Ограда од опеке (117 фотографија): универзална ограда за приватну кућу, прекрасне декорације са каменом

Опека се користи за формирање баријера, капиталних ограда веома дуго времена. Њена поузданост је толико велика да су, пре проналаска армираног бетона, само циглене конструкције биле озбиљна алтернатива природном камену у фортификационим зградама. Али пажња људи на такво решење је не само због своје несумњиве снаге, већ и због спољне привлачности. Оно што је битно је да људи могу да одреде колика је баријера потребна и каква ће бити. Готове бетонске плоче, решетке и друге сличне слободе не дају се.Карактеристике

Могуће је узети у обзир кључне предности ограда од опеке у односу на друге:

  • одлична издржљивост;
  • атрактиван изглед;
  • могућност комбиновања са кућама и секцијама, уређеним у било ком стилу.


Употреба фасадне опеке препоручује се приликом израде декоративне зидане конструкције. Овај материјал је у потпуности завршен, што не захтева додатну обраду, разноврсност његове боје и текстуре вам омогућава да примените најсофистициранији концепт дизајна.

Ако желите, можете додати ограду од цигле са каменом, дрветом, стилским уметничким ковањем. Друга опција је прикладна ако желите да створите окружење које је екстерно занимљиво и не приметно.

Универзална ограда од цигле може се лако рециклирати ако је потребно: ако је потребно, моћи ћете брзо повећати његову висину, смањити је и изгледати као дизајнједнако атрактивна. И споља и споља приватног дворишта, изглед ће бити потпуно идентичан. Овисно о жељама купаца, могуће је поред ограде поредити и ожбукати зидове или покрити панеле који одговарају дизајну стана.Међутим, чак ни није успело у додатној декорацији цигле изгледа врло добро.

Израчун материјала

Веома је важно израчунати тачну потребу за опеку, а то не представља никакве посебне тешкоће. Ако је зид направљен од једног слоја, квадратни метар је направљен са 100 блокова, а двоструки тип полагања већ захтева око 200 цигли у истом простору.одредити жељену висину и дубину баријере; ако је више декоративног карактера, нека буде у грађевинарству? опеке, у којима се елементи постављају издуженом страном дуж уцртане линије. Али ако желите да ојачате заштиту ваше територије, користите бар једну и по цигле.

Чињеница да би конструкција требала бити висока утврђује се појединачно: величине се практицирају од 50 до 350 цм, а изнад ограде само повремено.

Имајте на уму да грешке у одређивању својстава збирке угрожавају не само техничке, већ и правне проблеме. У неким случајевима боље је упознати се са одредбама прописа, грађевинским прописима и правилима. Када сте их разбили, на пример, у земљи, можете добити новчану казну. Или чак наређење за рушење неписмене структуре.

Све земљишне и вртне парцелебоље је заштитити конструкције не веће од 150 цм и искључиво од решетки или решетки на основу различитих материјала.


Изузетак се може дати само уз узајамну сагласност учесника летњих удружења, чији је састанак овлашћен да дозволи непробојне баријере не веће од 220 цм, што је последица бриге за добро осветљење свих деоница и путева опште употребе. Ако не желите да ограничите решетку, али не желите да прекршите закон, можете направити дубоко повлачење, тако да се сенчење заправо не дешава.

У случају индивидуалне стамбене изградње, такве забране се уопште не примјењују, осим у ситуацијама када оне дјелују у оквиру регионалног закона.Ако је дебљина конструкције иста, али њен облик је другачији, проток материјала може веома варирати. Дакле, на стандардним 0,06 хектара, могуће је поставити квадратну ограду (њен обим је око 98 м), али може бити трокутаст - онда ће се укупна дужина контура повећати на 112 м. Слични односи ће бити и за веће територије, избор облика предмета није произвољан, мораће прилагодити се стварној конфигурацији земљишта.

Тачан израчун је најлакше направити, фокусирајући се на податке катастарског плана, онда се не треба бавити независним мјерењима.


Када се користи силика цигла, димензије ће бити исте као и за стандардну верзију.Да би се израчунао трошак бетона за организовање темеља испод ограде, мораћепомножите ширину базе са висином и укупном дужином.

Важно је да бетон буде подигнут најмање 0,1 м изнад тла.Намеравајући да изградимо ограду словенских цигли, фокусирајте се на величину производа укључених у колекцију коју желите. Често добијају такозвану "нормалну" величину, једну (једнаку традиционалној) или "евро" (0,7).


