Огледало испред улазних врата: можете ли га објесити прије уласка у кућу у Фенг Схуи

У већини случајева, огледало, које је инсталирано у кући или стану, користи се не само за контролу његовог изгледа. Врло често се користи као помоћни алат који вам омогућава да визуелно проширите простор. Није изузетак коридор у којем је постављање огледала згодно и прикладно у свим чулима. Међутим, многи људи су забринути за питање: да ли је могуће ставити огледало испред улазних врата? Да бисте пронашли одговор морате узети у обзир све могуће нијансе.

Анализа утицаја енергије

У смислу оријенталне доктрине, Фенг Схуи огледало је магични објекат који спроводи метаболичке процесе енергетских токова свих станова, који су уједно и њихово спремиште. На основу принципа Фенг Схуија, локација ове теме је дозвољена у било којој соби у кући. Међутим, мјесто и околина свлачионице значајно утјечу на резултат добивен у смислу енергетске засићености. У основи наставе огледала добија веома важну улогу и стога локација овог објекта, насупрот вратима, има много негативних посљедица.

Разлог забране је веровање у способност токова енергије да се слободно креће, као и под утицајем физичких фактора. Дакле, улазна врата која се отварају у кући (као и присуство промаја кроз њу) насупрот којима се налази огледало, доприноси нестајању све позитивне енергије у кући.

Такво уништавање може утицати на власнике, изазивајући осјећај неразумног умора и апатије. Такође сличнолокација објеката повлачи за собом нестанак среће, власника пратиоца. Па, и још један аргумент против постављања таквог објекта као огледало испред улазних врата, постоји могућност да се једноставно случајно уплашите на улазу у кућу, размишљајући о присуству треће стране.

Према многим пресудама, зрцални предмети који се налазе насупрот улазу, не само да могу да скрену срећу, већ и да привуку неочекиване посетиоце који имају негативно мишљење. Дакле, једина исправна опција у таквој ситуацији је обавезна промена локације огледалног објекта. Да бисте то урадили, само га мало распоредите уз зид или на супротну страну ходника.

У недостатку одговарајућег мјеста, праве мјере за неутрализацију могућих негативних посљедица је стављање производа под одређеним кутом, што омогућава да се врата у потпуности прикажу.

Популарни знаци и предрасуде

У народним вјеровањима, такав објект као огледало је магични портал који може апсорбирати и потом му дати своју енергију. Стога, са огледалима, народна мудрост повезује много знакова и веровања. Према њима, положај зрцалних елемената испред улаза је крајње негативан. Последице које власник стана може наћи на сличној локацији огледала:

 • Осјећај разарања и недостатка живота у кући;
 • Трајна неразумна апатија власника станова и емоционални и физички умор;
 • Власници истановништва нема неоправдане неспремности да се врати кући;
 • Зидови и аргументи често почињу да се појављују у кући, а осјећаји иритације настају од власника као да ниоткуда;
 • Стан или дом почиње привлачити нежељене госте негативне мисли;
 • Као врста воденог елемента, огледало се налази непосредно испред улазних врата, што подразумијева прање доста дома из појаве непотребних и случајних трошкова.

На основу свих ових могућих посљедица, људи темељно вјерују у знакове, потребно је нужно промијенити мјесто зрцала. Још један аргумент у прилог томе су једноставни етички разлози. Полазећи од овог скупа правила, сматра се врло непристојним присилити посјетитеље и остале посјетитеље са прага да размотре свој одраз у огледалу. Ова процедура је чисто лична.

Дакле, најтачнија ствар је пронаћи друго место за инсталирање огледала. У екстремном случају, може се објесити на сама улазна врата. Ова акција ће бити истинита иу смислу енергетских спајања и етичких разматрања.

