Украсни кабел за плафон

Украсна врпца за плафонске облоге је одлична алтернатива за лајсне или било који декоративни уметак. То је упредена жица од природних предива и полиестерских влакана.

Декоративна чипка се често користи за руковање напетим строповима и картонским кутијама. Често се користи у вишеслојним конструкцијама, на прелазима између боја, фактура. Има следеће предности:

  • Идеално маскира пукотине и зглобове границе платном и зидом
  • Његова мекоћа вам омогућава да поновите било који облик
  • Уређује спратни плафон
  • Визуално "Не кради" висину просторије
  • Ствара равну линију чак иу тешким подручјима
  • Отпоран на светлост и готово се не истроши
  • Једноставна инсталација
  • Његова цијена је релативно мала
  • Може се лако уклонити ако је потребно

Један од недостатака је прекомјерно сакупљање прашине. Али овај проблем се може лако исправити, очистити током генералног чишћења у просторији.

Типови украсних жица

Декоративна чипка (лименка) може се разликовати на материјалу језгра, који може послужити као метална жица, памучна тканина или гумени вео. Пречник ужета креће се од 1,5 до 10 мм.

Исто тако, чипка се може разликовати по боји. Једнобојан је или шарен, може имати шаблон, ткане нити лурекса, имитирајући сребрну или златну нит. Распон боја је прилично широк. У зависности од врсте ткања, ужад могу бити увијена, плетена или ткана.

Изаберите чипку за плафон

Избор декоративног ужета за третман плафона зависи од дизајна ентеријера.

Ако соба има стриктан лаконски стил, онда је за дизајн стропа боље одабрати једноредну чипку. Можете користити коноп са тканим металним нитима.

Ако се у затвореном простору ствара атмосфера богатства, боље је нанети обојене везице са златним или бисерним праменовима како би дизајнирали плафон. Боје треба користити са меким полутоновима.

Приликом избора пречника кабла, треба узети у обзир да он мора у потпуности покрити празнину. Ако требате визуално сакрити празнину, онда би боја требала одговарати боји стропа. Ако се планира да се фокусира на прелаз између зида и плафона, боље је да се кабл налепи на тамнију нијансу.

Приложимо украсно ребро на плафону

Ако се кукичање користи за украшавање затезних плафона, треба га причврстити тек након залијепљења тапета, које треба залијепити близу таванице.

За монтажу ће бити потребан посебан пиштољ, лепило за топљење и оштар нож. Крај кабла је боље носити са суперлаком тако да након резања не "раскида".

Почните да стршите из угла. Најбоље је да изаберете угао који видим да сакријем раскрсницу. Ако нема углова, налепница треба да почне са местом на коме строп оштро мења свој облик.

Потребно је претходно нанијети љепилоНа место где је планирано да се осигура кабл, онда треба да причврстите кабл и исправите га заптивачем. На крају рада треба комбиновати ивицу кабла и одрезати вишак. Ако се чипка састоји од појединачних сегмената, онда их треба повезати у угловима, тако да није било видљивих мјеста зглобова.

Приликом рада не препоручује се употреба шпатуле или других оштрих предмета како би се спречило оштећење тканине. Потребно је да се ужад стисне само рукама.

Украсни руб за обраду стропа је одлична опција за маскирање празнина и пријелаза, оригиналан и практичан декор који ће помоћи у реализацији било каквих дизајнерских одлука.