Не заборавите да израчунате трошкове и материјале који су одлучени за обраду готове ограде.

Процењена потрошња сировина по пријему 1 куб. м бетона на занатски начин је око 3 тоне цемента, 10 т опраног песка и шљунка. Кубични метар цигле троши до 0,3 кубна метра. м грађевинског решења - у овој цифри већ су постављени могући губици, који су неизбежни чак иу веома професионалном раду.

Ако се одлучи да се створи секцијска баријера, израчунати потребу за грађевним блоковима и конкретним рјешењима за појединачне секције и ступове, а затим резултат помножити са потребним бројем.Када је потребно израчунати потребу за материјалима за декоративно зидање, шема је слична - али нужно се изводе празнине или додаци за вијенце, за сваки изљев и елемент дизајна.масонри

Технолози и градитељи су развили разне врсте зидања, једна од најмодернијих и најатрактивнијих опција је лего систем. У поређењу са употребомкласичан изглед блокова, брзина рада се значајно повећава, а посебна обука је минимизирана. Једноставно нанесите горњи ред на дно на интуитиван начин, након чега се лијепе с грађевинским љепилом. "Лего" цигла је шупље, што знатно олакшава њихов транспорт и кретање директно на конструкцији, смањује сложеност рада.Употреба материјала са хиперпресијом препоручује се у случају да вам чак и заштита коју пружа класична врста зиђа није довољна. Ово је веома јак и стабилан производ, а од критичне је важности да се произвођач придржава технологије. Ако је сломљена, онда ће неизбјежно доћи до пукотина и дефеката чак и са најточнијим радом, а живот ограде ће се нагло смањити. Што се тиче повећане топлотне проводљивости, овај показатељ било које значајне вриједности у конструкцији ограде нема.


Баварска зидана цигла нуди бројне важне могућности; строго говорећи, ово није толико посебан метод као специфичан материјал. Можете га видети у било којој древној згради, не само на немачкој територији, већ иу свим другим европским државама. Основна карактеристика баварског приступа је да је спољашност материјала обојена у различитим бојама, формирајући изузетно атрактивне цртеже. Стољећима, никакав напор мајстора није омогућио да се створи добра монотона боја цигле. И тако је недостатак почео да се окреће достојанству.


Оно што се данас сматрало проблемом, данас се у потпуности претворило у карактеристичну особину сеоског или провансалског стила, на начин да се нагласи елеганција старе врсте ограде.


Баварска опека се израђује по специфичној технологији, на крају печења повећава се концентрација кисеоника у пећи, тако да се састав глине мења услед хемијских реакција. Због тога је спољашњи слој различито обојен. Стаклена маса у дебљини траје најмање 0,2 и максимално 0,4 цм.


Ширина блокова је потпуно стандардна, али је њен изглед у последњих неколико година далеко напредовао. Инжењери су успели да схвате како да развезе буду веома лукави, комбинујући ове налазе са стварањем глатких или текстурних површина.


Стручњаци не препоручују кориштење више од четири нијансе на једном дијелу ограде - то само комплицира рад и одабир потребних компоненти.

Важно: боја кључа покрива минимум? цео простор, а преостала два или три тона се дистрибуирају насумично одабраним начином, што сматрате прикладним.

технологија градње

Често се користе неоригиналне дизајнерске технике и прилично традиционални начини полагања опеке. Разноликост се уводи на рачун различитих геометријских структура и појединачних елемената дизајна. Сегментна ограда је другачијаод континуираног чињеницом да је зид појачан носачима који се налазе на удаљености од 250-450 цм

С обзиром на то да инсталација ослонаца зависи од величине датог оптерећења, што је препрека тањи, мања је вероватноћа да се монтирају стубови.


Без обзира да ли су разматрања о максималној снази или дизајну постављена прво, метод рада је приближно сличан. Прво, креирајте марку на којој треба да сипате темељ.


Да би се то постигло, препоручује се, прво, да се користи висококвалитетни бетон, и друго, да се раствори не ручно, већ са мешалицама, односно бушилицама са специјалним млазницама.


Друге важне компоненте у раду су Коновки и лопатица. Прве су хемисфера са дрвеним рукохватима и дизајниране су тако да је расподела раствора преко зиђе хомогена. Келн такође обезбеђује поравнање цемента, уклања његов вишак на крајевима и местима зглобова, помаже у засићењу раствора шавова. Пажљиво ударање ручки алата омогућава постављање цигли на прецизно одређена мјеста за њих.

