Како правилно лемити пластичне цеви

Ако се одлучите да сами направите водоводни систем код куће, онда ће најбоља опција битипластичне цеви . Наравно, они се не могу једноставно замијенити једни другима - потребно је извршити прецизно заваривање, односно поуздану везу. Процес звучи озбиљно и, вероватно, ужасно, али уопште није. Поштолемљење пластичних цевине разликује се изузетно компликовано и не захтева присуство читавог сета алата.

Како заклопити пластичне цеви

Потребни алати:

1. Центиметрични рулет.

2. Тржиште или оловка.

3. Специјални ниво.

4. Маказе за резање пластичних цеви.

5. Прилагодба заваривања.

Готово сви ови алати су доступни сваком домаћину. Мораће се наћи само заваривач. Могуће је да ћете их користити само неколико пута у животу, тако да не би требали трошити новац на његову куповину. Само питајте некога или изнајмите стан.

Шта је апарат за заваривање

Прије кориштења, наравно, потребно је разумјети што он представља и како га користити. Најважнији елемент јеђон , који се загрева помоћу специјалних уређаја уграђених у њега. Лакоћа употребе лежи у чињеници да на њој постоје рупе које фиксирају специјалне млазнице залемљење пластичних цеви . Температура се подешава помоћу терморегулатора,налази се на самом уређају.

Како се леми цеви?

Пре директног лемљења, уређај мора бити постављен у правилном положају и причвршћен на њега млазницама одговарајуће величине. Температура је подешена на следећи начин: Полипропиленске цеви - 260 степени Целзијуса, полиетилен - 220 степени Целзијуса. Након подешавања температуре, сачекајте да се уређај загреје. То ће трајати 20 минута.

Алгоритам за лемљење пластичних цеви:

1. Одрежите цеви одговарајуће дужине са специјалним маказама, обришите је алкохолом да бисте уклонили прашину, остатке и прекомерну маст.

2. Монтирајте цијев и цијев млазницом и загријте.

3. Повежите претходно загрејане делове један са другим и уметните усисну цев у цев. 4. Проверите квалитет завршене везе.

Типови за лемљење пластичних цеви

Први поступак лемљења мора се обавити 5 минута након заваривања уређаја за заваривање. Приликом лемљења армираних цеви потребно је да користите специјални алат (бријач). Он ће уклонити из материјала два горња слоја (алуминијум и полипропилен). Након тога све се ради на исти начин као што је описано у алгоритму рада. Не препоручује се обављање заваривачких операција када је температура ваздуха испод нуле. Када се заваривање пластичних цеви заврши, немојте их померати и не померати. Ако се шава заваривања изведе погрешно или се поквари, процес ће морати да почне од почетка. Обавезно следите коракесигурност! Не заборавите да ваше здравље и здравље ваших најмилијих пре свега.