Ниша од гипс картона за ТВ

Ниша за суву градњу властитим рукама је одлична опција за инсталацију модерних кућних апарата. Гипс картон је практичан, свестран материјал који ће вам помоћи да брзо и без икаквих трошкова направите дизајн.

Ниша од гипс картона за ТВ: предности

Ако никада нисте имали случај са овим материјалом и нисте сигурни да ли је погодан за ваше кућне апарате, предлажемо да се упознате са главним предностима овог дизајна:

 • ТВ се савршено уклапа у било који концепт унутрашњости, не изгледа као "аутсајдер" субјект
 • Дизајн ће примити не само ТВ, већ и друге предмете - дискове, књиге, разне декоративне елементе
 • ТВ ће бити заштићен од пада и механичких оштећења
 • Можете потпуно сакрити жицу и кабл - унутрашњост ће изгледати естетскије
 • У примљеној дубини се постављају лампе, што ће простор учинити лакшим и удобнијим
 • Инсталација структуре захтева минималне финансијске трошкове

сорте облика

Најпопуларнија форма нишана за гипсане плоче за телевизоре је правоугаона. Међутим, ово није једина верзија дизајна. Ако волите оригинална решења, препоручујемо да обратите пажњу на друге опције.

 • правоугаона форма

Омогућава вам да се савршено уклопите у танак екран као и да обезбедите додатне полице. Ово је одлично решење за сваку величину. Продубљивање се може поставити и вертикалнохоризонтално Вертикална ниша повећава простор изнад главе, тако да је идеалан за веома широке зидове.

 • овални облик
Због своје софистициране технологије производње, ријетко се користи за инсталирање телевизора. Међутим, то ће сигурно привући љубитеље оригиналних решења. Дизајн визуално смањује простор, тако да га треба користити у унутрашњости врло пажљиво.

 • закривлена ​​форма

Као и овални, направљен је софистицираном технологијом, али изгледа оригинално и елегантно.

опције дизајна

Продубљивање преузима не само функционално оптерећење, већ и одличан декоративни елемент, тако да су дизајнери развили неколико опција за његов дизајн.

 • У форми кутије

Ово је декоративни дизајн са отвореним полицама и разним полицама.

 • Ниша на глатком зиду

Могу постојати и кутије, сандуци. Испада необичан зид сухозида испод телевизора.

Додатне полице и полице такође могу бити лоциране на различите начине:

 • асиметрично

Ова локација је погодна за ергономску употребу простора. Погодно за добро повезане и комбиноване собе.

 • симетрично

Симетрична ниша савршено се уклапа у унутрашњост, уређена у класичном стилу. Тако можете телевизор поставити у просторије дизајниране за одмор и спавање.

Посебно је популарна нишаод сувог зида са позадинским осветљењем за телевизор. Позадинско осветљење може служити не само као декор, већ и као посебан извор расвјете.

Дизајн скице

Ово је важна фаза у изградњи сувог зида под телевизором. Што више детаља размишљате, мање је вероватно да ће посао морати да се преради.

 1. Основа скице - нацртани костур будуће нише. Треба да прикаже све вертикалне и хоризонталне, да размисли о локацији свих носећих профила, да узме у обзир оптерећење на њима, итд.;
 2. Слика промена у електричним инсталацијама. Локација сухозидних плоча. Цртање главних линија конструкција;
 3. Постављање материјала за завршну обраду, с обзиром на њихову дебљину, утиче на укупни дизајн.

Савети за калкулације

Да би израчунавање било исправно, слиједите ове смјернице:

 • Дубина дизајна треба да се подудара са дужином ТВ-а, тако да се не издиже преко ивица сухозидних плоча. Ако ТВ има излаз, дубину треба повећати још неколико пута
 • .
 • Ширина полице треба да буде 20 цм већа од телевизора. Са стране, такође је потребно оставити малу удаљеност тако да је прикладно повезати и искључити технику
 • .

