Све о бешавним плочицама: особине, плусеви и минуси, суптилности избора

Обичне керамичке плочице захтијевају обавезну обраду на спојевима појединих елемената. Ово је неопходно да површина буде дуготрајна и лепа. Међутим, беспријекорна плочица ће захтијевати много више напора у постављању због недостатка шавова и врло пажљивог избора, јер ће резултат рада зависити од тога. Које су предности овог материјала за завршну обраду, и које карактеристике треба да буду свесне? О томе даље.

Карактеристике, врсте бешавних плочица

Бешавне плочице треба да имају одличне карактеристике, које није лако постићи, тако да се за његову израду користи само мала количина материјала, укључујући:

  • Керамички гранит. Овај вештачки створени материјал је један од најјачих. Техничке карактеристике материјала су тако високе да практично ниједан материјал не може да се поклопи. Осим тога, керамички гранит савршено имитира друге природне материјале. Ова спаљена глина са веома високом температуром са минералним адитивима савршено подноси флуктуације температуре, велику влажност и механичка оптерећења. Једини недостатак овог материјала је сложеност обраде.
  • Вапнена керамика. Састоји се од два главна дела: темељ материјала је слој керамике, а на врху је мермерни рез. Литиј-керамика је мање тешка од мермера, али тежа од уобичајених керамичких плочица. Дебљина Литокерамики ретко прелази 10 мм. Литиј-керамика се разликује по низу посебних карактеристика: невјеројатна снага, издржљивостмеханичким ударцима, хабању и различитим бојама.

Вапнена керамика се користи не само за обраду подова и зидова у кући, већ и као главни материјал за пројектовање тераса, тријемова итд. Литијска керамика је подељена на неколико типова: буџет (са грешкама које могу бити "скривене"), просечна ценовна категорија (постоје мали делови на угловима плочице), елита (без грешака). Последњи тип се може безбедно користити за полагање плочица без шавова.

Предности и недостаци бешавних плочица

Бешавне плочице - материјал је доста сложен у завршној обради, тако да је важно имати идеју о томе шта су предности и мане. Међу заслугама бешавних плочица, може се запазити:

  • Диван изглед. Због недостатка шавова површина након третмана ће изгледати стварно монолитно, изненађујуће глатко.
  • У зглобовима плочастих елемената нема нагомиланих прљавштина, клица и плијесни.
  • Трајност и трајност материјала. Захваљујући јединственим својствима материјала који се користе за израду бешавне плочице, површина служи дуго времена, без икаквих промјена у процесу рада.

Што се тиче недостатака, није их лако пронаћи. Углавном, могуће је приметити само значајну цену и сложеност обраде материјала (посебно, неопходност пажљивог постављања слике и нијанси).

Како одабрати одговарајућу плочицу

Безбојно полагање цријепа - процес је врло тежак, стога, прије него што одаберете одговарајући завршни материјал за такав радтреба бити веома опрезан:

  • Прво, водите рачуна о томе у којој просторији ће се полагати плочица. Тако, на пример, ако је у питању купатило, не морате да бирате сјајне површине (посебно за третман пода).
  • Обратите пажњу на руб плочице: морају се исправити (правилно припремити тако да се елементи за облагање могу слагати у близину).
  • Пажљиво размислите о величини плочице да би била оптимална. Обавезно израчунајте површину просторије и израчунајте количину потребног материјала.
  • Приликом куповине плочица обратите пажњу на ознаку назначену на паковању (треба да буде иста). На тај начин ћете избјећи разлику у величини и нијанси плочица.

Обратите пажњу! У оним случајевима када се утврди да је материјал недовољан код полагања керамичких гранита и да неколико центиметара плочица недостаје на рубу површине, проблем је могуће ријешити врло једноставно. Довољно је покупити оригиналну завјесу или лајсну: она савршено "скрива" овај недостатак.

Приликом полагања мозаичких елемената не можете бринути о томе да материјал није довољан. Потребно је само да одете у продавницу грађевинског материјала и разјасните присуство музичких остатака других странака. Дакле, не само да штедите, већ можете да креирате јединствени панел.

Овдје су све замршености које требате знати о суптилности одабира бешавне плочице и особитости такве необичне и тешке обраде грађевинског материјала. Гоод схоппинг!