Спуштени плафони из Дривалл-а: Карактеристике и предности

Плафон од сухозида омогућава вам да креирате модеран и необичан дизајн који наглашава карактеристике животног простора.У данашње време, спуштени строп од сухозида је постао раширен. Захваљујући једноставности конструкције, можете сами направити гипсани строп. Помоћу сухозида можете направити и равни и трослојни висећи плафон. Пре него што започнете инсталацију, морате правилно означити површину и припремити потребне компоненте. Осим тога, морате одабрати оптималну удаљеност између сусједних суспензија.

Одабиремо варијанте спуштених плафона из сухозида

У фази пројектовања, треба обратити пажњу на дизајн ваше собе. Потребно је узети схему боја зидова и намјештаја. Такође је потребно узети у обзир техничке карактеристике главног стропа.

Приликом пројектовања потребно је узети у обзир количину:

 1. Нивои плафона.
 2. Конфигурација завоја.
 3. Број корака.

Плафони на сухом зиду који користе сјајно платно погодни су за мале просторије

Приликом избора текстуре гипсаних плоча, обратите пажњу на величину просторије. Ако одаберете материјале за инсталацију дизајна у малој просторији, моћи ћете да наносите кистове са сјајном завршном обрадом. У свим другим случајевима можете користити обојене, ламеларне или перфориране премазе.

Уређај за спуштене плафоне од сухозида: инструкција корак по корак

Када креирате пројекат, можете почети да означавате површину. Користите ласерски ниво да бисте тачно означили плафон. На зидовима нацртајте основну линију. То ће вам помоћи да нађете оптимални ниво висења.

Запамтите да пре него што инсталирате суви зид, морате очистити површину од завршне обраде. Поред тога, потребно је раставити лустер и извршити неопходне комуникације у простору јастука.

Пре постављања сухозидних конструкција потребно је уклонити стари премаз са плафона

Технологија монтаже на строп од гипса:

 • Уређај почиње са прикључком почетног профила. Да бисте то урадили, морате извршити рупе у зидовима помоћу пробијача, а затим убити колац у њима.
 • Затим причврстите на плафон привезка.
 • Затим савијте овјес вертикално.
 • Окупите оквир. Да бисте то урадили, користите попречне и уздужне греде. Греде треба причврстити за привезак, а тек онда се међусобно повезати. Као прикључак за греде, можете користити посебне конекторе за ракове,
 • Одрежите листове сухозида на потребну величину. Да бисте то урадили, користите посебан нож. Запамтите да прво морате исећи горњи папирни слој, а затим једноставно пробити мрежу кроз рез.
 • Причврстите лист сувог зида на оквир.
 • Затим морате користити вијке и одвијач да причврстите листове на оквир. Запамтите да шешир самотирања не треба да буде јакпреко површине гипсане плоче.
 • Након што сте инсталирали сва слова, пређите на завршни процес. Не заборавите да ставите кит на место зглоба платна.

Висина и друге димензије спуштеног плафона од сувог зида

Висина суспендоване конструкције од сухозида зависи од многих нијанси. Као прво, потребно је одабрати оптималну удаљеност између платна и главног стропа. Приликом уградње сувих зидова у станове, оптимална удаљеност је 15-16 центиметара. Такође морате узети у обзир дебљину гипсаних плоча.

Ако планирате уградњу сувих зидова у ниску просторију, која се може смањити на 10-12 центиметара, у овом случају, инсталација ће бити мало компликованија.

Дебљина сувог зида лучног типа је само 6 мм, што омогућава да се користи за просторије са малом висином стропа

Постоје 3 врсте сухозида:

 1. Плафон.Дебљина овог материјала је од 8 до 10 милиметара.
 2. Унутрашње преграде.Овај материјал је најтањи. Његова дебљина је 6 милиметара.
 3. Зид.Дебљина зидног сухозида варира од 12 до 13 милиметара.

Како пронаћи удаљеност између нараменица на стропу од сухозида

Која је удаљеност између суспензија на стропу сухозида најоптималнија? Тачан одговор на ово питање не може дати искусни мајстор. Удаљеност се бира појединачно, на основу оптерећења на плафону и величине лима.Прве шине носећег профила на плафону треба причврстити на удаљености од 100-300 милиметара од зида. Приликом уградње мора се узети у обзир да се линија инсталације осовинских осовина мора подударати са положајем носећег профила.

Произвођачи гипсаних гипсаних плоча препоручују придржавање величине од 80 центиметара. Ова вредност је најоптималнија. Запамтите да растојање између суседних вјешалица не смије бити мање од 70 центиметара или више од 10 центиметара. У супротном, структура може пасти.

