Пластична врата композитна: клизна и флексибилна, фотографија у унутрашњости

Многи станови се не могу похвалити великим простором, што резултира њиховим власницима који морају размислити о томе како поставити све потребне интеријере у ограниченом простору. Један од начина за уштеду простора је уградња пластичних хармоника. Многи збуњују ова решења са вратним купеима, али су структурно различити један од другог. Једина ствар која комбинује такве опције је могућност да уштедите простор у соби.

карактеристике дизајна

Крило врата пластичне хармонике има веома интересантан дизајн који неће оставити равнодушне љубитеље свежих дизајнерских решења. ПВЦ панели су спојени специјалним профилом на спојевима, а изнад платна су постављени ваљци, кроз које се монтирани дизајн креће по водилицама, монтираним или на плафон, или на врх врата.

Уз помоћ чепова, конструкција се закључава у затвореним и отвореним положајима. Специјални лежајеви обезбеђују тихо отварање. Панели могу бити различитих ширина, што дизајн чини још јединственијим. Осим тога, панел се може уградити у стакло, додајући дизајну посебну драж.

Пластични прибор за врата у већини случајева већ је опремљен свим елементима намјештаја, а проблеми с уградњом се не појављују. Могу бити опремљени бравама, што им омогућава да се уграђују чак иу купатилу иу тоалету. Важна карактеристика таквих решења је недостатак кутије за врата, која је обичноуграђено платно, причвршћивање се врши директно на вођицама.

Ширина пластичних врата може се варирати у зависности од величине просторије у којој је постављена. Минимална ширина - око 60 цм, максимална - до 4 м. Ако је потребно, број панела се може самостално мењати, што ће повећати или смањити величину врата. На исти начин можете изабрати правац кретања капака.

предности

Као и код сваког другог типа врата, дотични дизајн није без предности и недостатака.

Већ је напоменуто да такве варијанте значајно штеде корисну површину, јер се формирају при отварању хармонике. Ако мала дјеца живе у кући, потрошач ће цијенити тишину отварања врата.

Врата традиционалног дизајна су осетљива на промаје - са јаким налетима ветра могу се неконтролисано затворити, гласно ударати и изазвати много неугодности. Такав недостатак су лишени пластичних хармоника врата.

Ако постоји могућност за фиксирање плафона, врата се могу поставити било гдје у кући, чак и преко просторије. Неки произвођачи опремају таква врата електричним механизмом, који вам омогућава да отворите и затворите улаз у просторију аутоматски.

недостаци

Пластична врата хармонике имају одређене недостатке повезане са карактеристикама дизајна.

Будући да кутија није присутна и да су панели превише танки, тешко је постићи добарзвучна и топлотна изолација простора. Постоје варијанте са прихватљивим карактеристикама, али оне су више изузетак него правило.

Још једна карактеристика дизајна је да се приликом инсталације више елемената смањује чврстоћа читавог система, што може довести до његовог квара. Нема потребе да се штеди на клизним решењима, јер скупи прикључци играју одлучујућу улогу у трајању механизма.

Избор простора за уградњу

Овако израђена врата могу се уградити у сваки стан или кућу: у ходнику, спаваћој соби, дјечјој соби, мрачној соби, кухињи, купаоници итд. Осим тога, такве варијанте се користе за зонирање зона, које могу бити релевантне за стан-студио, у којем је потребно одвојити кухињу од ходника. Дизајн без кутије за врата омогућава вам да инсталирате врата апсолутно на било ком месту.

избор врата

\ т

Пластична врата хармоника захтевају одговоран приступ избору. Прво, потребно је одредити колико ће секција бити потребно да врата буду покривена читавим вратима. Типично, панели који чине дизајн су идентични по величини, тако да је лако покупити потребан број панела. Ако је величина погрешна, додатни панели се могу демонтирати, али не и купити.

Избор материјала такође неће узроковати никакве потешкоће, јер се за производњу врата, у правилу, користи дрво или пластика. Пластична врата су мање од хармоникепоуздан и издржљив од дрвета, али привлачи ниску цијену. Осим тога, пластика има неоспорну предност - не боји се влаге, а може се уградити у каду, базен, туш или купатило.

Дрвене варијанте се разликују по томе што су сви у њима сви механизми направљени од метала. Дрвена дизајнерска врата нуде много више дизајна од пластике. Могу се користити за застакљивање или декоративне уметке из различитих материјала. Недостатак дрвета - ниска отпорност на влагу. Међутим, тржиште је представљено и заштићено од рјешења за влагу, чији је једини недостатак значајна цијена.

Приликом одабира врата треба обратити пажњу на могући размак између ламела. У квалитативним вратима такви недостаци не би требали бити. Ако продавница представља сакупљену верзију, требало би да проверите како се лако покретне ставке крећу унутар структуре.

Припрема за инсталацију

Инсталација врата овог типа не представља значајну сложеност. Цео процес се може поделити у две фазе: припрема за инсталацију и сама инсталација.

Почетна фаза, припрема за инсталацију, састоји се од следећих корака:

  • Ако је на месту инсталације било других врата, треба их уклонити са отвором врата;
  • Површина отвора је изоштрена и изравнана. Ако је потребно, поравнајте под;
  • се изводе димензије отварања врата;
  • Избор комплетног сета врата који одговарају траженим величинама.

Након свих корака, можете покренути инсталацију врата.

инсталација

Водич, на којем се крећу пластичне фотеље, причвршћен је за врата. Ако дизајн предвиђа присуство другог водича, он треба да буде инсталиран. Морате одабрати смер отварања врата и уградити кључни елемент.

Ламеле се склапају у једну структуру, причвршћујући спојнице. Склопљени дизајн је фиксиран у водилицама.

Упутства за инсталацију су прилично уопштена и служе да дају неку идеју о фазама инсталације. Сваки производ прати детаљна инструкција која вам омогућава да инсталирате одређена врата, узимајући у обзир њене карактеристике.

Стога ова технологија има значајне предности, али није без недостатака. Уз прави избор, врата ће трајати дуго и задовољити ће своје власнике сваки дан својим јединственим дизајном и оригиналним дизајном.