Одаберите оловку за пластична балконска врата

Модерна врата се не могу замислити без елемента као што је оловка. Штавише, не ради се само о улазним вратима, већ ио унутрашњим и балконским вратима од ПВЦ-а. Ако власник жели користити врата удобно, онда је потребно направити детаљан приступ при избору не само структуре врата, већ и ручки.

садржај

 • Карактеристике дизајна
 • сорте
 • метода причвршћивања
 • Материјал и боја
  • Избор зависно од материјала
 • додатни аспекти
  • особености бриге
 • закључак

Карактеристике дизајна

Све оловке инсталиране на пластичним вратима могубити подељене у неколико група:

 • стационарни;
 • ротациони;
 • притисните.

Овај додатак има пластична врата која су уграђена у згради различитог означавања. Врата опремају у приватним кућама и на јавним мјестима.

Са засуном постављеним на пластична врата, типкало је директно повезано. Када се притисне унутар механизма за закључавање скрива језик и врата се отварају. Када је дугме притиснуто, језик улази у његов слот, који се налази на шипкама за одговоре. У том случају врата ће бити у затвореном положају.

По свом принципу рада, окретно дугме, дизајнирано за пластична врата, је слично као и елементи типа пусх-типе. Главна разлика јеу методи контроле кваке . То се ради окретањем дршке. У облику лоптице у већинимодели таквих оловака су направљени. На неким моделима врата, израђених од пластике, произвођач инсталира дугмад, у ручку која има утор за закључавање, а блокатор се налази на унутрашњој страни врата.

сорти

Вреди напоменути да се на пластична врата могу уградити и једнострани и двострани додаци. Када се користи једнострани прибор, окретни или притисни гумб се инсталира са унутрашње стране мреже, аса спољне стране се монтира "латица" .

Саморезни вијци се користе за причвршћивање овог елемента ручке на вањској страни крила. Захваљујући "латици" постављеној на балконским вратима од ПВЦ-а, лако можете ући у ваздух и без потешкоћа затворити врата. Ово ће искључити продор у хладну просторију.

Тржиште нуди велики број модела врата, који користе двосмјерне додатке који су причвршћени за крило врата. Његова употреба елиминише потребу за затварањем или инсталацијом "латица". Синхронизам рада - главна одлика двосмерног прибора. Због тога се врата херметички затварају, а не само чврсто, као на једностраним прикључцима.

начин монтаже

Ручке намењене за уградњу на пластична врата,су подељене у две групе , у зависности од начина њиховог причвршћивања:

 • изнад главе;
 • Мортисе.

Само за стационарне прикључке може се користити начин причвршћивања. Инсталација таквих оловака врши се на крилу вратапомоћу вијака.

Експресивни метод причвршћивања може се користити и за стационарне моделе, и за ротационе и потисне типове. Приликом инсталирања процес обухвата следеће радове:

 • Прво се извршавају бушотине у рези;
 • тада је игла уметнута у направљену рупу;
 • затим, са обе стране игле, уметните ручку. Када се заврши, они су фиксни.

Материјал и боја

Арматуре, постављене на пластична врата, осећају се током рада на вратима великих оптерећења. Према томе, она треба да буде не само поуздана, већ и трајна.Пластика и металсу два главна материјала који се користе за израду прибора за ПВЦ конструкције врата.

Главна предност пластике је што је отпорна на хабање. Због тога, ручке израђене од овог материјала могу служити без губитка својих карактеристика већ неколико година. Најбоље рјешење за такве додатке је за улазне блокове инсталиране у приватним кућама, становима или малим уредима.

У зависности од материјала

Ако одаберете арматуре за пластичне блокове за увођење инсталиране у школама, тржним центрима и другим јавним просторима које карактерише интензиван саобраћај, онда се препоручује употреба металног прибора. Такве оловке су израђене одалуминијума и легура од месинга и челика . Због тога се одликују квалитетима као што су висока издржљивост, поузданост и мала тежина.

Такође фиксиран на балкон или други улазни блок одпластична оловка може имати различита решења у боји. Заправо има много гама опција. Можете направити избор у корист белих оловака. Ако желите додати оригинални блок улазном блоку, можете одабрати хромирани модел ове додатне опреме.

додатни аспекти

 • Приликом избора врата врата за пластичну кваку врата, потребно је провјерити да одабрани модел испуњава све захтјеве;
 • Неопходно је да се осигура лак и лаган курс;
 • Треба да се провери да ли се може фиксирати у одређеном положају.
 • Метални штап мора бити присутан у комплету;
 • Елемент за монтажу мора имати гаранцију.

Велики произвођачи опреме за врата тврде да њихове ручке могу издржати до 2000 окрета.

Карактеристике неге

Поред тога, у процесу одабира ове ставке морате сазнати у консултанту продавницео карактеристикама бриге о производима . Обично нема потешкоћа с тим. Правилно одржавање окова врата обухвата следеће:

 • Потребно је редовно прегледати ручке врата;
 • Ако је потребно, подесите механизам.

Ако постоје озбиљни проблеми са прикључцима, у овом случају најбоље рјешење је замијенити додатак новом. Имајте на уму да је регулација окова, као и њена замена - једноставан задатак са којим се можете носити са било којим власником простора.

закључак

Квака за врата од пластике - потребан прибор , осигурава практичност употребе производа. Да не бисте осјетили нелагоду, у фази одабира врата, морате пронаћи одговарајућу ручку за њу. Не чувајте и не купујте прибор од непознатих произвођача. Дакле, само трошите новац узалуд, а онда ћете морати поново отићи у продавницу и купити прибор. Због тога је боље да претходно изаберете додатну опрему која ће се показати поузданом на послу и пружити удобност приликом коришћења врата.

Тржиште сада нуди велики избор прибора за пластична врата. Стога, са тражењем ове ставке хардверских проблема неће доћи. Руку можете поставити властитим рукама на врата. Квалитетно обављање овог посла, врата можете користити безбједно годинама без икаквих проблема.