буцкет
Келма

Ако је ограда допуњена ступовима, прецизност њиховог постављања и минимално одступање од правца осигурава се контролом углова нивоа зграде. Професионалци саветују да користите кикицу да разбијете комад потребне величине од цигле.


Изравнавање фасаде зидане конструкције се провјерава помоћу глатких трачница дужине од 120 до 200 цм. Помоћу наруџбине (равнало метала или дрвета означеног кораком једнаким зброју дебљине спојева и висини опеке), можете контролирати квалитету зидања једног слоја.

Такође, када радите са стандардним конусом, шипке уплетене каблове, длето, длето.

Еталон цоне
цхисел
цхисел

Када се цигла положи у истом смјеру као и цијело зиђе као цјелина, одговарајућа трака се назива жлица, а ако је окомита на њу, она се распоређује.

Важно: Опеке могу бити направљене? цигле, само у? и више, иначе неће бити довољно поуздани!

Систем за стезање захтева засићење вертикалних шавова малтером са лопатицом; Најчешће је потребна таква техника да се направи зид од зида са вискозном смешом. Прво, слој раствора од 15-20 мм постављен је 10-15 мм од границе, а затим уклоњен од 0,3 до 0,5 цм мјешавине опеке претходног реда и пренесен на бочне зидове. Чврсто притиснувши блок лопатицом, оштро уклоните алат, уз помоћ њега подесите положај елемента у вертикалним и хоризонталним равнима.

Метода зидања "неизмјерно" подразумијева да се цементни малтер не смије узети са шпахтлом, већ директно од опеке која је потребназакључити

Напомена: рад са стубовима, који ће бити допуњен капијом или капијом, ојачање унутар конструкције мора бити доведено до самог врха. Ако не морате држати додатне елементе, можете направити повлачење на 0,4-0,5 м од врха, без икаквог ризика.

У неким случајевима, на ограду се наносе фасадне боје, креч и гипс; прилично широко постоје варијанте са уградњом надстрешница и надстрешница.


У случајевима када не можете направити комплетну ограду од опеке (због недостатка средстава), она се може користити за симулацију - потпуно или дјелимично. Сличне конструкције су израђене од висококвалитетног полипропилена, отпорног на деструктивно дјеловање околине и уједно најсигурнији у еколошком, санитарном плану. Поред тога, побољшање квалитета специјалних панела помаже да се нанесе боја на њих, која сузбија љуштење, бледи, што успорава губитак снаге.

Важно: оптимални избор врсте материјала захтијева узимање у обзир временских услова и својстава земљишта на одређеном мјесту.Можете сазнати више о сличним дизајну и како их поправити Сазнајте више о сљедећем видеозапису.

децор

Опека у комбинацији са ковањем се сматра веома шик; можете га користити или као декоративни дио или као функционални дио дизајна. Можете да мењате конфигурацију и величину кованих блокова, да их поређате првобитно.

Испод парапетне шеме на нерастворљивом слоју опеке налазе се коване шипке и други елементи за декорацију.

Важно је: њихова висина изнад горње ивице ограде не би требала прелазити 50 цм.Такво рјешење изгледа привлачно и штавише, већина неприпремљених уљеза их сигурно зауставља.

Ако је изнад главног дела цигле постављен сокл (0,3-1,5 м), на њега се постављају веома разноврсни ковани блокови. Карактеристика овог приступа је да је ограда транспарентна.Можете изабрати и трећи начин на који се циглени стубови комбинују са кованим конструкцијама. За ковање у овој варијанти пада главни део дужине, а цигла се може видети само у колонама или колонама. Чак и сами стубови, унутрашње колоне могу имати арматуру, што повећава њихову механичку стабилност.Зидана цигла може бити допуњена не само фигурираним кованим елементом, већ и дрветом; имајте на уму да његово присуство не значи увек уштеду. Често се прави такав корак, желећи користити дрво које није потребно за друге сврхе и истовремено створити спектакуларну, лаконичну градитељску цјелину.

Међутим, чак и ако се ограничите на само једну циглу, можете постићи и веома занимљив резултат. Решења у боји су прилично разноврсна, а многи почетници експеримента чине тако велики избор. Често покушавају да репродукују изглед фасадног поклопца у кући, на пример, користећи нијансецрвена са наранџастим укључењима. Експерименти са цигленом браон, жутом и белом су такође распрострањени.Вински тон (Марсала) се доживљава врло атрактивним, посебно добро примијењеним оградама као акцентним елементима. Паметно је користити сиву палету у секцијама уређеним у модерном или урбаном стилу; савршено комбинира ову боју са обилном употребом бетона.

