Плафон у купатилу: опције и технологија дизајна

Плафон у купатилу, направљен од квалитетних завршних материјала, може да сачува свој првобитни изглед дуги низ година. Јефтини или елитни? Пинк муле вхите? Са фотографијом или транспарентним? Данас постоји много опција за пројектовање плафона, а ви бирате не само врсте материјала, већ и начине њихове примене. Једноставно речено, можете узети само споредни колосијек и направити стандардну завршну обраду, те саставити материјале и изаћи врло необичне, свијетле стропове.

Захтеви за плафон за купатила

Прије свега, потребно је имати на уму одређени стандард који би требао бити модеран плафон у купаоници. И на основу ових критеријума, бирајте материјал и метод обраде.

Захтеви за плафон:

 • издржљив;
 • отпорност на влагу;
 • Отпоран је на појаву плијесни, гљивица, развода, солних тачака, кондензата;
 • Може да издржи високу температуру;
 • Материјали који се користе морају бити сигурни, ватроотпорни и еколошки прихватљиви;
 • Не треба се бојати корозије;
 • Инсталација треба да буде једноставна у релативно малој просторији;
 • Требало би омогућити једноставну уградњу уграђених конструкција;
 • приступачна цена;
 • Естетизам.

Дизајн плафона и зидова у купатилу треба да се одржава у једном стилу

Такође је важно да зидови и под не буду удаљени од плафона. Једноставно речено, све треба да буде из "једне опере". А у малом купатилу је посебно видљиво - изоловани унутрашњи елементи.

Врсте јефтиних плафона у купатилу

Можете ићи на једноставан начин и не трошити више новца на софистицирани уређај, направити скромни плафон.

А ово је кречење, сликање, пластични панели, винилне тапете. Такав декор је сасвим уобичајен, али у случају ограниченог буџета је сасвим прихватљив.

Путеви за декорирање стропа:

 • Суседство.То је, међутим, најјефтинији начин. Сличне варијанте су добре за друге просторије, али не толеришу високу влажност. А спољашност изгледа као испирање.
 • Сликарство.И то није најједноставнија обрада. Прво ћете морати бити сигурни да је строп савршено раван. Због тога претходи уобичајена префабрикација кита и прајмера. Добар тон ће акрилу дати висококвалитетну боју на бази воде. Ова боја се брзо суши и не боји се воде. Данас је модерно не обојити плафон, већ користити свијетле боје - јорговану, салату, па чак и црвену.
 • Винил валлпапер. У срцу таквих тапета је синтетички филм који се не боји влаге. Површина мора бити добро припремљена. И још један савет: зглобови треба да буду савршени, иначе ће постати рај гљива.
 • Панели од иверице. Неопходно је да панели буду заштићени лаковима отпорним на влагу, јер је познато да дрво има хигроскопан материјал. Вентилација у купатилу треба да буде савршена, а онда ће таква облога бити дуготрајна.

Главна ствар коју треба узети у обзир приликом одабира боје за плафон у купатилу - присуство цертификатаквалитет, који потврђује његову отпорност на влагу

Наравно, осликани плафон и, на пример, два нивоа - изгледају потпуно другачије. Али, с друге стране, не свугдје ће бити прикладан вишеслојни строп - ако висина купаонице није довољна, објесити такав дизајн ће бити глупа одлука.

У ниској просторији се исплати направити стаклени или огледалски плафон, чија инсталација визуелно проширује простор.

Шта изабрати плафони у купатилу: преглед обустављених конструкција

Дизајн стропа у купатилу пружа другачија рјешења, од увјетно сложених - то су висеће конструкције од минералних плоча. Главна компонента минералне плоче је глина, за коју се зна да савршено толерише услове високе влажности.

Чак и ако постоји цурење, минералне плоче неће трпјети.

За дизајн футуристичког ентеријера, боље је узети металне плоче. Врло су чврсти, али нећете видјети обиље боја и нијанси. И на њима се кондензује влага, тако да би купатило требало да буде добар вентилатор.

Плафонски плафони имају многе предности: антикорозивна својства, присуство премаза, што имплицира одсуство прашине

Ако израђујете гипсане плоче, листови сухозида такођер морају бити отпорни на влагу. Прво, мораћете да осигурате оквир, који се користи за креирање металног профила. Онда треба да обрежете и завршите - и то је иста боја. Поплочани строп је погоднији за ниске просторије, а сухозидом за оне гдје вам висина омогућава да то учинитеспуштени плафон Често се то дешава у уређењу купатила у приватној кући.

