Врата од дрвета: улази од природног дрвета или фурнира

Конструкције челичних врата веома су популарне међу становништвом наше земље - сматра се да су поуздане, заштићене, прилично топле и штите простор од буке од улаза. Да, у реду је. Али не заборавите да постоје и врата са дрвета.

Маркетинари покушавају да осигурају да, поред металних врата, алтернативе поузданости и многе друге квалитете једноставно не постоје, али у стварности то уопште није. Добра врата од храстовине за трајност нису лошија од челичних конструкција врата. Истовремено, дрвена врата су другачија и друга својства на боље. Открићемо шта чине врата природног дрвета, са којим поседују јединствена својства, као и упознајемо се са различитим врстама података о производима и материјалима за њихову производњу.

Главне предности дрвета као материјала за израду предњих врата

Природно дрво има јединствене особине. Да, постоје врсте дрвећа, чија је снага једноставно невероватна - индикатори се могу упоредити чак и са металом. Такође, овај материјал има прилично дуг вијек трајања - добри модели врата могу служити од 40 до 50 година, али уз правилну његу - то није граница.

Дрво је веома поуздано и има високе карактеристике топлотне и звучне изолације. Дрвена облога од дрвета савршено апсорбује различите буке, а такође не допушта да се соба хлади и пропушта са улаза или улице.

Поред свега тога, врата дрвета су веомаестетски изглед. Чак и најскупља обрада за системе металних врата неће моћи да се такмичи са крилом врата. За овај јединствени изглед такви производи бирају људи који имају добар укус. А какав је мирис природног дрвета? Дрво стално "дише" и тако хармонизује атмосферу сваке просторије - овај материјал има високе биоенергетске могућности.

Неко ће рећи да дрво упија влагу, изложено је атмосферским појавама, нестабилно од механичког утицаја - али није. Материјали који се користе у процесу израде улазних врата са дрвета су често веома квалитетни. Дрво је пажљиво одабрано, затим осушено. Платно је прекривено специјалним заштитним композицијама, које сигурно чувају материјал од било каквог хира природе и од утицаја влаге. Што се тиче механичког удара, онда је његово дрво веома достојно.

Врсте дрвених улазних врата

Постоји много различитих модела панела и блокова врата. Они се разликују међу собом, укључујући и мјесто инсталације - то може бити рјешење за стан или приватну кућу.

Поред тога, модели се разликују по својим карактеристикама. Врата од дрвета за монтажу на улици треба да буду поузданија и заштићена од атмосферских утицаја, од влаге, као и од механичких оштећења. Поред тога, улични модели морају бити добро загрејани и звучно изоловани. Решења за уградњу станова у вишеспратним зградама су једноставнијаови дизајни су представљени са неколико других захтева.

Такође, ови производи се разликују по дизајну, облику и величини. За станове произвођачи често нуде стандардне дизајне правоугаоног облика. А ево шта се нуди за викендице и приватне куће, има интересантнији екстеријер. Облик платна није само правоугаоног облика, већ може бити луковит, овалан и чак сужен. Такође је могуће наручити потпуно ексклузивни дизајн. Ова врата ће бити јединствена, у процесу производње ће се узети у обзир све жеље клијента, а такви производи од дрвета ће бити врхунац ентеријера. На слици испод приказан је пример таквог производа.

Што се тиче величина, за станове се нуде стандардни модели са стандардном величином отвора - да ли су 2000 високо ефикасни? 800 или 2000? 900 мм Врата стана обично имају једну ролетну, али постоје изузеци. Модели у приватној кући могу бити различитих величина, али на грађевинском тржишту су и платна стандардне величине. У овом случају, дизајн може бити једноструки, пола или шкољки.

По дизајну се разликују непрекидне облоге, као и врата са прозором - тако се савршено уклапају у дизајн фасада приватних кућа.

Декорација и дизајн такође варирају. Данас су веома популарни модели избељеног храста - ова врата су изабрана и вољена због своје лагане нијансе. Модерна технологија обраде омогућава Вам да добијете веома занимљиве површине - вештачки старо крзно и блокове, као иврата природних боја и нијанси.

структурне разлике

Модерно тржиште нуди неколико врста дрвених структура врата. То су производи од пуног дрвета, модели штита са унутрашњим грејачем, панел са изолацијом и лим за већу поузданост.

