Функционална пластична врата на балкону: 3 погодности

Постоји широка палета пластичних врата која се разликују по облику, величини и квалитету фитинга, а данас се на тржишту врата налазе различите варијанте балконских врата. Неко бира бесмртни класик - дрвена балконска врата, а неко се осећа као модерне опције за пластична врата. Како да се не изгубите у разноврсности материјала? Шта су прозори? Данас ћемо детаљно говорити о врстама врата за балконе и лође, причати о њиховим предностима и недостацима.

Балконска врата: прозори са двоструким стаклом

Балконска врата са прозорима са двоструким стаклом су сада најпопуларнија врста балкона. Они имају бројне предности и релативно су јефтини. Савршено се уклапа у класичном и модерном ентеријеру. Следеће пластичне конструкције су направљене од профила фиксираног на тачкама спојева. Овај дизајн вам омогућава да постигнете максималну снагу и поузданост.

Међу предностима пластичних врата су одличне особине звучне изолације

Популарност модерних пластичних балконских врата је висока због сљедећих предности :

 1. Дрвена врата су врло осјетљива на промјене влаге и температуре, лако се деформирају, али пластика не упија воду и стабилна је како за сапунске мразе тако и за загријавање.
 2. Пластична врата се много лакше подешавају помоћу уграђених механизама за корекцију, врата се могу подешавати самостално или током инсталације од стране професионалаца.
 3. Пластична конструкција има минималну тежину и топлотну проводљивост, то се постижена рачун унутрашњих шупљина.

Пластична врата на балкону гарантују заштиту од пропуха и добру звучну изолацију. Стаклена амбалажа не допушта продору хладноће у просторију, па чак ни на хладним температурама у стану неће бити нижа од +20 оЦ. Квалитетна опрема сигурно закључава врата у рупи, што у будућности неће донети никакве проблеме у регулацији. Алуминијумски уметци - веома лагани и нису склони корозији.

Ширина балконских врата: дефинисати рупу

ГОСТ има стандардну ширину балконских врата и износи 610 мм. Ова величина је због чињенице да већином у земљи доминирају хладне зиме. Такође, у већини зграда совјетске зграде, обезбеђен је балкон или лођа за чување разних ствари, али не и за одмор. Мала врата су била веома неудобна, тако да је сада у модерним зградама ширина балконских врата шира.

Модерни дизајн балкона подразумијева ову просторију као додатну рекреацијску зону, уска врата која на самом почетку често пресијецају ове идеје. Мало је вероватно да неко ко је у опасности са дозволом БТИ да прошири прорезе за балконе.

Проблем уских врата сада је решен употребом модерних пластичних врата и прозора на балкону за визуелно повећање простора.

Метално-пластична балконска врата у потпуности са стаклом

Остакљење балкона или логгие је уградња блоковске конструкције, тј. Врата и пластични прозори се фиксирају истовремено како би се постигао исти стил дизајна. Данас се све више користе метал-пластична врата са стаклом. То је тостакло може у потпуности испунити врата, што омогућава максимално осветљење, и може покрити само половину врата. Комбиновани систем вам омогућава да лако подесите степен отварања врата. Приликом израде балконско-пластичних врата користе се исти материјали као и за прозоре. Ово се ради како би се створио складан дизајн.

Ако је соба мала, онда би балконска врата требала бити одабрана великим стаклом

Може да се назовете следните предности метало-пластични врата :

 • Висока чврстоћа, постигнута кроз заварене спојеве угаоних спојева профила;
 • Стандардна двострука стакла омогућавају постизање максималне изолације и буке;
 • Висококвалитетни елементи омогућавају лако отварање и испуштање;
 • Модерни материјали чине имуну отпорном на флуктуације температуре и влажности.

Метално-пластична врата са стаклом су, у суштини, огроман прозор. Такође, ширина таквог дизајна је више од уобичајене пластике, иако су сличне спољашњости. Врата израђена од метала-пластике су веома чврста, удобна и једноставна за руковање, њихов механизам је лако регулисати. Отпорне су на влагу, јер су направљене од поцинкованог метала, али су у исто вријеме довољно јефтине. Због својих својстава, метал-пластични прозори и врата се користе веома дуго.

Дизајн таквих врата, где стакло потпуно испуњава оквир, омогућава визуелно повећање простора, остављајући простор да добије што више сунчеве светлости. Идеално за ово решењемодерни апартмани и викендице, као и за осветљене собе. Врата, потпуно остакљена, изгледају необично и истовремено врло једноставно.

Тренутно постоје типови метал-пластичних врата за балконе и лође који се разликују од отвора :

 • Једносмјерна, у овом случају крило врата је посебан елемент и нема везе са прозором;
 • Врата са два врата која се инсталирају само у широком отвору врата (шкољке).

Најчешће се користе једнострана врата, која су стандардна обрадива обрада. Састоји се од врата ширине 70-80 цм и опремљен је склопивим механизмом. Ово је одлична опција за превазилажење улаза на балконе. Постоје дизајни са вентилацијом са механизмом за склапање. Замена старих врата новим је једноставна, захваљујући удобном дизајну.

Величина балконских врата

Тренутно, постоји неколико распона распона величина врата балкона.

Величине балконских врата треба изабрати у зависности од површине и дизајна собе

Наиме :

 • ширине 700-900 цм и висине 2000-2100 цм за врата;
 • 870-1350 цм ширине и 1400-1480 цм висине за прозор.

Прекорачење ових ограничења је изузетно ретко. Ови параметри прозора и врата од пластике посебно су изведени узимајући у обзир оптимално свјетло у просторији. Такође, све зависи од типа стана, величине собе. Ако је просторија велика, онда је постављање малих уских врата у њу једноставно неприкладно. Све норме се могу наћи у ГОСТ-у.

Дрвена балконска врата

Поред модерних пластичних и метал-пластичних конструкција, дрвене конструкције су такође популарне. За сада се може рећи да је дрво застарјели материјал, који у односу на пластику знатно губи.

Медјутим, љубитељи свих природних производа могу да дођу на укус модерних дизајна балконских врата од дрвета :

 • Дрвени блок има малу буку и слабо је заштићен од мраза;
 • Није погодан за сваки ентеријер - мора се бавити избором боје дрвета;
 • Материјал је веома осјетљив на температурне флуктуације и врло често долази до деформације влаге;
 • Дрво је скупље од пластике и брига захтијева више;
 • Дрво - еколошки материјал;
 • У поређењу са пластиком, дрво није јако дуго.

Дрвена балконска врата одликују се еколошким и лепим естетским квалитетима

Деформисана дрвена балконска врата почињу лоше да се угасе, немогуће их је регулисати. Сада има много лепих и скупих дрвених конструкција, али су боље прилагођене за топлу климу, а не за хладне зиме наше земље.

Постоје и ПВЦ даске - модерне су и удобне, као и пластичне. Стаклена врата израђена од пластике боље је засити модерним апартманом. Дрво је погодније за малу кућу на топлом месту. Величина стада врата може се наћи на госту.

Постављање пластичних врата на балкону (видео)

Ако се одлучите за излаз на балкон уз помоћпластична врата су одлично решење. Можете нацртати лођу користећи двострука врата. Овај пар изгледа необично и елегантно. Дизајн са закретним окретом у пластичним и дрвеним вратима олакшава отварање врата и закључава их како би се постигла оптимална температура у просторији. Врата портала погодна су за викендице и викендице да прођу више свјетла. Уопштено говорећи, постоји много различитих врата за балконе, модерни дизајн ће омогућити свима да изаберу нешто за своје.

Дизајн пластичних балконских врата (фотографија у унутрашњости)
)