Пластична врата у купатилу и ВЦ-у: како их одабрати и инсталирати

Све више потрошачи бирају врата од пластике. То је због многих разлога, укључујући и многе привлачи отпорност на влагу, што вам омогућује да инсталирате у просторијама с високом влажношћу, као што је купаоница. Уградњом пластичних врата у купатило, можете бити сигурни у његову дугу услугу без кварова.

Уградња дрвених врата или МДФ тканина у мокрим просторијама може проузроковати оштећење услед влаге и повишених температура, а дрвена врата која су отпорна на влагу су много скупља од пластике. С тим у вези, избор врло пластичних врата за просторије са високом влажношћу због својих влажности.

Врсте пластичних врата за уградњу у купатило

Модерно тржиште нуди разне опције врата, како унутрашњих тако и унутарњих. Није лишен разних опција и потрошача који желе купити пластична врата за купатило. Избор је заиста импресиван, а да би се дошло до идеје о разноврсности опција, потребно је разумети које су карактеристике дизајна оне или друге пластичне тканине.

Врата могу бити глуха, комбинована (израђена од различитих материјала), са различитим уметцима, као и различити механизми за отварање.

Прво, потребно је одлучити који је механизам погодан за одређену просторију. Постоје варијанте са системом арија. Таква сорта је широко заступљена на тржишту, најједноставнија је и конзервативнија. Обична вратаразликују се једна од друге у различитим величинама, што вам омогућава да их инсталирате у било којој просторији. Осим тога, такве варијанте задовољавају све захтјеве за њих и грађевинске прописе који одређују њихову поузданост и квалитет.

Мање од таквих врата је да за њихово отварање постоји потреба за великим простором који се не може увек разликовати у стану са малом површином. Плус је повећана издржљивост и поузданост дизајна - једноставна и доказана дугогодишњим радом у различитим, често тешким варијантама.

Пластична врата за купатило могу имати сложен дизајн. Зову се "хармоника". Главне предности такве подврсте укључују чињеницу да заузимају мали простор, погодан за уградњу у мале станове. Још један непорецив плус - могућност инсталације у просторији са било којим, чак и најширим утором, с обзиром на чињеницу да се број панела може разликовати. Ако се на таквим вратима инсталира поуздан механизам, лако се склизне, прилично је поуздан, пријатан у раду.

Нажалост, мишљења потрошача и њихов став према сложеним пластичним вратима су двосмислени. Чињеница је да се они значајно разликују по квалитету изведбе, у зависности од арматуре и поузданости склопног механизма. Може се са сигурношћу рећи да ако су врата опремљена поузданим механизмима формирања, то ће трајати дуго и неће узроковати проблеме. У том смислу, главни савет када купујете - не да штедите. Предност је што врата врата могустисните право у зид.

дизајнерска решења

Разноликост опција даје простор за избор. У зависности од дизајнерских карактеристика ентеријера, можете одабрати најпогодније платно. Опције које користе различите комбинације материјала као што су пластика, стакло и метал су веома ефикасне. Врата с уметцима изгледају заиста пристојно и скупо.

Врата пластичних плоча такође изгледају веома интересантно. Различити оквири и танке плоче могу се необично испреплести у платнена врата, стварајући јединствен уметнички украс. Упркос чињеници да се пластика не може похвалити различитим дизајном, модерна дизајнерска решења омогућила су да се направе заиста интересантне опције врата.

Обратите пажњу на комбинацију унутрашњих врата, одговарајућег стила и схеме боја. Не препоручује се уградња пластичних врата у унутрашњости класичног стила.

Предности и недостаци

Многи људи се одлучују за пластична врата за купатило због великог броја предности дизајна. У исто вријеме, таква врата нису без недостатака. Материјал је подложан високим захтевима, с обзиром да влажан ваздух у купатилу може лако да поквари лоша врата.

