Како гипсане плоче на течним ноктима

Инсталација сухозидних плоча може се вршити на различите начине. Ако се постављање сухозида врши на равној површини, онда се поуздано причвршћивање овог материјала може постићи употребом различитих адхезивних композиција. Једна од ефикасних метода монтаже ГКЛ је уградња течних ноктију. Куповина течних ноктију за суву градњу може се наћи у свакој продавници грађевинског материјала. Али пре него што одете на куповину, морате да знате тачно шта ова врста лепка представља.

Шта су течни нокти

Течни нокти се називају лепком, који је фракцијски пуњач. Захваљујући пунилу могуће је сигурно причврстити много порозних материјала, укључујући сухозид. Поред пунила, љепило садржи и растварач који, након наношења, почиње интензивно испаравати, тако да се радови морају обављати у добро прозраченој просторији.

Ова врста љепила има високу способност лијепљења, за коју је добила своје име. Ако се сви радови изводе у складу са упутством, онда се лепљени материјали веома тешко одвајају један од другог након сушења лепка.

Овај алат се најчешће користи за лепљење тешких керамичких плочица, али се користи и за спајање дрвета, цигле, стакла, пластике, чепова у било којој комбинацији. Лепљени материјали савршено носе високу влажност и температуру, тако да користите ову врсту лепка за монтажу гипсаних плоча у купатилу и кухињи. Ова врста лепка траје и 20-40 минутаконачно се суши за 1 дан.

Како правилно наносити гипсану плочу на течне нокте

Инсталација сухозида започиње припремом темеља. Зид треба очистити од прљавштине и прашине, а уз присуство пукотина и рупа, површину треба затворити.

Када је база потпуно сува након чишћења или нивелирања, на површину материјала се наносе течни нокти за суву градњу. Лист са знатним напором се наноси близу зида. Да би се благо залепио, материјал се држи у том положају неколико минута.

Када се овај тип љепила наноси на плочу сухозида, нема потребе за љепилом које покрива цијелу површину плоче. Довољно да се љепило наноси танком траком на удаљености од 2,5 цм од руба, ау средини се наносе траке за лепак или змије на удаљености од 20-30 цм једна од друге. На површину сувог зида на удаљености од око 20 цм могуће је нанети и лепљиви лепак, који се суши веома брзо, али у року од 10-20 минута, корекција је могућа.

Инсталација ГЦЛ-а на ову врсту лепка је веома брза и поуздана. За такав начин уградње лимова није потребно инсталирати профиле или направити дрвену летву. Чврстоћа везе је такође веома висока, али би требало одржати инсталацију сувог зида на стропу.