Требало би да се каже о железничким плафонима. Они су такође монтирани на профилима овјеса, а само оперативне и естетске карактеристике у многим аспектима ће имати користи од алтернативних опција.

Ово је предиван украсни елемент, по избору од чега - текстура и боја су заступљене у великим количинама варијанти. Незапаљиве и еколошки прихватљиве трачнице, најпопуларније варијанте су хромиране, златне, зрцалне. Шине могу бити постављене дуж и преко пута. Уређај шина је да се калуп и гљивице једноставно не шире. По боји, и купатило и плафон такође могу да се подударају. Оградни плафон је лаган, а ову поправку мора преузети власник куће.

Стретцх стропови у купатилу

Стретцх стропови су најбоље рјешење за оне који се онда боје од сусједа. Ово су заиста чврсте структуре које могу заштитити од поплава.

Что вибрать раскривние стропи:

 • Да би се купатило визуелно визуелно боље, добијте сјајно платно;
 • Сатенска и матирана платна наликују стандардном бијелом стропу, али је површина савршено равна;
 • Сјајне и мат површине се могу лепо комбиновати;
 • Са свим другим могућностима обраде, у великој мери неравномерни плафони са фото штампом, који дају огромне могућности за дизајн купатила у целини.

Да би се обезбедила лакоћа и свежина тензионог плафона у купатилу, изабрати слику са превластом великог објекта

Али овде је самаВеома је тешко носити се са уградњом таквог плафона, јер мајстори користе или топлотни пиштољ или гасну колону.

Плафон у купатилу у поткровљу

У купаоници с високим строповима, није тако тешко повући простор у стилу поткровља, укључујући и плафон.

Следните съединениа:

 • или опеку;
 • Или плексус цијеви и комуникација;
 • Или греде на плафону.

И можда сви ови елементи одједном. Поткровље у купаоници укључује употребу грубих материјала, без жбуке. То могу бити само голи бетонски зидови. Стара керамичка плочица је такође добродошла.

Простор купатила се може интересантније савладати због стила поткровља, што повећава висину просторије и ствара илузију присуства додатног извора светлости

.

На стропу би требало бити греда, а ви можете направити лажне греде које изгледају веома уверљиво у таквом унутрашњем контексту. Често украшавају чак и благо нагнут строп.

Мозаик на плафону у купатилу

Пре полагања мозаика, површина мора бити добро припремљена. Без брушења, чишћења и сушења површина не може. Затим се врше мерења, означавају, и као резултат, креира се мрежа која је подељена у неколико сектора.

Онда ставите мозаик на решетку. А за то ће вам бити потребно решење од истог сировог материјала као и мозаик. Равномерно нанесите раствор на зид и добро уклоните вишак лопатице.

Декорација плафона у купатилу се врши уз помоћ плочица које имају високу површинукарактеристике перформанси

Плоснати мозаик је тако обучен да је његова задња страна у раствору. Шавови између листова су у таквом положају да постоји удаљеност између сегмената. Испирање се врши само за један дан. Пре стављања композиције на плоче, сав вишак љепила се уклања.

Коментари о плафонима у купатилу

Уз модерне објекте, власници станова одбијају од стандардног прања плафона у корист боље обраде.

Ако су финансијске могућности ограничене, онда ће пластичне плоче бити добро рјешење проблема. Али далеко од најбољег, наравно. Као што рецензије кажу, панели воле да "населе" гљивице. Због тога ће оградни плафон са посебним процепима између шина бити оптимална опција, како са естетске тачке гледишта тако и са практичне.

 • Тај суви зид отпоран на влагу је прилично дуготрајан премаз који се може обојити;
 • Леп, али скуп - строп од мозаика, али данас је невероватно модеран;
 • Важнија од скупог плафона је добра вентилација, тако да је одабрана са посебном пажњом;
 • У купатилу, где је комбиновано купатило и тоалет, двоспратни плафон је одличан зонатор, и изгледа одлично.

Уз мали буџет за поправке можете користити висококвалитетне водоотпорне тапете, које ће такође постати прави украс за купатило.

Стретцх строп у купатилу (видео)

За украшавање плафона у купатилу можете користити и монтиратискладишта, и појединачне материјале, и користе комбинацију текстура, боја и материјала.

Добар избор и квалитетна поправка!

Дизајн плафона у купатилу (унутрашња фотографија)

)