Ми бирамо пластичне прозоре

Да би исправноодабраликвалитативнепластичне прозорепотребно је слиједити једноставан алгоритам који се састоји од скупа одређених правила. Ово је да се осигура да сте купили квалитетан производ, а користи квалитет услуга, јер, данас, ради пуно пословних организација које се баве избор и уградњу пластичних прозора и не увек могу пружити гаранције у складу са вашим потребама.

Прво, ако се голим оком може одмах видети да је стакло дизајна прозора заузима око 80 одсто (плус или минус 10%), што је управо производи са веома лошом изолацијом и полако али сигурно овај прозор ће повући новац из свог новчаника након инсталације.

По правилу, добар стакла, теплосберехаиусцхими квалитативне особине треба да имају минималну ширину од 3,2 цм. Међутим, шире профил, боље квалитет топлотне изолације.

На тржишту је често могуће сусрести пластичне прозоре уз употребу новог материјала, ПВЦ-а. ПВЦ се деконструише као поливинил-хлорид и прави се по истом принципу као и полиетилен високог притиска, који се користи за производњу савремених пластичних цевовода.

Ако вам није потребна топлотна изолација, онда сте добро опремљени профилима од 2,4 центиметра, међутим, боље је да се из било ког разлога реосигурате у случају искључења грејања.

Друго, свакако будите заинтересованипроизвођача.

У овом сегменту постоји много, не увијек висококвалитетних, кинеских производа, и боље је да се заобиђете, ако нисте сигурни у репутацију произвођача.

Такозвана Еуропластиц, углавном, је направљена на капацитетима фабрика у Русији и Украјини, наравно, са европским технологијама и патентима на новом машинском алату са потпуно аутоматизованом линијом.

Боја висококвалитетне пластике за прозоре може бити чиста бијела или са једва примјетном плавом бојом, а што је најважније, не смије бити жута.

У сертификованим компанијама производи имају документе који потврђују његову еколошку безбедност. У прозорима се налази олово, али је његов удео упоредив са величином фиксирајући матице на точку вашег аутомобила.

Ако нема проблема са произвођачем, онда бирамо већ квалитативне карактеристике. Прво, погледајте дебљину самог дизајна. За услове строге руске зиме, 7-центиметарски профил ће се савршено уклопити. Главна разлика између ове врсте производа је, мање шира, 6 центиметара, у величини инсталационог шава. Поред тога, прва опција има велику количину пене хладњака.

Такав прозор помоћи ће власнику да дугорочно уштеди добар износ ако се ради о сеоској кући или стану са индивидуалним грејањем.

Што се тиче отпорности на мраз, најбоље је задржати се на белом пластичном материјалу без ламинације и тонирања.

Треће, компоненте опреме су најбоље узети из Немачке. У овом плану, Нијемци до сада нисуједнак

Најбољи произвођачи додатне опреме:

· ГУ;

· ЗИЕГЕНИА;

· Рото-НТ.

Апсолутно све наведене марке су на руском тржишту. Треба напоменути да у Немачкој постоји не само канцеларија, већ и производни капацитет сваке од три компаније, односно, прибор није направљен у Кини по немачкој технологији.

Четврто, инсталација прозора треба да се врши у складу са релевантним ГОСТ-ом. Овај акт нормативне организације за стандардизацију подразумева употребу хидроизолационе пене ПСАЛ. Коришћење лошег квалитета пене може довести до његовог привременог уништења и до бројних сифона током хладне сезоне.

Ни под којим околностима не одрежите додатну пену, јер је то најрањивије место у целом дизајну. Осим тога, обратите се само инсталатерима који знају свој посао, они неће попунити пену и неће их ставити.

Пето, не штедите на квалитету. И смешно и тужно, али врло често, постоје ситуације када се, уместо запечаћене материје, стаклени пакет скупља на траку, а заваривање профила више личи на кућицу са картицама. Окрећући се локалним "гаражним мајсторима за прозоре" како би уштедели новац, ризикујете да ћете много касније потрошити на елиминисање последица обављеног посла.

У најбољем случају, монтирани прозори на рукотворни начин ће трајати до 3 године.

Стога је боље да се директно обратите људима који знају свој посао и имају добру репутацију.