у просторији. Испоставља се да дизајн плафона може нагласитипажњу на неке детаље унутрашњости - на примјер, нагласити благоваоницу, камин, огледало и кутак, итд.

У дизајну плафона могу се користити поједностављене форме, изузетне линије, цвијеће итд.

Често, за ову сврху, осветљење се монтира са оптичким или ЛЕД сијалицама, или се део стропа може залијепити посебним флуоресцентним таписеријама.

 • Двослојни дизајн додаје додатни простор просторији, или модификује облик просторије - дневна соба постаје рафиниранија;
 • Двоспратни таван изгледа одлично у просторији са функционалним просторима, што наглашава;
 • Ако планирате округли план другог нивоа, можете одабрати центар дневне собе - зону за окупљање гостију, викендице итд.

Дизајн може бити класичан, строг, користећи једнаке линије и једноставне форме. Могу се користити и поједностављене форме, изузетне линије, или на стропу могу формирати цвијет, облак, срце итд.

Стропна светиљка од гипсане плоче за дневну собу: врста осветљења

Пројектно осветљење је врста расвете која ствара посебну атмосферу у просторији. У већини случајева користе се ЛЕД лампе и траке. Пружају глатко, меко осветљење, визуелно повећавају дубину плафона и чак стварају ефекат плутајућег дизајна.

Пројектно осветљење - врста осветљења које ствара посебну атмосферу у просторији

Ако комбинујете лампе и траке другачијеПо боји и снази, позадинско осветљење ће бити дословно јединствено. Да бисте добили свијетле главно освјетљење, морате инсталирати лустер поред овог освјетљења, ставити подну лампу.

Приликом одабира врсте расвјете треба узети у обзир чињеницу да уграђени расвјетни уређаји требају бити равномјерно распоређени по простору дневне собе. Фокусира се на функционалне области.

Стропови и затезање гипсаних плоча: што је боље

Популарне ове врсте стропних конструкција су дословно исте. И имају много тога заједничког - естетски изглед, способност изолације звука, формирање лепих композиција.

Плафон од сухозида сличан је растезљивом и лепом изгледу и звучној изолацији

Карактеристике стропних конструкција

 • Строп гипс картона без поправки може трајати и до 10 година, а напетост - свих 15;
 • Уградња гипсаних плоча властитим рукама коштаће мање од уградње затезног плафона;
 • За инсталацију гипсаних плоча није потребно укључивање стручњака;
 • Али отпорност стропа на влажност са ГКЛ је ниска, у малој соби није успостављена двоетажна конструкција, јер у новој згради може да се ради о сувом зиду.

Инсталација конструкције од гипсаних плоча својим рукама кошта мање од уградње затезног плафона

Успут, напетост стропа захтијева мало бриге, а гипсане плоче с времена на вријеме ће морати нијансирати. Али дизајн ГКЛ је еколошки, о чему се не може рећинапонски плафон од ПВЦ фолије.

Гипсани картон за дневну собу

Ако имате собу која није тако висока и размислите о дизајну на више нивоа, још је боље да га напустите. Строп на једном нивоу, упркос лакоћи извршења, може бити веома успешан дизајнер.

Стојност на единото ниво, когато се използва лако, может да бъде много успешен

.

Иначе, данашњи једноставан једностепени дизајн сухозида може се учинити светлијим уз помоћ посебних винилних налепница или матрица. То јест, нећете добити мат бијели плафон, већ прекрасну површину с равним, занимљивим узорцима. А када им досади - строп се може обојити и направити нови дизајн.

Декорација плафона дневне собе сухозидом: типови вишеслојних структура

Својим рукама, сложени дизајни готово да и нису створени - потребна вам је квалификована сила. Али има нешто да се плати, што резултира правим уметничким делом.

Вишестепени дизајн ХИПОЦАРДОН-а дозвољава да сваки од стропних слојева различито обоји, направи занимљив распоред склопова

Подврсте конструкције на више нивоа од сухозида:

 • оквир- креирана је вишеслојна кутија, чешће правокутна;
 • дијагонално- површина сваког новог нивоа је подељена дијагонално, десно или произвољно;
 • зонални- вишеслојни плафони, који омогућавају зонирање просторије.

Успут, данас је један од модних трендовакомбинација затезних плафона и сухозидних конструкција. Правилно дизајниран тандем омогућава да сваки слој стропа буде другачије обојен, да направи занимљив распоред склопова, итд.

Дводелни напонски плафон за ходник (видео)

Гипс картон је природни материјал који вам омогућава да направите једноставну, али квалитетну подлогу скелета. У исто вријеме за такав рад не захтијевају увијек мајстори, можете то учинити сами. Па, дизајн дизајн изгледа у фото галерији, и одаберите ону која ће украсити ваш дневни боравак.

Добре идеје!

Двослојни плафони од сухозида за дневну собу (фото)

)