дизајнерска решења

С обзиром на чињеницу да је из многих разлога непожељно поставити огледало испред улазних врата, популарност стављања производа на саму површину улазних платана постаје све популарнија. Такво дизајнерско решење за ентеријер сала није било тако давно. Његова популарност се углавном може објаснити постојећим позитивним аспектима:

 • Ефикасна визуелна експанзија ходника, која у већини случајева има релативно мале димензије;
 • Предсобље ће постати много лакше, јер ће се у већини случајева огледало распасти од вештачког и природног светла кроз прозорске отворе;
 • Аутоматски уклања потребу за проналажењем слободног простора за пренос огледала из зоне испред улаза;
 • ходник проналази неку јединствену особност;
 • Постављање огледала на платно предњих врата може побољшати његове апсорпције звука и карактеристике топлотне изолације.

Када се користи платно предњих врата, поред уградње огледалног елемента, веома повољно решење је постављање мале камере уместо ћелије. То ће омогућити сигурнији и јаснији поглед на врата госта.

На основу свих горе наведених предности, таква локација може значајно побољшати квалитет и услове живота. Осим тога, када се користи на површини улазног дизајна огледало може створити јединствену декорацију.

Да би се створила нека дубина, огледало се може благо заклонити. Ако је потребно створити мекану унутрашњост без оштрих, истакнутих дијелова, огледало се може освијетлити, направити прозирно или нанијети на мат површину. Додајте шарм читавој просторији, а посебно улазна врата, оквир узорака огледала или додатак непреоптерећених елемената и боја слике.

Претпоставимо такођеорнамент са витражом. Међутим, ова опција би се требала имплементирати након неких необичних "примјера" како би се ускладила боја и текстура платнених врата с предвидљивом декорацијом. Прекомерни детаљи тамних или дубоких тонова могу увелике погоршати не само врата платна огледалом, већ и створити суморну атмосферу у ходнику.

Врата са огледалом

Као што сте већ схватили, огледало испред улазних врата није најоптималнија опција за предсобље у свим чулима, али његово кретање према равнини улазне структуре је врло поуздан и функционалан елемент декорације. О квалитету и функционалним карактеристикама врата на платну такво окружење апсолутно не утиче.

Због сличне локације, с обзиром на визуалну сензацију неке крхкости дизајна, приступ вратима уз присуство огледала ће бити много прецизнији. Такве мере предострожности, без икакве сумње, могу да продуже период ефективног рада свих саставних механизама структуре врата.

Одлична опција за распоред површине огледала је не само дрвена него и метална врата.

Комбинација гвожђа и стакла у просторији увек додаје неку врсту елеганције. Постоји много таквих комбинација:

 • Такво решење у великој мери штеди простор у ходнику;
 • Дизајн комбинује практичност и естетику истовремено;
 • Ове крпе за врата су савршене за било који дизајн.

Пошто је огледало постављеноУнутар структуре металних врата, осигурава високу поузданост дизајна од пада из њега одражава елемент. Код израде таквих врата унутрашњост платна је највећа могућа ширина резања. На рубовима панела само је размак технолошке величине 200 мм. Ова празнина је предвиђена за монтажу арматуре.

Постоје и варијанте са уградњом огледала на равни врата, а не унутар њега. Овим решењем, платно, као и огледало испред улазних врата, је приказано са оквиром.

Самоуслагање

У присуству висококвалитетних улазних врата, замена за ново, већ инсталирано огледало, у већини случајева није прикладно. Стога је најпогоднији излаз из ситуације независна инсталација огледала.

На самом почетку, потребно је измерити и означити предвиђену позицију огледала. У већини случајева, материјали за монтажу типа течних ноктију су погодни за поуздану монтажу, одражавајући површину огледала. Да би се терет равномерно распоредио, потребно је прекрити крпу течним љепилом на цијелој површини уређаја. За осигуравање специјалних причврсних елемената се користе елементи за причвршћивање.

Да би се повећала поузданост и побољшала безбедност употребе огледала, препоручује се да се лепак споји на мрежу из унутрашњости специјалног филма пре поступка инсталације. У случају пукотине, то ће спријечити осипфрагменти За исте сврхе, овај поклопац се може закрпити и предњи део огледала.

Важно је запамтити да се у случају уградње огледала на улазним вратима својим причвршћивањем аутоматски поништавају гаранцијске обавезе у односу на улазни лист.