Полимерни кит: одаберите грубу површину

Полимерни кит се користи за изравнавање и полагање спојева и пукотина на поправљеним површинама. Већина новитета представљених квалитативно утиче на резултат капиталних или козметичких поправака. Није последње место полимерни кит. Овај јединствени материјал вам омогућава да савршено припремите под, зидове и плафон за завршну обраду.

Полимерни кит за унутрашње радове: Специфичне карактеристике

Сваки поправак се обавезно завршава стварањем расположења у соби. За постизање готовог изгледа помажу тапети и боје. Али ефекат одмора се може покварити ако је једна од фаза завршног рада намјерно или кроз незнање.

Захваљујући киту можете припремити било коју површину за бојење или лијепљење тапета. Као што је више пута доказано: на максимално глатким зидовима, стропу и подној боји и тапетама љепило је пуно боље, што је права прилика да се уштеди на грађевинским материјалима.

Везивна компонента кита је пресудна при избору.

Препознатљива карактеристика акрилног кита - свестраност и једноставност употребе

Главне и уобичајене врсте укључују растворе на бази гипса или цемента. Али сваке године све више и више популарних китова, на којима се темеље полимерни везива.

Данас постоје две групе: акрил и латекс.

акрилна мешавина

ОвајСорта се сматра универзалном, јер се може користити за унутрашњу обраду и за подизање фасаде зграда. Овај кит је идеална варијанта за грубу и завршну обраду.

раствори од латекса

Могу се користити само у унутрашњем уређењу просторија.

 • Висока чврстоћа третиране површине;
 • пластичност;
 • трајност рада;
 • једноставност примене;
 • Одсуство мириса.

Без обзира на састав, можете купити готов кит или суху смјесу. Прва опција кошта неколико пута више од друге. Ваш избор зависи од тога шта желите да уштедите: време или новац. Мешавина је много јефтинија. Само га разблажите водом у складу са упутствима на паковању.

За поравнавање површина које се налазе унутар просторија, користите латекс кит, који нема оштар, неугодан мирис

Суви кит се улио у порције у води, гдје је смјеса, али не у обрнутом редослиједу.

Ставите кит само на припремљену површину, претходно га очистите од прљавштине, масти, старих третмана и мрља од уља. Не заборавите да се уземљите. И тек након ових прелиминарних фаза рада можете ићи на спацклинг. Након сушења, боја за глетање иде глатко и лако, процес бојења површина и лијепљење позадине увелике олакшан.

Полимер-цементни кит: техничке карактеристике

Атпоправак пукотина, жљебова, неисправних подлога, идеалан полимер-цементни кит. Шта је то и како се разликује од свих других решења?

Главна разлика од полимерних гитова је могућност наношења слоја на 20 мм

Ова смеша се користи за поправку и поравнавање сувих и бетонских, циглених и цементних површина. Састоји се од цемента и креча, минералних и органских адитива.

предности

Захваљујући овим главним састојцима полимер-цемента, он има низ предности:

 • брзо отврдњава;
 • Водоотпоран;
 • отпоран на мраз;
 • Отпоран на реагенсе;
 • Влакна ојачана микрофибером;
 • Погодан и лак за употребу;
 • еколошки
 • Његова правилна примена је загарантована супер-нивоом поравнања;
 • Рјешава проблеме у третману гријаних и сирових просторија;
 • Пружа могућност подешавања дебљине слоја, у зависности од величине вертикалног отклона зидова;
 • Након сушења не ствара пукотине.

Полимеризациони кит уклања разне дефекте у најкраћем могућем року, успјешно довршавајући боје и лакове и уземљивачке смјесе

Полимерцизни цементни кит је хладан на додир, боље је ставити га на врх гипсане решетке. Али, унаточ својој свестраности, боље је изабрати другу смјесу схпакилнои за подну обраду, будући да полимер-цементна мјешавина то не чини могућим.

