Вртни мост, украсни мост

Мостови су потребни за удобан и сигуран прелаз са једне обале на друго. И то је истина. Али сада се све окренуло наглавачке. И данас, често у резервоарима за воду у башти раде како би се поставили декоративни мостови. Међутим, ако немате прилику направити прави рибњак, ивртни мост - ово је ваш сан , онда не морате бити сиромашни. Довољно да се направи сухи поток и храбро преузме изградњу моста.

Чудно, али сваки декор унутрашњости почиње рођењем идеје. варијанте декоративногмоста је једноставно јак : од дрвета, метала, камена, направљен властитим рукама или купљен, једноставан и врло чудан ... У овом чланку ћемо описати најпопуларније варијанте украсних вртних мостова.

Фокусирајте се на боје и нијансе

Шарене веселе нијансе су увек привлачиле и привлачиле пажњу. Међутим, ако сте већ одлучили да направите светли мост у вашој башти, уверите се да су боје правилно одабране. Они морају бити 100% комбиновани са укупним дизајном локације. Размислите о томе да ли и ваш декоративни мост изгледа добро зими, као што је изгледао љети.

Створите необично окружење око моста

Да ли можете направити блиставо и уједињено јединство боја моста и биљака које га окружују. Грађевине прекривене биљкама - то је главна карактеристика пејзажног уређења Истока. Подаци структуре изгледају различитоУ зависности од окружења. Талент особе која брине о цвијећу је успјешна комбинација биљака и боја моста. Није неопходно да су ове нијансе исте боје, важно је да заједно изгледају победнички. У овом тренутку, потребан вам је суптилан осјећај за стил који ће издржати равнотежу свих нијанси.

Које су најпопуларније боје

Када дође до светле нијансе, црвена боја одмах ми пада на памет. Многи вјерују да он доноси срећу кући и плаши зле духове. Светло плаве нијансе су такође успешне. Главна ствар је да се не претјерујемо и запамтите да многе свијетле боје негативно утичу на људску психу. Не заборавите на стандардне нијансе - белу и црну. Они ће такође донети јединственост и радост вашем врту.

Обратите посебну пажњу на белу боју. Он доноси смирење, смиреност и љубав. Ово је класик свих времена и људи, са овом опцијом нико не губи. Чак и најчешћи стари мост, обојен у бело, постаће племенит и шик.

Декоративни мост без рукохвата

Слажем се, није потребно поставити нешто веома велико и скупо у врту. Можете направити малу зграду, тако да стварно направите мали мост без ограда. Он је окружен биљкама и на позадини резервоара ће изгледати добро. Али овдје, наравно, вриједи споменути дјецу одвојено. Тачније, њихово присуство ... Ако деца трче у башти, онда је то могуће без ограде. Они могу бити једноставни и модерни. На пример,Уобичајена дебела ужад омотана око стубова потпуно ће промијенити изглед вртног моста.