Монтажа пластичне канализационе цеви

Пластична цев - оптимални грађевински материјал за канализациони систем. Широко се користи широм света, монтира се на канализацију у кући и на парцели, а користи се и за одводну канализацију. Инсталација канализационе цеви је једноставна као уградња и заптивање сировог гвожђа и полипропилена. Још један плус - широк избор прикључних делова, адаптера и славина. Могућност употребе рукава и пластичног ребра омогућава уградњу канализационе цеви чак и на улици.

Како се изводи инсталација

За извођење висококвалитетне инсталације дренажне линије од пластике могуће је унапријед исцртати план. Шематски цртеж ће вам омогућити да израчунате број делова и да изаберете оптимални пут полагања цеви.

Цеваста пластична маса - осебујан дизајнер за одрасле. Један крај цеви је једнак његовом пречнику, а други је шири (назива се стакло или врат). У стаклу се налази заптивна гума, која омогућава да веза буде што је могуће поузданија, а да би се постигла потпуна изолација канализације, користи се заптивач за канализацију.

Уски део цеви је уметнут у врат друге цеви или олова. Неопходно је да се уметне до заустављања, у исто време, гумица ће бити веома узнемирујућа, што отежава померање једне цеви на другу. Овдје ће вам помоћи бртвило за канализацију. Нанесите растресито уље, силикон или љепило на гуму и завијте јецев, гурајући их (понекад заједно ради лакшег обављања овог посла). Монтажом једне комплетне линије, можете је причврстити на зид, под или строп, у зависности од локације канализације у кући. Инсталација канализационог система је завршена, могуће је само повезати све токове отпада и повезати их са купатилом, кухињом итд.

Стручни савет

Искусни санитарни техничари препоручују да се приликом куповине заборави на начин инсталације и да се пре монтаже одложи питање цјевасте везе. Прво, исцртајте план бројања окрета, успона и спуста. На сваком скретању од дугог пртљажника, умјесто одводног сета, у будућности ће служити као ревизија. Теес је боље изабрати са резбаријама на неискоришћеној страни, ради лакшег заптивања.

Цевасти спој је једноставан, стога је потребно оптимизирати број дијелова. На дугим и равним површинама, покушајте да користите цеви максималне дужине. Без обзира на изабрани пречник: 50, 100, 150, 200 итд., Мање прикључака даје већу гаранцију трајности система. Са избором славина, ситуација је мало другачија: на оштрим завојима у 900 је боље спојити двије славине од 450 или три до 300. Оно што плута ће бити окрет, мање загађујете обећање. Од највиших тачака, канализациони систем треба да тежи доле: према свим правилима инсталације, минимални нагиб треба да буде 1 центиметар на 1 метар аутопута. Пратећи ове једноставне захтеве, цеваста веза неће тећидруги круг ће радити исправно много година.