Планиран на округлом плафону

Савремени дизајн простора све више укључује употребу сложених заобљених конструкција приликом украшавања плафона и зидова. Ако је поправка обављена властитим рукама, онда морате знати како лијепити лајсне на округли плафон.

Велика вриједност у технологији причвршћивања је материјал за облагање стропа или, како се назива, калупљење. Постоје два главна типа: крута и флексибилна.

Поправак без плафона има недовршен изглед, то је коначни елемент декорације. Постоје општа правила за избор галтела. На пример, у просторији са високим плафонима треба да изаберете шири профил, али ако су ниски плафони, напротив, боље је сузити страну, како се зидови не би још више визуелно скратили. Планирано, подигнуто у тону таванице, визуелно проширује собу. Округле и сложене форме чине унутрашњост богатијим.

Вишенамјенски плафони. Помажу да се избегне оштар прелаз између зида и плафона, да простор буде комплетан. Они скривају зидне неправилности, одражавају горњу линију лепљивих тапета. Приликом уградње регала, они носе чак и чисто практично оптерећење, обављајући функцију профила на којима су причвршћене шине.

Како заоблити и налепити тврду летву

Фиксне летвице су направљене од следећих материјала:

  • пена
  • пластика
  • дрво

Рад са сваким материјалом на округлим површинама има своје особености, сваки случај ћемо разматрати одвојено.

профил од пенасте пластике

Ако је потребно, причврстите пјенасту постоље на заобљене површине и не морате га савијати. Овај материјал је врло крхак и лако се може сломити. Међутим, производ можете заокружити, нежно га стиснути у жељени круг.

Ако је плафонска завеса у облику галија (тј. Неопходно је причврстити и на зид и на плафон) и има велике димензије, онда је потребно да се исече са обрнуте стране ивице укрућења: цео жлеб на попречном пресеку има облик троугла, а након обрезивања ребара ће добити трапезоид Овај једноставан профил ће бити лакши за обилазак.

Када се ради о добијању врло малог полумјера заобљења и пјеном за пјескарење, то се не може постићи, заокруживање калупа се може обавити на сљедећи начин. Део је прекрижен или потпуно изрезан на мале комаде који се морају посебно залијепити. Размаци између битова или надземних водова у готовом облику су премазани китом.

пластични калупи

Такви постоља се углавном користе у просторијама са високом влажношћу (каде, базени, дневне собе и сл.).

Пластика уопште има своју еластичност, тако да јој је тешко дати облик другачији од фабрике, исправља се једнако лако као и борба. Можете савити пластичну шипку помоћу конструкцијског сушила за косу, материјал ће постати еластичнији под утјецајем високе температуре. Затим морате брзо причврстити плочу за зид, јер се након хлађења може исправити. Да поправи багет на рундиплафон се може користити са обичним лепком.

Уз прилично кривуље рељефа, има смисла наручити потребну калупљење пластике појединачне криволинеарне форме.

Дрвена надстрешница

Ово је најскупља опција, али и еколошки најприхватљивија и издржљивија. Дрво се може заокружити ако се загреје паром (на пример, држите пола сата преко посуде са кипућом водом).

Такођер можете објесити подну даску с држачима причвршћеним на обје стране тако да се савијају под њиховом тежином, или користити посебну машину за заокруживање летвица.

Али ове методе функционишу само када се стварају колена горива. Ако је потребно, да се направи заобљени угао или да се заобиђе округли ступац малог радијуса, морат ће се одрезати плоча на мале детаље, а затим ће се зглобови оштетити.

Флексибилно украсно постоље

Много је лакше поправити флексибилне подлоге. Они се слободно савијају, прилагођавајући се различитим закривљеним површинама, економични, једноставни за уградњу. Постоје силиусцхие врсте флексибилних постоља:

  • гума

Таква страна изгледа посебно добро у комбинацији са затезним плафонима. Може узети различите заобљене облике, произведене у великој схеми боја.

  • Плоче од меког ПВЦ-а

Продаје се у калемима, лако се инсталирају.

  • флексибилна пластика

Доступно и под сликама, иу одређеној боји.

  • цорк

Еколошки прихватљив и флексибиланплафонске плоче.

  • Текусаа гора

Такви постољи понављају облик зида на који су причвршћени и након неког времена се замрзну.

Флексибилне лајсне лакше се држе за округли плафон, међутим, оне се не разликују у таквој разноликости у облику крутих летвица које имају одређени облик профила.

Које су основе потребне за двослојни округли плафон

У веома популарним двослојним и вишеслојним плафонима, између сваког корака треба поставити лајсне.

Приликом одабира летвица за дизајн плочица на спрату, потребно је узети у обзир да би требало да буду што је могуће лакше, јер су дизајни плафона, који су направљени од сухозида, сами по себи, од велике тежине. Они такође монтирају светиљке на плафон.

Дрвене лајсне на плафону дозвољене су само између доњег плафона и главног зида. Осим тога, морају се причврстити вијцима. Између степеништа степеница најбоље је монтирати пјенасте светлосне ивичњаке, предност треба дати уским профилима.

Кривичани дизајни на више нивоа ће направити ексклузивни плафон чак иу најобичнијем стану. Посебно импресиван изглед су округли нивои у дечијим и спаваћим собама са шареним бојањем. Главна ствар - немојте их преоптерећивати и пажљиво припремити површину, прије поправљања лајсне.

За сто постотни успјех код причвршћивања заобљених лајсни, позовите помоћ од стручњака. Или, користећи савјете, сами овладајте овом ствари.

Прочитајте такође: Округли плафон