Од дрвета да брзо пресуши - 6 најбољих начина!

Пре одабира садница, вртлари се често врло одговорно уклапају, настојећи да максимално прецизно испланирају слијетање ради максималне користи од биљака. Они узимају у обзир не само климатске услове у свом региону, већ и осветљење и карактеристике земљишта. Међутим, с времена на вријеме, власници приградских подручја су заинтересирани, а не дрво, тако да је брзо пресушио. Овај метод се, наравно, тешко може сматрати хуманим, али понекад једноставно нема другог излаза.

На пример, ако је локалитет старо дрво са пречником цеви већег од 30 цм, али не може бити одсечено, јер постоје друге зграде или биљке у близини. Једини излаз у овој ситуацији је сушење дрвета помоћу специјалних хемикалија.

Какво дрво да га брзо осуши

Хемијске методе за уклањање стабала

Постоји много начина да се дрво у подручју брзо исуши. Међутим, најчешћи су они који укључују употребу хемије. препарати за уништавање биљака. И без обзира колико штетни могу бити ови фондови, они ипак дозвољавају да се овај посао обави што је брже могуће.

Хемијске методе уништавања дрвећа

Конкретно говорећи, разликују се следеће хемијске методе уништавања стабала:

 • заливање биљних ткива хемијским једињењима;
 • покривање листова специјалним препаратима;
 • вакцинације које убијају дрвеће;
 • припрема лека у земљишту близу бурета;
 • потпуно уништење (укључујући пањеве);
 • наношење хемикалије на коре.

Важне информације! Имајте на уму да већина хемикалија описаних у наставку утиче на коренски систем дрвећа. При избору специфичног састава, водите рачуна о саставу земљишта. Постоје такви алати који утичу на коре или живо ткиво биљака.

У идеалном случају, дрво мора бити сасјечено сасвим, а пањ остаје да се правилно третира. Тако да се можете што брже ослободити дрвета. Шта год да је било, прво ћемо упознати најефикаснија средства и особитости њихове примјене.

Популарне хемикалије за уништавање дрвећа

Ако намјеравате користити кемикалије, морате одабрати најпогоднију опцију. Испод је списак најефикаснијих хемикалија (према туристима).

 1. Натријум нитрат. По правилу, користи се за уништавање пањева, али у нашем случају треба га увести не само у стабло, већ иу тло. Да би се постигао жељени ефекат што је брже могуће, пожељно је додати шупљину натријум нитрита. Отприлике годину дана дрво је потпуно суво - онда се може спалити. А ако попрскате ову земљу, онда ће се дрво пресушити само неколико година касније.

  Нитратин (натријум нитрат)

 2. Амонијум нитрат. Снажно подсјећа на претходни алат, али ипак је нешто од тога другачије. На пример, амонијачни нитрат се производи од урее, изузетно опасан за биљке и способан је да значајно убрза распадање дрвета. То доприноси чињеници да је коренски систем брзпретворено у добро ђубриво. Бачва, која је очигледно сува или сува, пожељно је искоријенити и отворити коренски систем да би се поново обрадио са датом хемикалијом.

  Амонијум-нитрат

  Овај нитрат на бази урее убрзава процес разградње дрвета, а корени дрвета се претварају у ђубрива

  .
 3. Пицкламс. Врло дјелотворно средство за прскање или залијевање тла ради уништавања биљака. Под утицајем пиклорама, коренски систем је потиснут, а стабло, као резултат, пропада.

  "Микадо РК". Клопиралид и пиклор су супстанце системског деловања

 4. "Роундуп", "Торнадо". Ови хербициди се чешће користе од других ако желите брзо уништити дрво. Ефикасан за елиминацију и листопадних и четинарских биљака.

  "Роундуп"

 5. Арсенал, Арбонал. Ове лијекове одликује чињеница да продиру директно у дрво, те се препоручују за прочишћавање шуме. Истовремено, ова средства се активно користе на пољопривредним земљиштима.

  Арсенал

Процеси са хербицидима

Обратите пажњу! Дрво је и даље живи организам, убијање које је неопходно само у екстремним случајевима. Немојте се превише понижавати овом процедуром.

Сада, пошто смо се упознали са главним хемијским агенсима који могу брзо да осуше дрво, размотрите које методе обраде су најпопуларније. Неки од ових метода укључују употребу једног или другог описаногвиши препарати

Када радите са хемикалијама, не заборавите на личну заштитну опрему!

