Водоник пероксид за саднице

Водоник пероксид може успјешно замијенити традиционални манган у фази засијавања. За дезинфекцију семена, они се 20 минута намакају у 10% раствору пероксида, а затим исперу водом и осуше. Ако сте сигурни да у вашем семену нема патогених организама, можете користити водоник пероксид као стимулатор раста. У том случају, сјеменке треба натопити 12 сати (и тешко сличним сјеменкама као што су першун, мрква или репа - 24 сата) у 0,4% отопини пероксида. После тога исперите и осушите до лабавог стања. Таква обрада подстиче брзу сличност, повећање продуктивности и повећање имунитета биљака.

Пероксид такође може помоћи у борби против латекса. Кашика пероксида у кантици воде са додатком четрдесет капи јода (или без њега) - спремно решење за превентивно прскање парадајза.

водоник пероксид за семе и саднице

Семе ће брже клијати, а коренски систем ће бити јачи и разгранат ако се намочи у раствор водоник пероксида: 30 капи 3% пероксида по чаши воде. Постоје рецепти за намакање 30 минута у 3% без разређивања. Водиков пероксид брже омекшава семена и убија патогене који се налазе на површини семена.

Саднице се залијевају раствором исте концентрације за развој и јачање кореновог система биљке. Наводњавање са Х2О2 може бити систематично, али не више од једном недељно.

Корисна својства водоник пероксида за биљке и саднице

  1. Пероксид се може дезинфиковатибило какве ране на биљкама.
  2. Наводњавање испод коријена повећава "хигијену коријена, обогаћујући коријен додатним кисиком ..." уклања све лоше, и стога подиже имунитет.
  3. Водоник пероксид се може користити за засијавање сјемена прије сјетве, има велики стимулирајући учинак на клијавост и раст биљака. Залијевање садница цвећа и поврћа једном у 4-5 дана, тј. У сваком првом или другом заливању.
  4. Након брања садница, препоручује се редовно прскање раствора водоник пероксида без уштеде. Пероксид поново даје додатни кисеоник вишку листова. Саднице се боље развијају!
  5. Рецепт је једноставан: 2 литре воде 40 мл 3% водоник пероксида. То јест, балон на апотеци који имам на фотографији је само 2 литре воде. Овај раствор се може залијевати испод корена и попрскати листове. Овај раствор дезинфикује земљиште и штити биљке од штеточина. Одавно је познато да је биљка здравија, што је мање штетника напада!
  6. И у закључку: Можете припремити ефикасан инсектицид за прскање биљака: 100 мл 3% водоник пероксида, 100 г шећера и 2 литре воде.
  7. Укорјењивање резница у овом решењу, чуда! Петељке се не распадају у води са водоничним пероксидом. Само прије појаве коријена потребно је с времена на вријеме дјеломично или потпуно промијенити отопину, или само посути свјеже!

Водиков пероксид као ђубриво

Водиков пероксид одржава корење биљака здравим. Додатна аерација земљишта помаже коријење биљке да апсорбује микро и макро елементе. Ослобођени кисеоник "једе" мртве корене и не дозвољававишеструко патогене бактерије. Додајте кашику водоник пероксида по литру воде и залијте биљке једном недељно. Наводњавање листова овим раствором као ђубриво није потребно.

Будући да пероксид није само 3%, можда ће вам требати табела разрјеђења различитих концентрација.

Пероксид водоника и видео постројења