Изградња спуштених плафона из сухозида: главне компоненте

Спуштени плафон је раван раван дизајн. За облагање оквира користе се листови различитих величина. Понекад плоче од гипсаних плоча чине вишеслојни равни дизајн.

За уградњу спуштеног плафона са ГКЛ-ом у просторији са високом влажношћу примењује се суви зид отпоран на влагу

Стропови на сухозиду на плочнику се састоје од:

 • Листови сухозида. У правилу се користе стандардне ГЦЛ крпе. Њихова ширина је 1-1,2 метара, дужина - 2,5 - 3 метра. Дебљина може бити од 7 до 13 милиметара.
 • Метални профили у облику слова П. Ознака - ПН 28 27.
 • Профили у облику слова С. Марка - ПП60х27.
 • Тип причвршћивања "рак".
 • Обућа.

Ако планирате инсталирати спуштени строп од сухозида у купаоницу или другу просторију с високом влажношћу, користите стандардне летке ГКЛ не могу бити. У овом случају, препоручљиво је користити суви зид отпоран на влагуГКЛВ

Какви су облици спуштених плафона из сухозида

Гипс картон је јединствен материјал, јер помаже да се остваре многе идејне идеје. Овим материјалом можете направити и једноструки и вишеслојни дизајн. Стропови од гипсаних плоча кривог облика такођер су постали широко распрострањени.

Једнослојни плафони треба да се користе за руковање малом собом. Овај дизајн се складно уклапа у унутрашњост спаваће собе или кухиње. Овај дизајн можете користити и за купатило.

Обичајно се постави стропове на единиот ниво, којто е потребно да се отклани неједнакости и дефекти на базната база

.

Предности висећих плафона на једном нивоу:

 1. Једноставна инсталација.
 2. Способност да се прикрију недостаци у плафону.
 3. Могућност коришћења различитих опција осветљења.

Висећи плафони на више нивоа рационално се користе у пространим собама. Овим дизајном можете лако сакрити комуникацију и ожичење. Осим тога, каскада сухозида, инсталирана на неколико нивоа, може у потпуности трансформисати собу. Постоје различите опције за обраду више нивоа. На пример, можете инсталирати строп од гипсаних плоча у облику квадрата или кругова.

Кривуљасте конфигурације гипсаних плоча се релативно ретко користе. Закривљена каскада сухозидних плоча изгледа веома привлачно, алиинсталирање таквог плафона је веома тешко. Кривуљасти плафони се инсталирају "мокрим поступком".

Које вешалице за суви зид могу се користити

Које врсте суспензија се могу користити за уградњу сувих зидова? Коришћење суспензија је корисно код обраде кутија великих димензија. Могуће је применити ове производе ако је дужина правог огибљења у облику слова Г недовољна.

Схема на монтажване на суспензиа за конструкции на гипскартон:

 • Прво треба да избушите рупе на плафону. Да бисте то урадили, користите ударац. Ове рупе су потребне за уградњу сидара.
 • Затим затегните посебну вучу на плафон.
 • Инсталирајте у водилицу.
 • Носите појасеве за потисак.
 • Убаците суспензију у профил.
 • Ако је потребно, поравнајте профил. Да бисте то урадили, потребно је да мешате суспензију дуж тракције.
 • Затегните целу структуру.

Схема рамка на стропа гипса

Ако не желите да користите равне игле, можете користити основне производе. Такође имају високе перформансе и лако се инсталирају. Понекад је препоручљиво користити нониус суспензије за уградњу сувих зидова. Они коштају мало скупље него равно или језгро.

Прибор за уградњу спуштених плафона из сухозида

Плафонска инсталација почиње са избором најбољих компоненти. Прво, морате покупити монтажне елементе, јер од њих зависи снага целинедизајна. За монтирање стропа потребна вам је равна стропна суспензија и краћа стропна суспензија.

При одабиру тканине обратите пажњу на његову дебљину. Препоручује се да се користи стропна гипсана плоча дебљине 8 милиметара. Можете користити дебље крпе, али онда морате да покупите материјале за фиксирање са високом чврстоћом.

 1. Цросс-цоннецтор. Потребан је за причвршћивање профила оквира.
 2. Метални конектор.
 3. Саморезни завртњи.
 4. Метални поцинковани профил.

Како инсталирати плафон од сухозида (видео)

Због разноврсних компоненти, лако можете да покупите потребне материјале. Приликом одабира компоненти, размотрите тежину конструкције, јер када користите дебеле сухозидне плоче оптерећење на оквир ће бити знатно веће. Са плочама од гипс картона можете додати било какве плафоне. Пре постављања не заборавите да поравнате површину.

Спуштени стропови из сухозида (фото)

)