Када се користи у влажној просторији, пластика није изложена деформацији и корозији, може издржати тешке радне услове. Због мале тежине материјала, дизајн се не спушта. Осим тога, уградња таквих врата није сложена, може се имплементиратинепрофесионално, што вам омогућава да уштедите новац.

Може се приметити и отпорност материјала на домаћинску хемију, што вам омогућава да држите врата чиста, без страха од оштећења површине.

За људе који желе да створе унутрашњост стана што је могуће занимљивије, велики избор пластичних врата за купатило омогућава вам да изаберете заиста погодну опцију. Разноврсне боје, могућност украшавања платна украсним уметцима, конструктивна разноликост - све то неће оставити равнодушним познавалце дизајнерског заната.

Пластика је отпорна на високе температуре, не гори, не боји се пожара. Материјал је заиста универзалан, не емитује токсичне супстанце које нису подложне старењу.
Значајна предност је ниска цијена пластичних врата. Потрошач ће моћи да изабере пристојну опцију, имајући мали буџет за своју куповину, што је један од најважнијих критеријума за многе људе.

Треба напоменути да ниска цена производа не утиче на њихов квалитет (ако не узмете у обзир отворено јефтине варијанте, направљене од материјала ниског квалитета).

Недостаци врата за купатило од пластике могу се приписати недовољној еластичности. Код великих оптерећења, крило врата се може деформисати. Приликом одабира обратите пажњу на опције побољшане алуминијумским профилом. За неке потрошаче, недостатак може бити и нематеријална природа самог материјала.

Избор пластичних врата

Разматране одлуке да се не биратешко је - најважније је да се одреди критеријум по којем можете изабрати праву опцију.

Први корак је да одлучите шта вам се свиђа у дизајну врата: клизна, клизна, украсна или сложена.

Затим је потребно извршити мерење врата кроз рулет. Добијени подаци се могу пријавити продавцу, који ће одабрати потребну величину врата.

Треба напоменути да ширина кутије врата неће точно одговарати ширини врата и бити ће нешто мања. У случају преклопних врата, платно ће бити мало шире од улаза. Квалификовани продавци ће вам помоћи при избору жељене величине врата.

Када одаберете величину врата, изаберите одређену опцију на основу личних преференци. Боје које се користе за украшавање уметака, дизајн - све то је одређено у складу са личним преференцијама купца.

Вриједи обратити пажњу на пластичну текстуру. Материјал треба да буде гладак, непорозан. Чињеница је да у условима високе влажности, порозни материјали могу зачепити прљавштину, што ће негативно утицати на укупни изглед пластике, кварећи утисак куповине.

Избор треба да буде висококвалитетан. Квалитет материјала и механизама одређује поузданост и трајност врата. Субјективни критеријум доброг квалитета може бити цена. Није последња вредност када се бира игра и произвођач. Добро, доказано на тржишту, произвођач никада неће ставити на продају производ ниског квалитета.

Уградња пластичних врата у купатило

У зависности од врсте конструкције, врата ће се разликовати и начин њихове уградње. Украсна врата се инсталирају врло једноставно јер се у већини случајева испоручују већ монтирана. Остаје само да се угради структура на вратима и уз помоћ монтажне пене да се затвори зазор између кутије и рупе.

Клизна врата се теже монтирају. Купац без одговарајућег искуства боље је вјеровати професионалном мајстору. Ако се врата гурну директно у зид, његову инсталацију треба размотрити у фази поправке, припремајући нишу на величину платна.

Склопива врата, као и клизна врата, испоручује произвођач који је већ састављен. Потрошач само треба да осигура врата у рупи и да затвори шав између рупе и кутије.

Врата од пластике су, наравно, добра опција за купатило. Висока отпорност на влагу, безначајни трошкови, разноврсност дизајнерских рјешења и дизајна неће оставити купца равнодушним. Са правим избором пластична врата за купатило ће трајати дуги низ година, не доносећи никакве проблеме и задовољавајући све чланове породице.