Главне методе уништавања дрвећа хемикалијама

Одмах ћемо изјавити да постоји много таквих метода, тако да ћемо узети у обзир само најефикасније од њих.

Метод број 1. Примена хемикалија на живим ткивима

Кора дрвета је препрека кроз коју хербициди не могу да продру у васкуларна ткива биљке. Стога, да би инструмент стигао на своје одредиште, направите инцидентне резове на површини цеви, али не одсеците коре. Користите малу секиру да то урадите. Као резултат тога, чворови и резови би требали бити око цијеле колоне цијеви.

Примена препарата на живо ткиво дрвета

Хербицид који одаберете, користите рез након сечења - нанесите га на ткиво дрвета.

Резови на малом дрвету

Обратите пажњу! Не користите хербициде у пролеће, јер сок који процури из резова спречава апсорпцију хемикалија.

Метод број 2. Наводњавање земљишта хербицидима

Одређени препарати се могу користити за равномерно наношење на површину земљишта. Након кише или вештачког наводњавања, хербицид улази у коренски систем. Да би се хемикалија концентрисала на једном месту, можете се позабавити постављањем баријера у земљиште (на пример, бетон).

Обратите пажњу! Овај метод се препоручује у случајевима када је истовремено потребно уништити неколико стабала.

Тло око дрветаможете бити хербицид

Метод број 3. "Киллерс" ињекције

Они су веома близу принципу њиховог утицаја на метод број 1, али се разликују само по томе што се увођењем хемикалија у тканину користе специјални уређаји. Максимална ефективност метода се постиже, ако тачка утиче на обим дебла у корацима од 5-10 цм. Ињекције се изводе на висини од око 1 м од тла. Метода се користи за дрвеће чији пречник трупа прелази 5 цм

Корак 1. Прво припремите бушилицу, као и бушилицу до ње, чији је пречник 5-10 мм.

Корак 2. Покрените рупе 4-5 цм у дубину као што је горе описано. Важно је да се бушилица користи под углом од 45-50 ° у односу на површину земље.

Отвори у пртљажнику

Корак 3. Узмите једноставан шприц за љекарну, напуните га средством, чија је активна супстанца глифосат (на примјер, "Гроунд", "Торнадо", итд.), Или алтернативно, сипајте кемикалију директно у рупе. Концентрација глифосата у подлози треба да буде најмање 200 г /л.

Узмите нормалан шприц

Хербицид "Гроунд"

На пример: За сушење дрвета са пречником цеви од 35 цм, потребно је 35-40 мл производа у којем је концентрација глифосата 360 г /л.

Корак 4. Затворите рупе како бисте сакрили трагове ињекције, уклоните чипс и видите да ли лек цури (потоњи је добар за дуго сушење и видљив на кори). Ускоро ће биљка пресушити.

Постоје специјални уређаји за убризгавање стабла

Обратите пажњу! Могу се користити и други хербициди, али предност је још боље дати лијековима са глифосатом, итд. Они одмах инактивирају микрофлоре тла након што коријенски систем умре.

Тешки хербициди на бази сулфометурон-метила или имазапира, напротив, након смрти стабала продиру у тло и често убијају биљке које су у близини. Иако се можете побринути за раније описане баријере.

Метода # 4. Лечење лековитих лекова

\ т

Ова метода је врло популарна код уништавања грмља, чија висина не прелази 4 м. Може се користити у периоду од почетка прољећа до краја љета (прецизније вријеме овиси о специфичном хербициду). Ефикасност лекова је значајно смањена ако је време суво и топло, а дрво пати од недостатка влаге.

Ако се лијекови примјењују на листовима култура које имају велики годишњи раст, то може довести до појаве прекомјерног раста (осим изнимке неких високо осјетљивих врста). Ако користите овај метод, онда је опционално импрегнирати хемикалије са стаблом.

Врабац на дрвету

Метод број 5. Истовремена деструкција бачве и пања

\ т

Овдје, прво, уз помоћ сјекира или моторне пиле, дрво се уклања, а затим се производи кемикалија. уклањање убода (више о томе на крају чланка). Ако користите ову методу, онда хербицид наносите само на свеже пањеве. Ако је пречник дебла велик, третирајте само спољну ивицу пања (не више од 5-10 цм), укључујући камбиј - унутрашња ткива таквих стабала.углавном мртви.