Врата из низа: карактеристике

Низ је део природног дрвета. Храст, бор и друге пасмине користе се за израду врата. Врата се прикупљају од појединачних елемената, што даје одређену форму. Тада се тканина темељито обради. Такође на тржишту можете наћи моделе из целог комада дрвета - то су често веома скупи, али невероватно издржљиви производи.

Облоге врата од масивног дрвета израђују се помоћу двије технологије - традиционалне су, користећи цијели комад дрвета или модерну, која користи лијепљени низ. Различити елементи врата могу имати различите боје и нијансе, што ствара ефекат неравне површине и наглашава природно поријекло материјала.

Такви производи су један од најпоузданијих, али коначни вијек трајања зависи од тога колико пажљиво се произвођач придржава технолошког процеса. Квалитет производа првенствено је одређен квалитетом сировина и надолазећим данима.

Међутим, врата од природног дрвета - то није само врста дрвета, већ је и завршна обрада. Зависи од тога, колико дуго ће дизајн трајати. Такође, обрада зависи од изгледа. За улична врата користе се заштитне боје и лаковиповећава отпорност материјала на влагу.

Врата штита: шта је то?

Платно је штит. Могу бити чврсте или шупље. Чврсти штит се сакупља из дрвене шине љепљењем. Шупљине истих штитова су оквир и омотач. Унутар тканине се налази изолациони материјал, ау неким моделима можете пронаћи металну подлогу или чак метални лим.

Данас постоји много опција за билборде - то је могућност стварања неконвенционалних композитних врата, у чијој конструкцији се користе природно дрво, пластика и други материјали.

Таква улазна врата са стабла нису веома поуздана, стога се обично купују и инсталирају као и други. Као материјал за облагање користи се пластика, МДФ са заштитним слојем, фурнир од природног дрвета.

Материјали за производњу

За производњу производа из низа користе се само најгушће стијене дрвета. То је храст, махагони, јасен, орах и буква, трешња. Свака пасмина је јединствена на свој начин, са својим посебним својствима и изгледом. Скупље пасмине могу изненадити свој дизајн, нагласити статус куће, али постоје једноставни производи у стилу минимализма.

Врата од храста су вероватно најатрактивнија. Ово дрво карактерише невероватна тврдоћа и одличне звучне изолације. Храст је једноставан за обраду, а уз помоћ тонирања можете осигурати површину занимљивих нијанси. Истовремено се на површини производа изговара и лијепафактуру Овај материјал је савршен за руску климу. Ако се дрво правилно покупи и осуши по жељи, онда ће таква природна дрвена врата моћи да издрже и најјаче температурне варијације без деформација и губитка својстава.

За оне који не воле текстуру овог дрвета, јоха је погодна. Њена текстура је равномерна. Боја је ружичаста. Ови производи су добри јер се савршено уклапају у све интеријере и фасаде.

Доступна су и решења од боровине. Таква врата се разликују по приступачним цијенама и добрим карактеристикама. Производи од црвеног дрвета су обавезан атрибут елитних кућа и викендица. Они су заступљени углавном класичним моделима, а њихов статус је у лепоти дрвета.

Произвођачи

Модерно јутро је пуно и пуна врата од природног дрвета. Сви производи су оријентисани на различите укусе и цене купца.

На пример, производи из Енглеске, Шпаније, Израела и Француске су блокови врата од скупих стена. Као сировина се користио низ храста, махагонија и других.

Итальанска входна врата.

Индонезија такође производи системе врата, али због нижег квалитета материјала за завршну обраду као и технологија локалног сушења, стручњаци их не препоручују, иако је њихова цијена више него доступна.

Финска дрвена врата су веома популарна на тржишту наше земље. Ови производи нису деформисани, нису изложени механичким утицајима. Ово су врло издржљива врата и завршни материјалто се ради тако да се не свађа. Решења за приватне куће често су опремљена прозорима са двоструким стаклом.

Домаћи произвођач у потпуности испуњава све модерне европске стандарде. Квалитет је на нивоу Европе, а цене су домаће. Постоје пристојне варијанте дрвених врата, која су веома привлачна и споља и по карактеристикама. У понуди су узорци тамног храста, светлог бора, белог храста.

Као закључак, главна функција улазних врата је заштита имовине. Избор те или оне одлуке не мора да прави избор за лепоту. Прије свега, производ мора бити провјерен на издржљивост, а не заборавити на квалитету петље и остале додатке.