Покупити комбинацију у сеоској кући, на сеоском имању, фокусирати се на схему боја врта и игралишта; у овом случају биће могуће користити за дизајн предње стране стана не само још једну боју, већ и потпуно другачији материјал.


Од обичних и клинкер цигли могуће је подићи "перфорирану" ограду која је изграђена на шаховски начин. Кроз интервале можете посматрати двориште и улицу, снага дизајна је нешто смањена, али није толико значајна.

Поред наведених опција, можете украсити ограду конвенционалним биљкама, имитацијама, витражима и керамиком.Враћајући се на тему клинкера, треба напоменути да она не само да изгледа врло суптилно, већ и врло мало упија воду, не распада се колико год је могуће. Ограда од ње ће трајати дуго, а блок може бити веома разнолик извана - валовита, груба, апсолутно глатка. Ограда клинкера оптимално гледа на ултрамодерне виле, у имитацији бербефарми, чак и дозвољени истовремени приказ зидова куће.


Користећи камене цигле, можете постићи импресивне резултате; Површина подераног блока је тешко разликовати од природног камена. Лијепо је замислити становнике средњовјековног витешког дворца!


Потпуно напуштање посебне декорације омогућава силикатну опеку, док је за фасадни стуб претежно у белој боји. Изгледа као комбинација белих стубова са црвеним или ружичастим низом или обрнуто.

Фасадни гред (исти као и декоративна греда или трака) је подврста опеке; упркос високој цијени, употреба је сасвим разумна, да неће бити опасности од урушавања кула и цијеле конструкције у цјелини.


Завршава наш преглед типа састанка, названог "фагот" (дословно, пријевод са италијанског - гомила дрва за огрјев). Изглед репродукује атмосферу природног камена, али површина понекад благо пада. Маса једне јединице може достићи 4 кг; Производи са чиповима су око 200 грама лакши, а комбинација таквих варијанти је веома лепа.комбиновани материјали

Комбиноване ограде увијек изгледају префињеније него што су направљене од једне врсте материјала. Лако је повећати профињеност ограде - потребно је само допунити цигле уметничког ковања.


Ако користите металну ограду, можете уштедјети довољно новца. КадаОве сличне структуре служе веома дуго, што може ограничити посматрање извана на оно што се дешава на локацији, али нема преклапања прегледа. Увек можете изабрати опцију која опонаша циглу или је складно комбинована са изгледом куће.


Предност ограде направљене од метала, постоји и висок степен сигурности - такви дизајни се не могу ни огребати чак ни на посебан начин.

Али они који више желе да употпуне ограде дрвеним типовима блокова, укључујући и облоге, имају своје тешке аргументе. Узимајући природно дрво, можете значајно повећати квалитет звучне изолације баријере. А заустављање јаког ветра биће ефикасније од опеке.


Треба имати на уму да дрвено платно, колико год то лако изгледало, повећава тежину ограде. Стога ће сва мјеста на којима се користе такви елементи морати опремити јачи темељ. У случају масивних челичних делова, ситуација је слична.

беаутифул екамплес

Често се мисли да ограда од опеке - увијек висока и чврста конструкција - изгледа извана нерањива. Међутим, постоје потпуно различите опције, изгледају веома оригинално. На пример, веома ниске баријере са стубовима подигнутим на неколико места. Међутим, чак и уз традиционалну висину баријере, њен изглед је јединствен. Овде су градитељи очигледно инспирисани идејом комбинације умерено црвених и бељених делова зида. Они имајуиспоставило се да резултат изгледа сјајна баријера која хвата ентузијастичне погледе.


Још једно атрактивно решење је да се користе експресивни тамни акценти који су у складу са тоном са горњом траком која прекрива све цигле. Важно је да овде не стављате превише тамних елемената, у супротном ће изгледати суморно.

Неки дизајнери верују да појединачне цигле не морају нужно бити јасне. Користећи украсне производе сложеног геометријског облика, можете створити диван украс. Његова атрактивност ће се само појачати правилним избором контраста боја са околним детаљима.

Цхоосе а брицк

Како одабрати праву циглу за ограду, детаљно је приказано у видеу испод.