Све друге величине могу се контролисати по властитом нахођењу.

Потребни алати и материјали

Сваки рад на инсталацији укључује присуство одређених алата и материјала без којих је немогуће обавити брзо и квалитетно. За висококвалитетну градњуПрипремите нишу сухозида у дневној соби испод телевизора:

 • Метални профили. Они ће бити потребни за изградњу крутог оквира - основе будуће нише или полица сухозида испод телевизора. За било који облик потребно вам је 2 станецхион и 2 водича. Ако је дизајн дизајна савијен, биће вам потребан лук профил
 • Гипс картонске плоче. Ово је главни материјал за стварање продубљивања. Да бисте их поправили, потребно је да припремите специјалне вијке
 • Довелс. Ово су специјални причвршћивачи који вам омогућавају да чврсто фиксирате водилице. Идеални су за причвршћивање металног оквира на бетонске и циглене зидове
 • Завршни материјали. Сваки дизајн гипсаних плоча подразумева коришћење складишта за поравнање и обраду. У ту сврху потребно је добити кит и први премаз. Да би се додала ниша лепом, естетском изгледу, користе се плочице, тапете, мозаик, боја, итд.
 • Алати. За рад са металним профилима и сухозидом потребно је набавити: бушилицу, одвијач, одвијач, нож, план, грађевински нож, инструменте за мјерење

Утичница за утичницу се, по правилу, налази испод. Телевизор ће сакрити жице.

Како направити нишу сухозида под ТВ: воркфлов

Главне фазе:

 1. На зиду направите ознаке, фиксирајте са УД профилима помоћу вијака. Уметните ЦД профиле у њих, постављајући их вертикално. Држите размак између ЦД профила на удаљености од 0,5 метара.Додатно их причврстити помоћу причвршћивача у облику слова П;
 2. Поставите ЦД профиле на странама хоризонтално;
 3. Положите кабл и жице за осветљење;
 4. Облагање оквира. Изрежите гипсану плочу, фокусирајући се на одговарајуће величине. Причврстите ГКЛ делове на метални оквир. Рубови делова не би требало да прелазе профил. Сви сегменти требају бити у блиском контакту;
 5. Плоче од гипс картона причвршћују се вијцима на оквир. Да вијци не буду видљиви, морају бити прилично "утопљени" у сухозиду;
 6. Сви шавови пажљиво гурнути. Држите горњу траку траке за појачање. После сушења кит, изравнати га брусним папиром;
 7. Нанесите прајмер преко сувог зида. Након сушења, покрити површину танким слојем кита. Обратите пажњу на мале јаме. Ставите га брусним папиром. Покријте површину тапетама или нанесите слој боје;
 8. Телевизор треба да буде. Прво, причврстите носач близу зида, причврстите га типлама. Сам чин то неће успети, тако да ће вам у овој фази требати помоћник.

Коју врсту обраде одабрати?

 • паинт

Ова варијанта сухозидног третмана нише испод телевизора је погодна ако се кит примјењује прецизно и квалитативно. Да бисте додали површину текстуре, користите специјалну лопатицу за бојење боје.

 • валлпапер

Ово је најјефтинија и једноставнија опција. За лијепљење нише и цијелог зида можете користитиисте позадине. Ниша ће бити потпуно невидљива.

  \ т
 • Уметни камен

Таква обрада ће трајати дуго и захтијеват ће максималне напоре. Материјал се по потреби може резати по бугарском. Лак је за употребу када се ради са вештачким каменом, течним ноктима.

 • полиуретан

Пластика са рукавима - ово је одличан савремени материјал за обраду. Из њега можете креирати разне шаблоне и текстуре. Одличан је за уређење соба у класичном стилу.

Телевизор у ниши сухозида на зиду ће освежити ваш ентеријер, учинити га занимљивим и оригиналним. Ако желите да "освежите" собу, свакако размотрите ову опцију.