Осветљење на плафону: бирамо, инсталирамо, користимо

Светлосни панели - извор инспирације за оригинални дизајн животног простора Унутрашњи панели ентеријера су директан начин за стварање модерне модерне слике вашег дома или канцеларије. Осим тога, такви панели ће проширити могућности осветљавања простора. ЛЕД панели се могу ускладити са различитим правцима у дизајну, тако да ћете дефинитивно пронаћи опцију која наглашава индивидуалност просторије. Немојте се плашити експеримената: јасни акценти на детаље као што је плафонско осветљење, чини се релевантним.

ЛЕД плафонски панели: кључне предности

Инсталација ЛЕД панела је све популарнија. Такав уређај троши знатно мање струје од конвенционалних уређаја, а екстеријер свјетлосних плоча одликује елеганција, љепота и очаравајуће богатство стила.

Међу најважнијим предностима су:

 • Уштеда електричне енергије. Упркос високој цени ЛЕД панела, уштеда енергије ће пре или касније попунити трошкове куповине и уградње светлосне опреме
 • Трајност таквих лампи је такође важна предност. Не гори, не ломи, не треба ништа да мења.
 • Са ЛЕД панелима можете одабрати било коју опцију осветљења у просторији: панеле можете распоредити преко плафона, можете покрити само појединачне области.
 • Инсталација панела не захтева посебне вештине. Ово може бити и почетник.
 • Светлопанели су веома моћни. Један мали панел са лакоћом испуњава светлост од 30 квадратних метара. м спаце
 • На захтев можете да промените снагу и чак и боју светла. Сваком панелу се може управљати одвојено.

ЛЕД панели су направљени од висококвалитетних материјала, тако да не захтевају додатно одржавање или редовну замену лампе

Причвршћивање панела може бити или испод плафона, или на специјалним навојима, што чини свет више усмереним.

Ако желите уредити собу по најновијој моди и техници, свјетлосни панели ће вам одговарати најбоље.

Како одабрати стропна свјетла од пластичних плоча

Плафон од пластичних плоча је врло практично и исплативо рјешење. Плафонске плоче се лако инсталирају, брига се узима без много напора, а угодна особина таквог стропа је могућност широког избора расвјетних уређаја.

За строп пластичних панела се уклапају сљедеће врсте уређаја:

 1. Лампице рефлектора.Ово је класика за ПВЦ прозоре. Предност рефлектора је њихова вредност, као и разноврсност опција за локацију уређаја.
 2. Класични лустери.Употреба класичних лустера је такође дозвољена код уградње плафона направљених од пластичних плоча. Пазите да се ПВЦ панели не прегреју.
 3. ЛЕД панели.Ова опција је добра за било коју врсту стропа, тако да је можете користити с пластичним плочама.
 4. ЛЕД траке.Снажно наглашавајте бичЛЕД траке обложене ПВЦ-ом обрубом просторије или на споју нивоа, ако одлучите направити вишеслојни строп од пластичних панела. Запамтите да ЛЕД трака надопуњује решење светлости, али не даје пуну покривеност. Зато користите ЛЕД траку заједно са другим типовима расвете.

Класични лустери су одлични за пластичне плафоне и главна су компонента осветљења било које просторије

За плафоне од ПВЦ панела није прихватљиво прегревање. Зато користите халогене сијалице ниског напона у рефлекторима или лустерима. Они греју много мање од конвенционалних сијалица.

Показне светиљке

Спот свјетла постају све популарнија код потрошача. Разлог је у томе што вам ово решење омогућава да уштедите и простор и новац, јер појединачна места могу учинити много јефтиније лустере. А могућност укључивања само потребног броја уређаја ће уштедјети енергију.

Међу рефлекторима су и ЛЕД лампе. Такви модели коштају мало више од обичних халогених лампи, међутим, имају низ предности које су типичне за ЛЕД панеле.

Спот светла регулишу правац светлости, не занемарују сенку, економичан су, имају висок ниво ефикасности

Међутим, поред предности спот расвете, постоје и бројни недостаци који су такође важни за читање:

 • Приликом инсталирања рефлектора потребно је пажљиво размислити о томеповежите сваки извор светла са каблом.
 • 12-ватне лампе подразумевају употребу јединица за напајање или трансформатора.
 • Уграђена опрема претпоставља постојање спуштеног стропа, што није увијек згодно. На пример, ако ваш дом има ниске таванице, спуштени плафон ће украсти неколико вредних центиметара простора.
 • Спуштени плафони (направљени од ПВЦ-а или било којег другог материјала) не трпе прегревање. Стога је потребно пажљиво приступити избору лампе. Ако се лампа прегреје, плафон се може деформисати.

Ипак, ако унапред размислите о свим нијансама, онда се не можете сусрести са минусом рефлектора. Запамтите мере предострожности за инсталацију и рад захтева за спуштеним плафонима.

Монтажа рефлектора

Ако одлучите сами да поправите светло у соби, онда пажљиво прочитајте упутство. Уопштено говорећи, инсталација таквих уређаја је једноставна. Међутим, ако сте у недоумици, ангажујте професионалце. Ова процедура се не разликује у цијени.

Инсталациона шема рефлектора

Следователно съответствие съдържание:

 1. Приликом инсталирања плафона потребно је ожичење довести до мјеста будућих инсталација.
 2. Користите оловку да поставите светла будућности. Затим исећи облик врућим ножем.
 3. Пажљиво уметните мрље. Проверите да опруге не деформишу плафон. Пустите их опрезно и глатко.
 4. Повежите жице паралелно да бисте избегли ефекат вијенца божићног дрвца
 5. Користите терминале за повезивање.
 6. Валовите жице ће заштитити ваш дом од лома у случају затварања.
 7. Изаберите жице са минималном топлотом. Издржљиве бакарне жице савршено ће задовољити овај захтјев.
 8. Не жали за жицама! Потребно је 15 цм жице, тако да се не ствара превелика напетост.

Ако сумњате да су у могућности да избегну негативне тачке у инсталацији или раду рефлектора, консултујте професионалца. Инсталација инсталација неће бити скупа и уштедјет ћете живце и снагу.

Инсталација и повезивање рефлектора (видео)

Избор и причвршћивање светлости је занимљив посао, због чега ћете добити светао, леп простор, удобан за одмор, рад или друге активности. Експериментирајте са светлом и приметићете како се соба мења због новог решења за осветљење.

Плоче за осветљење на плафону (фото)

)