Метални спуштени плафони: дизајн за сваки укус

Због своје популарности и јединственог изгледа, метални спуштени плафони се широко користе за обраду канцеларијских и стамбених простора, а неисправне естетске и техничке особине које имају металне спуштене плафоне су веома популарне код потрошача. Овај савремени начин завршне обраде плафона, поред наведених квалитета, не само да је одлична прилика да се сакрију сви недостаци плафона, већ и све врсте инжењерских комуникација, којима је, ако је потребно, лако приступити како би се поправио или одржао. Што се тиче декоративних премаза, онда то може бити, по вашем избору, најразличитије. Такви плафони не захтевају додатно бојење.

Метални спуштени плафон - најбоља опција

Метални спуштени плафон је израђен од различитих метала.

Наиме:

 • Нерђајући челик;
 • алуминијум;
 • Поцинковани челик.

Иако ови материјали нису подложни корозији, ипак су подвргнути даљњим декоративним премазима.

Касетни плафон се монтира са завршних панела без употребе специјалних алата: има одређену предност - чува слободан интер-закрпан простор

Премазни материјали:

 1. мат боја;
 2. сјајна боја;
 3. Полимерни премаз;
 4. Метализирани слој огледала. Нијансе су различите.

Метални плафони су подељени у неколико типова.

Типови металних плафона

 • Касете.Ово је систем суспензије који се састоји одплоче: квадратне и правокутне. Патроне су израђене од алуминијума, који је прекривен биметалном смјесом, или су ови патроне израђене од челичног лима.
 • шинеметални плафони су направљени од металних трака. Отпоран на влагу. То им омогућава употребу у просторијама високе влажности. Детаљи о трачницама покривају различите премазе, од полимерних и зрцалних спрејева, до позлата, хрома и чак фурнира.
 • Грилато.Ово је решеткасти плафон, који се углавном користи у комерцијалним зградама. Захваљујући прилично широким декоративним могућностима овог типа плафона, доносе се и најодважније дизајнерске одлуке.

Различити пројекти за пројектовање просторија предвиђају употребу Гриллотто стропа, који је јединствен по дизајну и једноставан за уградњу

Све наведене врсте металних плафона су примјењиве и свака има одређене предности. Обједињује их једна заједничка особина: прикривање комуникација.

Касетни плафони карактеришу лакоћа уградње и велики асортиман нијанси

.

Сваки од ових металних плафона заузимао је своју нишу на грађевинском тржишту.

Предности спуштеног плафона од металне шине

Спуштени плафон, направљен од металне шине, доказао се, пре свега, због високе отпорности на влагу.

Међутим, то не значи да су све његове позитивне особине и предности у односу на друге типове металног плафона исцрпљујуће у томе.

Предности конструкција:

 1. чистоћа животне средине;
 2. Заштита од пожара;
 3. Способност да се његови делови фиксирају под различитим угловима;
 4. Способност да издржи температурне флуктуације;
 5. Висока снага.

Схема за монтажу и елементи из којих се формира строп металне шине

Површина трачница може бити украшена перфорацијом или рељефом.

Могућност наношења на површину стропа различитих премаза, учинила га је посебно популарним међу становништвом.

Плафони су апсолутно неопходни у купатилима, купатилима, праоницама итд.

Плоче за спуштене стропове: трајност и лакоћа уградње

Плоче за спуштене плафоне су стекле популарност због својих одличних радних карактеристика.

Поред лепоте и негоривости, такав плафон има и друге, веома важне особине:

 • трајност;
 • Лако се брине о плафону.

Међутим, управо отпорност на поплаве која се често јавља због цурења из горњих спратова, постаје најважнији фактор у избору обраде стропа.

Стропни сталак - најбоље рјешење за дизајн купаонице, због високе отпорности на влагу и лијепог изгледа

Домовина ових плафона је Америка, почетак 20. века. Управо из тих времена метални плафони постали су најнапредније варијанте обраде плафона.

Једноставна инсталација је такође важан аспект за избор ове врсте спуштених плафона. Главни матиукав за производњу панела плафони - челик, и, ниског угљика, за којеБоја у праху се наноси електростатски. Премаз комбинира не само декоративну, већ и заштитну функцију. Ова последња функција успешно штити метал од влаге и оштећења. Осим тога, површина може бити једноставна или перфорирана или Мицроперфоратед.

Причвршћивање спуштеног плафона на металне оквире

Структурно спуштени плафони могу се поделити у два главна типа.

Погледи: 68

 1. Плафони на огромној површини, суспендовани на фарме за подршку или на било коју другу структуру. У овом случају, технички простор за опрему може се поставити изнад спуштеног плафона. Спуштени плафони служе за постављање расветних система, као и за сакривање конструктивних елемената стропа.
 2. У овом случају, спуштени плафони су постављени за спуштене плафоне, као и за покривање ниских зграда, гдје постоји размак између спуштеног стропа и стропа од око пола метра, који се користи за раздвајање различитих инжењерских комуникација.

Инсталација трачница мора бити изведена на конструкцијском нивоу, причвршћивање шина у посебним отворима на металном оквиру

Са различитим нивоима плафона, можете створити потпуно јединствен ентеријер, чиме се простор претвара у зону.

Спуштени плафон укључује челичне суспензије, које се фиксирају помоћу причвршћивања на елементе поклопца или преклапања.

Конструктивна основа, по правилу, јестеслуже трачнице, причвршћене на зидове, најчешће, на уздужне зидове. Основа спуштеног стропа су шине. Површина будућег плафона је решетка.

Данас је најраспрострањенији систем спуштених плафона изградња Армстронговог система. Такви спуштени плафони постоје већ дуже време и доказали су се добро.

Упутства за монтажу металних плафона (видео)

У закључку, желио бих додати сљедеће. Подручје гдје се примјењују метални стропови практично нема ограничења. Састају се било гдје: у уредима, радионицама, индустријским просторијама, трговачким центрима, апартманима, сеоским кућама. Укратко, тамо где постоји потреба за јаким, лепим, поузданим плафонима. У овом случају, потребно вам је и можете сигурно распоредити металне висеће плафоне различитих типова, величина и боја. Једноставно урадите своје право, рационалан избор, користећи се менаџерима и консултантима за продају, као и стручњацима за инсталације. Направите свој избор, покрените метални висећи плафон!

Метални спуштени плафони (фото)

)