Потпуно уништење дрвета са пјеном

Ако је пречник пртљажника велик, носите само спољашњу ивицу пања

Ако је пречник цеви мањи од 10 цм, ставите хемикалију на целу површину реза. Примијените лијек одмах након резања стабла - тако да ће учинковитост бити максимална.

Ако је пречник цеви мањи од 10 цм, ставите хемикалију на целу површину ражња

Метод број 6. Воодцуттинг

\ т

Измерити 30-35 цм од тла, означити на бачви и третирати подручје испод ове ознаке кемикалијом. Било би добро одржати догађај у прољеће или љето. Прије наношења, уље измијешајте с уљем, а затим третирајте кора док не исцуре. Типично, овај метод се може применити на сва дрвећа, без обзира на то којој врсти припадају и које величине.

Обрада дрвећа биља са хербицидима

Топленица в јесени: чистка, дърво, опште нега

Чишћење стакленика започиње чишћењем и прањем смећа. И прве фазе се изводе прије почетка мраза. Више о томе прочитајте у овом чланку.

Корисни савети и препоруке

Испод су неки корисни савети који ће вам помоћи да елиминишете нежељено дрво.

  \ т
 1. Особа која уништава дрвеће уз помоћ хемикалија је у потпуности одговорна за коначни ефекат.
 2. Запамтите да прецизност обраде може битиповећајте ако додате хербицид у боју. Дрвеће након такве обраде је много лакше пратити, тако да је мало вероватно да ћете их прескочити када поново обрадите (ако је потребно).
 3. Дрвеће може "прегледати" посјекотине и штете, чиме се штити. Другим речима, око оштећеног ткива формира се заштитни слој који може да смањи ефикасност коришћеног лека. Из тог разлога, користећи метод број 1, хемикалија треба да се примени одмах након сечења.

  \ т

  Чини се да су резови одложени

 4. Ослобођени хербицид са дрвета може се обрађивати у суседним биљкама. Ово такође не треба заборавити.
 5. Нека стабла могу имати један васкуларни систем (ово је последица мешања корена). Често се то дешава између представника једне врсте, али не увијек. У сваком случају, хербицид се може пренијети са уништеног стабла, чије уништење није подложно.

  И такво затварање коријена дрвећа исте врсте догађа се прилично често

  .

Обратите пажњу! Сматра се да источна страна кореновог система расте до висине круне, док са запада - према? ове висине. Можете користити ово емпиријско правило.

алтернативни методи

Постоји и неколико алтернативних начина да се дрво брзо суши. Погледајмо најучинковитије и стога популарније. За практичност посјетилаца, доље наведене информације су приказане као табела.

Табела. Шта још можете учинити?третирајте дрво тако да умре.

\ т
Начини и илустрације опис акција

Метод број 1. Употреба соли

Одавно је познато да када сол удари у тло уништава вегетацију. Због тога сол лако може да елиминише корење и само дрво. Препоручљиво је користити раствор соли ако се бојите да вегетација заједно са стаблом може бити уништена. Сипајте земљу раствором док је не упије. Концентрација соли зависи од величине дрвета (што је више, то би требало бити више).

Метод број 2. Како коријен коријена

Можете да блокирате проток влаге и кисеоника до корена - због тога само требате да их напуните бетоном до самог дна цеви. Након 2-4 недеље, корени ће умрети, а дрво ће се осушити. Овај метод се препоручује ако је локација стабла планирана за путању.

Метод број 3. Преливање довода ваздуха са малчом

Метод подсјећа на претходни, али привлачнији и еколошки прихватљивији. Ставите слој малча (15 цм) изнад корена и узмите само стабло. Тако сте делимично блокирали проток хранљивих материја, и дрво ће полако умрети.

Обратите пажњу! Успут, ако коријени блокирају канализациони цјевовод, можете користити коријенски разарач (ако га можете пронаћи) који треба да се исперете у тоалету. Дакле, убијате само корење који су продрли у мрежу, али не оштетите дрво.

Када стабло умре, одсече се ибурн офф Али онда постоје корени на земљи, што такође може изазвати много невоља. Испод се налази мала упута о механичком уклањању.

Корак 1. Уклањање земље, резање коренаКорак 2. Пањ је везан за аутомобил
Корак 3. Пањ је извађен из земљеКорак 4. Новоформирана јама заспи

]

Видео - Како уклонити пањ хемијским средствима