Како направити решетку испод зида на зиду: 3 начина да се поправи

Брзо и јефтино да би зидови постали глатки и глатки ће помоћи сухозиду Један од најлакших начина да се поравнају кривуље зида је облагање сухозидом. Пјесковити сухозид се може користити као љепљива смјеса и на фурниру. Данас се ради о томе како изградити костур за гипсане плоче. Решетка је направљена од поцинчаног профила за суву градњу, али многи, у циљу штедње, често праве оквир од дрвених шина, па размотримо обе опције.

Фиксирање зидова за суву градњу: оно што је важно размотрити прије инсталације

Избор материјала за решетку (метал или дрво) зависи од врсте површине. Ако се сухи зид причврсти за дрвене зидове (а то се догоди), за бетонске или циглене зидове погодније метале можете користити обичне шипке или шине направљене од црногоричних врста.

Дрво - еколошки природан материјал, који по јачини није тако лошији од металних профила. И ако се правилно третирају, дрвене конструкције могу трајати дуго времена.

Хемијска обрада дрвета значајно продужава њен радни век.

Ријетко се могу наћи у продаји дрвене трачнице су већ у потпуности припремљене за употребу: најчешће се обрада материјала врши самостално.

Материјал за летву треба изабрати узимајући у обзир површину на којој ће се конструкција причврстити

Шта значи:

 • Третирање шина са антисептицима спречава појаву гљивица или плесни;
 • Помаже да се издржи утицај инсеката и глодара (импрегнираних хемикалијама. Складишно дрвопостаје нејестив, а мали становници губе било какав интерес);
 • Спречава труљење, које може бити резултат прекомерне влаге и кондензације у просторији.

Него како импрегнирати материјал? Модерно тржиште нуди многа антисептичка складишта најразличитијих произвођача. Често, купујући један или други грађевински материјал, једноставно преплаћујемо за бренд, а састав једне или друге марке не може се разликовати од мање познатог произвођача, који још није имао времена да се докаже на свјетском тржишту производа. Најлакши начин да заштитите свој будући оквир је да рукујете шинама пре него што их инсталирате са флуорним натријумом. Ово постаје дубока пенетрација, која има све горе наведене особине и није скупа.

Када се дрво третира антисептичким композицијама, оно може бити штетно по ваше здравље, зато користите маску и заштитне рукавице.

И како одабрати материјал за метални камен? Који је профил и које су његове карактеристике? Размотримо овај тренутак детаљније.

Профил за суву градњу: главне карактеристике

Метални профил за суву градњу је познат по својој лакоћи и поузданости. Његова инсталација није посебна потешкоћа, па чак и код почетника, мајстор може руковати монтажом оквира.

За облагање зидова користе се два типа профила:

 1. равна- користи се за конструкцију скелета за суву градњу код облагања зидних и стропних површина.
 2. зид- користи се за креирање леће на лежиштукоји пада под главно оптерећење. Профил има повећану крутост, па се користи за изградњу унутрашњих преграда или зидова за зонирање просторије, намештаја са ГКЛ или другим конструкцијама.

Профил можете монтирати самостално на зид, а најважније је одабрати квалитетне и поуздане алате за рад

Поред ова два типа профила, још увек постоје лучне врсте. Поред лукова и елемената завеса вишеслојног плафона, профил се активно користи у конструкцији оквира за округле нише у зидовима и другим декоративним елементима.

Иначе, лучни профил се може лако замијенити обичним зидом, што чини резове дуж цијеле трачнице.

Размотримо детаљније, која величина има зидни профил за суву градњу, тако да се при куповини осјећате самопоуздано.

Димензије зидног профила за суву градњу: главни стандард

Стандардне димензије профила за зидове и стропове су у ширини попречног пресјека. Разликују се само по дебљини метала и ширини шина.