Универзална гипсана мрежа за малтер

Ако је ова поправка у вашемстан није први, онда вероватно знате да зидови и плафон само изгледају равни и припремни завршни радови се могу прескочити. Таквом погрешном схваћању могу се опростити почетници, али не и искусни мајстори. Чак и мала шупљина, шав, избочина или пукотина могу да пониште све ваше напоре. Стога, пре него што наставите са завршним радом, пажљиво поравнајте површину са китом. И тек након сушења могуће је добити боју или тапете са љепилом.

Већина зидова и плафона захтева додатно ојачање. Да бисте то урадили, морате да ставите полимерну мрежу на површину у фази жбукања.

Полимерна мрежа се може користити за унутрашњи и спољашњи рад.

Користи њеног сета.

Употреба полимерне мреже за ојачање гипсаног слоја ће створити издржљив и издржљив слој материјала

Наведимо само неке од њих:

 • снага;
 • отпорност на мраз;
 • квалитет;
 • Отпорност на утицаје околине

У завршним радовима, поред израчунавања потребног грађевинског материјала, потребно је узети у обзир и властите снаге и могућности. За беспрекоран резултат обраде, део посла се може делегирати професионалцима.

Да ли је могуће применити полимерни кит на гипсу

У већини случајева, стручњаци не препоручују наношење гипсаног полимера на малтер. Разлог је једноставан: употреба неколико врста китова ће нужно утјецати на квалитету завршне обрадеради Боље је изабрати било које решење.

Често се догађа да нема другог излаза. Разговарајте са специјалистом како се можете придружити вашем случају. Најбоља опција која вам се може понудити је да помијешате двије врсте лопатица, умјесто да примијените једну врсту кита на другу.

Пре него што пређемо на обраду зидова, потребно је очистити површину старог раствора. Овај корак гарантује бољи резултат.

Стандардни комплет алата за спацкле рад

Такође, грађевинари препоручују да се поштују правила о компатибилности мешавина гипса и спацка. Поштовање ових једноставних правила помоћи ће вам да постигнете савршен резултат.

 1. Пажљиво проучите сертификат и инструкције, обратите пажњу на ниво пХ. Није потребно применити решење мање вредности на радњу са великом вредношћу.
 2. Гипсана жбука не подноси сусједство цементним китом. У овом случају, гипс или полимер гит ће бити боље прилагођен;
 3. Ако поравнате површину са цементним малтером, још увек можете да користите било који раствор лопатице.
 4. Чврстоћа подлоге мора бити већа од чврстоће кита.
 5. Узети у обзир паропропусност малтера и карактеристике просторије.

Шта је посебно могуће у другом случају?

Прво, нижа пропустљивост китова у поређењу са гипсаном облогом може бити узрок:

 • Погоршање микроклимесоба;
 • Заптивање кита;
 • Руптура слоја лопатице.

Пре почетка рада потребно је очистити површину од старог раствора

Поштовање ових једноставних правила, постићи ћете жељени резултат без негативних последица.

Од испирања поливинил китова од ПВЦ плочица

Није случајно да су поправке три пожара. Једно чишћење треба да буде: опрати под од ефеката избељивања, бојења, лепљења и других радова. Наравно, било би боље да све почистите одједном, али можете пратити све, занимајући се за креативни процес трансформације куће. Али, ипак, сви радови су безбедно завршени и време је за чишћење.

Стручњаци за услуге чишћења упозоравају да се полимерни кит врло лако испире. Дакле, не прибјегавајте помоћи хемијских и специјалних киселих супстанци које су токсичне за људе и могу оштетити ПВЦ плочицу, боље је да уље ставите на под унапријед, причвршћујући га траком за фарбање.

Најефикаснија средства за чишћење су она која садрже киселину.

Преглед разних врста китова и њихових својстава (видео)

Проверено: Кит се најбоље чисти са немачким Поверфик чистачем, можете га купити унапред или само када приметите мрље на поду. Ухватите прије чишћења стрпљење и савјете стручњака, специјалне рукавице и одјећу, детерџенте, канте и крпе и наставите! Резултат нијепричекај!