Како се бринути за кактусе

Кактус се може узгајати на три начина: унутарњи, вртни и стакленички. Они се састоје од индивидуалног алгоритма рада. Одмах треба напоменути да кактуси нису само биљке, јер када расту, већина услова се мора поштовати - да би се биљке заштитиле од прегрејаног ваздуха, као и да им се обезбеди додатно осветљење. И не заборавите на вртларе који узгајају биљке у врту и властите прозорске клупице.

Такође, постоји неколико различитих метода узгоја кактуса, али све се заснивају на главним својствима биљака: веома спор раст и експресивна фаза развоја. Разлог за небрзи развој лежи у кореновом систему биљака. Она нема способност да апсорбује квалитетне воде и корисне микроелементе који долазе из околине кактуса. Такође, не треба заборавити да брига о кактусима варира у зависности од фазе живота биљке.

Како изабрати место за кактусе?

Кактус је биљка отпорна на сушу, али воле влажан ваздух, па покушајте да је обезбедите. Најидеалније место за узгој кактуса је сунце. Потребно је базирати податке о постројењу на дну прозорске клупице, јер ће се на горњим полицама почети погрешно развијати.

Потешкоће настају када велики број кактуса произилази, онда треба размишљати о додатним местима за биљке. И нега кактуса је врло једноставна. Могу се налазити на балкону, упластеници или пластеници. Зими најбоље мјесто је кућа, наравно, ако желите да ваше биљке дуго остану лијепе и цвјетају. Такодје, зими, кактусима није потребна светлост, тако да можете одабрати тамно место.

Како одабрати контејнер за кактус?

Главни захтев - капацитет не треба да буде већи од кореновог система. Само обратите пажњу на чињеницу да лонац не превазилази корене у напетој форми. Ако биљка нема веома дуге коријене, онда можете купити мали капацитет, ако је коренски систем стерес, морате пронаћи дубок капацитет. Већина лонаца је направљена од пластике, али можете одабрати други материјал. Ово није толико важно. Предности контејнера од глине: земља се брзо суши и хлади након заливања кактуса, то је добро за биљку. Предности пластичне посуде: земља се полако суши. Дуги низ година, за узгој кактуса, коришћени су лонци у облику квадрата, јер се биљке могу ставити на прозорску даску. Али онда су променили своје округле капацитете, стварају повољнији режим влаге.

Што се тиче одводњавања, на дну посуде треба да буду отвори за воду. За бољу дренажу можете користити пластичну плочу.

Које је земљиште погодно за узгој кактуса?

Уобичајено је да биљке користе различите мешавине земљишта. Најпопуларнија композиција: 1 део лисне земље + 1 део речних пескова са угљеном и тресетом.Земљишта Мешавину треба:

1. слободи, водоотпорна, херметички.

2. богат хемијских елемената (свака биљка захтева одређену количину корисних компонената).

3. Биљке треба слабокислотни земљу.

Препоруке за садног кактус

Ако сте већ обезбеђен, и направио рупе у резервоару, није потребна дренажа у облику камена. Кактус постављен у контејнеру. Биљке чувају у овом стању и ставља око земљу. Стем снажно продубити ако је кактус је неравна, може се ставити у лонац камена за одводњавање. Високи кактус кравата на подршци.

Као што је испраних кактуса?

Употреба чисту и меку воду. Можете користити кувано или обједињени воду. Заливање кактуса спроведено током вегетације, најчешће од пролећа до јесени. Зими, они не треба заливати. Ако не пратите ове препоруке, ау зимском периоду Полли биљака, вероватно је да кактуси цветају дуже. Зато будите веома опрезни. У мировања периоду биљка не треба воду.

Пажња! Све зали сукуленти једно правило - морали боље воду од многих.

Шта би требало да буде температура и светлост?

Један од главних услова - присуство светлости. Међу тим биљкама тамо оне који воле хлад, идентификује неколико врста - Схаде-толерантни. За нормалан раст и развој кактуса захтевају топлоту, али не можемо рећи да не биљке не плаше хладноће. Винтер биљке могу да преживе на температурама од +5 до +15степени Након периода одмора, биљке се морају навикнути на стално сунце. Дакле, први пут кактус може бити покривен папиром, постепено га уклањајући.

Како узгајате кактусе?

Постоје два начина репродукције података о биљкама: вегетативно и из семена. Ако вам се свиђа друга метода, онда купите само засијане материјале у провереним продавницама. Ако вам неко понуди да купите семе кактуса код куће, размислите о овом предлогу са великим неповјерењем, јер само-опрашујући кактус доводи до губитка биљних квалитета.