За завршну обраду зидова најбоље је одабрати профил и сухозидне плоче стандардних величина

Размери на стененниј профил:

 • Водећи профил (УД).Инсталиран на контуру будућег дизајна. Висина профила 27 мм, ширина 28 мм. Дужина може бити различита: 3 м и 4 м, а дебљина од 0,4 до 0,6 мм.
 • Носећи профил (ЦД).Он се налази у водичу и формира сам оквир (основу за монтажу ГКЛ), уз претпоставку главног оптерећења. Ширина профила је 60 мм,висина 27 мм. Дужина је такође од 3 до 4 метра

Што се тиче дрвене летве, овдје се користе и разне врсте дрвене грађе. Како се користе водилице греда са минималним попречним пресјеком 70к40 мм, а као лежајеви се узимају трачнице попречног пресјека 50к30 мм.

Инсталациони кораци: како фиксирати профил на зид за суву градњу

Пре постављања лопатице, прво се припрема површина зидова. Није неопходно равномерно поравнати зидни пуњач, али да бисте се ослободили остатака старе дораде и исушивања малтера, исплати се. Ако је оштећење мало, довољно је да само попуните рупе прајмером, али у случају малтера који не садржи колач, он мора бити потпуно срушен.

Цртежи за скелет за суву градњу - губљење времена за професионалног инсталатера, овдје почетници обртници требају обратити пажњу на то.

израда цртежа

Прво морате измерити дужину и висину зида. Након ових вредности и множења са 2, добијамо обим површине. Ако на зиду има отвора на прозорима или вратима - морате такође измерити њихов обим и применити на завршени пројекат. Приликом састављања цртежа одмах је потребно узети у обзир мјеста причвршћивања висећих елемената намјештаја, ако су доступни.

Пре него што почнете да постављате профиле, морате да извршите мерења и нацртате цртеже

У случају цртежа, новајлији ће бити много лакше да одреди број материјала потребних за оквир и да процени опсег будућег рада.

припрематоол

Пре него што почнете са радом, припремите неопходно средство.

Наиме:

 • перфоратор;
 • одвијач;
 • Ниво и нагиб зграде;
 • чекић или кииванка;
 • Мерна трака;
 • Пила за пиљење или електрична осовина (у случају дрвених оквира);
 • бугарске маказе за метал (за сечење металних профила);
 • Зграда или једноставна оловка (можете користити маркер);
 • Спојни елементи (типлови, вијци, носачи, крокодили и вуче).

Монтажни елементи за дрвени оквир и метал су значајно различити. Метални профил се причвршћује за носаче, а дрвена греда се заврће вијцима.

Практичније је користити брзу монтажу клинова. Они су свестрани, економични и једноставни за употребу.

Када је алат спреман, можете почети да монтирате оквир. Размотримо детаљно обе варијанте.

Монтажа металног обућара

По потреби, први цртежи будућег дизајна са скалом и јасном вертикалном /хоризонталном (за ту сврху постоји ниво зграде и суспензија или ласерски ниво, који одмах даје јасну вертикалу, хоризонт и, по потреби, дијагоналу) за будући дизајн.

Да би метална летва била чврста и поуздана, мора бити правилно постављена

Корак по корак инсталација:

 1. Инсталација започиње монтажом водилица по ободу површине, узимајући у обзир отворе врата и прозора (ако су доступни). Повуците се са зидаје одређена њеном неједнакошћу.
 2. Вертикални регали се уграђују у водилицу и причвршћују на зид помоћу конзола, типлова и саморезних вијака. Оптималан степен монтаже је 60 цм, а сваки сталак је причвршћен на зид на три места (не мање).
 3. Ако се зид мора изолирати прије облагања, између профила поставља се минерална вата или други гријач.

Монтажа дрвених стругова

Дрвени оквир за ГКЛ је инсталиран на принципу сличном оном описаном горе. Како се користе водилице греда 70к40 мм, а за полице - шине 50к30 мм. Материјал се причвршћује на зид помоћу типли, корак од 50 - 60 цм, ау случају изолације између зидова између полица причвршћена минерална вуна, пјена или други одабрани материјал.

Упутство: како направити решетку за зид на зиду (видео)

Решетка за суву градњу је важан дио цјелокупне санације зидова. Од квалитета ће зависити од чврстоће и трајности будуће облоге. Не штедите на материјалима и времену, повећавајући висину вертикалних носача или смањујући количину причвршћивања.

Добра поправка!