цомпосите тиле

Цријеп - један од најпопуларнијих типова кровова данас. Изгледа спектакуларно, практично и има дуг вијек трајања, тако да је све више и више одабрано за изградњу крова.
Врсте и складишта
Плочица је метални (лимени кровни материјал), битуменски (на бази фибергласа, импрегниран са битуменом), цемент-песак (нова реч у грађевинским материјалима) и класична, све позната - керамика.

композитни метални цријеп- један од најмодернијих материјала за кровни кров. Састоји се од неколико слојева, од којих сваки носи одређене функције.
1. Основни метал. Одговоран за трајност и трајност дизајна.
2. Акрилни премаз (глазура). Пружа естетски изглед, омогућава различита решења у боји.
3. Грануле од камена. Природни камен је одговоран за добру звучну изолацију, што је посебно важно, на примјер, код изградње поткровља.
4. Минерални слој. Премаз осигурава отпорност на корозију и фиксира претходни слој камене мрвице.
5. Поцинковани премаз од алуминијума. Повећава трајност и флексибилност. Управо захваљујући овом слоју, плочица се не пуца под утицајем неповољних фактора (на пример, камен).
Монтажне карактеристике

У току изградње, избор плочица за кровне радове се одређује у почетној фази, будући да различити типови плочица захтијевају различиту тежину. Најлакши и најлакши у смислу инсталације - битумен, на другом мјесту - метал, као и његова дебљинасамо 0.5-0.7мм. Остале врсте захтијевају озбиљну припрему у свим фазама изградње (дубљи темељ и јачи сустав ровова).
Уградња композитних плочицасе врши брзо и једноставно због чињенице да није неопходно да се сваки елемент причврсти одвојено. Ова плочица је причвршћена лимом и једино што је важно предвидјети је уградња хидрауличке баријере, због које се неће акумулирати кондензација. Генерално,инсталација композитних плочицаје у стању да обави 1-2 особе. Минимални угао нагиба за уградњу је 12о, али и разликује композитне плочице од других, где би угао требао бити најмање 20о. Ако желите да монтирате кровни цријеп с нагибом мањим од 12о, то је такођер могуће, али захтијева додатну обуку о кровној хидроизолацији.
Предности
- дуг вијек трајања: више од 50 година;
- одличне звучне изолације;
- висока отпорност на пожар и сигурност од пожара;
- не подлежу корозији;
- отпоран на механичке ударе;
- нису осетљиве на температурне флуктуације;
- има релативно малу тежину;
- има добре карактеристике топлотне изолације;
- не захтева додатну негу након монтаже;
- свестраност: погодна за кровове свих врста, облика и конфигурација;
- има привлачан изглед.
композитне металне плочице- најсвестранији и практичнији материјал у било којој климатској зони. Лак је за употребу и поуздан. Приликом одабира овог грађевинског материјала за кровове, можете бити сигурни у исправностваша одлука.